Bir Nevi Albüm: Diren Gezi Parkı!

2013 Haziran ve biraz da Temmuz'dan çalarak, direnişin başladığı günden günümüze, olaylarla senkron ürettiğim şarkıları dijital bir albüm haline getirdim. Biraz da plansız, istemeden, kendiliğinden oluverdi, tüm olanlar gibi.

Albümü dinlemek için:
Sinan Gungorer (Instrumental) - ReverbNation

ya da

https://soundcloud.com/sinang/sets/d...ark-occupygezi

Albüm ve Şarkılar

Derin Durum:
Eski bir çalışmamdı, yeniden düzenledim ve sıfırdan kaydettim. Direnişle alakası yok, genel durumla ilgili bir şarkıydı, albüme giriverdi.

Diren Gezi Parkı: Direnişin başlamasına neden olan olaylar, sonrası ve Gezi Park'ın kurtarılması, akabinde saldırıların tekrar başlaması sürecini tasvir ettim.
(videosu da var: http://youtu.be/Qs3NlbbIS3M)

Biber Gazı Oley: Tamamen Çarşı'ya adanmış bir şarkı. Diren Gezi Parkı'nın içindeki bir bölüm Çarşı'yla ilgiliydi ve farkettim ki bu Çarşı'yı anlatmak için yeterli değil. Ve arkasından bu geldi.
(videosu: http://youtu.be/g03SKVTBSQc)

Altı Nefes: Olaylarda hayatını kaybetmiş gençlerimiz için yazdığım şarkıdır. Umarım ismini değiştirmek zorunda kalmam.‪#‎DirenBerkinElvan‬

Bu çalışmaları bir 'paket' içinde toplamanın ve 'aha bunları yaptım ve bitti, oh be' demenin mutluluğunu yaşıyorum. Beğenen beğenmeyen, iyi kötü eleştiren herkese teşekkür ederim. Albüme katkısı olan başta Maya Kolçak Güngörer, Nisan Güngörer,Deniz Yılmaz, Can Alper (Diren Gezi Parkı gitar solo), Ercüment Subaşı (Diren Gezi Parkı miks), Aphel Gore , Tayga Soysaltürkve tüm direnişçilere teşekkürler, sevgiler.

Şarkılar enstrümentaldir ve sert gitarlar içerir. Beste, düzenleme, davul programlama, bas ve elektrik gitarlar, kayıt ve miks bana aittir. Tüm albümü evimdeki stüdyomda kaydedip miksledim. Gitarlar babadan kalma yöntemle, lambalı amfilerle ve kabin mikrofonlayarak kaydedildi; tamamen organik, akustik ve capcanlıdır, kimyasal hormonlar içermez, güvenle tüketebilirsiniz.

Kullandığım enstrüman/ekipman, karışık:

Yamaha SG-1000 (Seymour Duncan SH-8 Bridge Humbucker) Gitar
Fender Jazz Bass
Cort Curbow Bass
Maxon OD-808, Cry Baby Wah, Jim Hendrix Signature Wah,
Joyo Compressor, Red Witch Famulous OD/Dist
Marshall JCM 2000 DSL 401 Combo
Mesa Boogie TriAxis Preamp, Mesa Boogie Fifty/Fifty Poweramp,
Mesa Roadster 2x12 Cabinet, SM-57
M-Audio FireWire 410
Macbook Pro
Steven Slate Drums
Cubase
Studio One

Sevgilerimle
Sinan Güngörer
 
Son düzenleme:
SivriSinekCaz.bmp


Eline sağlık arkadaşım.
 
valla öyle bi iddiam yok, zaten sürekli müzik yapıyorum. Her gün bir riff atarım kenara. Riffler klasörümde işe yarar ya da yaramaz yüzlerce belki de bine yakın abuk subuk riff var. Bu da o dönemde çıkmış rifflerden derleme oldu. Seven sevmeyen, dinleyen herkese teşekkürler, sevgiler :)
 
Geri
Üst