davulda kasnakların kullanımı

arkadaşlar geçenlerde volkan öktemi izledim trt2 de ve kasnaklar ve cowbell kullanarak çok tatlı ritmler attı büyük insan. lakin takip edebilmek olanaksızdı tahmin edersiniz.

bana kasnakları kullanabileceğim ritmler gönderebilirseniz veya yaratıcılığınızı kullanarak yaptığınız jazz/blues/latin ritmleri gönderebilirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler...
 
Bence bu tip şeyleri insanlardan direkt beklemek mantıklı değil çeşitli sanatçıların parçalarından kendin dinleyerek birşeyler kapmaya yada www.drummerworld.com gibi sitelerden birşeyler arayarak bulmaya çalışman daha yerinde olur ayrıca kasnaklar için özel bir koşul yok herhangi latin/blues/jazz groove larını pattern lerini vuruşlarını kasnaklara özgürce dağıtarak çalmayı deniyebilirsin...
 
abi şeyi kastediyosan 2 tip kasnak vuruşu vzr genelde. bu davul yazmak için programlarda falanda öyledir hep.

biri kapalı kasnak vuruşu. elinin avucu aşağı doğru bakacak şekilde deriye yapıştırıyosun bagetide altı deriye üstü de kasnağa vuracak şekilde yerleştiriyosun. ki sanırım senin anlatmak istediğin bu.

bide açık kasnak vuruşu denilen derinin nispeten kenarlarına doğru nasnak la beraber vurduğunda bunu elde edebilirsin. onada örnek olarak sanırım gene bu laço tayfada atmaca mıdır nedir öyle bi şarkı sanırım bu tip bi girişle başlıyodu.

çalışmak içinde tüm latin patternlerine kasnak vuruşlarını trampetin yerine çalarsan belki yardımcı olur
 
Abi ilk dinlediğimde iki tramp. kullanıldığını sandığım bi şarkı wardı---
Travis-Beautiful occupation bu şarkının girişinde wardı..
Tramp. derisiyle beraber paralel olarak kasnağada wuruyosun...
 
Geri
Üst