Fender Usa Deluxe/standart Start/tele

Almışken zorlayıp ağacıda güzel olanı alayım. Daha fazla sustaine iyidir. Şimdi ben bu gitarı alsam Ibanez'imle metal çalsam. Bununlada geriye kalanları çalsam güzel olur demi? Beni götürür bu iki gitar.

@aiyiadam
Ya ben Fender'i satmam 2. el değeri önemli değil. Ama sıfır Fender'im olsun istiyorum çocuğuma miras falan bırakayım =)
 
Valla duruma göre, doğru kullanırsan Fenderle de sonuna kadar metalini yapabilirsin ama ben tamamiyle farklı karakterde birşey yapayım, farklı birşeyim olsun dersen üstte ki Fender Tele yorumlarını hatta 3 SSS'li Fender Ash Amerikan Standardı da değerlendir. Deluxe HSS Ash alırsan her yola giden bir gitarın olur. Bana sorarsan 3ünü de almadan önce mutlaka dene.
 
Fender alacam inşallah. Deluxe strat deluxe tele standart tele ve standart strat 4ü arasında kaldım. Her türlü müziği çalarım rock metal blues vs. Hep ibanez kullandım fendere geçiş yapacam. Deluxe daha pahalı ama standartlar daha iyi deniyor. Yeni dip gürültüsüz manyetikleri 10 kişiden 7si beğenmiyor. Fikirlerinizi bekliyorum. Git çal dene dışında izlenimleriniz lazım. Çünkü zaten hiç fender çalmadığımdan telede stratta çok farklı gelmeyecek. Hep ibanez çaldım elimi alıştırcam Fender'e zaten her türlü. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bir sürü Standart ve Deluxe Strat ile çaldım. Bir kaç ay öncesine kadar USA Standart Strat ve Tele sahibiydim. Öncelikle Strat'ın ve Tele'nin farklı gitarlar olduğunu bilmekte yarar var. Fender almak isteyen Strat veya Tele almak istiyor, Jaguar/Jazzmaster modellerinden bahseden pek insan yok.

Kullandığım Deluxe Stratlar maple tuşeye sahipti. Noiseless manyetiklerle gerçekten beklediğimden çok daha kötü tonlar aldım, biraz kanser geçirir gibi de olmadım değil. Standart Stratlar'ın manyetiklerini Noiseless modellerden daha çok seviğimi en başta belirtmeliyim. S1 switch system'den hiç bahsetmeyeceğim. Kullanmadım, Deluxe Strat'a lanet ettim, S1 switch'e bulaşmadım.

Benim görüşüme ve deneyimlerime göre Deluxe ve Standart arasında ağaç kalitesinde 2000 yılı sonrasında uçurum farklar yok. Sadece Deluxe serisinin satışı arttırılması amacıyla Selected Alder/Ash yazar. Standart'ta Selected ibaresi yoktur. Bence bu ağaçlar arasında fark da bariz değil. Yok denebilir hatta. Bana göre fark yok, dediğim gibi olay sadece ticari.

Deluxe modellerinin akord kulakçıkları kilitlidir (bence bu da çok önemli bir özellik değil ama güzel bir özellik, olmasa da sıkıntı yaratmaz, fazla özellik de göz çıkartmaz). Deluxe modeller'in headstock'taki yazıları ve inlay'ler sedeftir, Standart seride sedef kullanılmamıştır. Bazı Deluxe modelleri de LSR Roller Nut ile satılmaktadır. Sadece LSR Roller Nut + kilitli burgu için ekstra 300$ ödemene gerek yoktur. USA'da 40-50$ arasında bir fiyata LSR Roller nut bulamaman imkansız. Şu an yine bir Fender Strat alacak olsam kesinlikle Deluxe almaz, Standart alırdım.

Tele hadisesinde ise çok kısa bir deneme amaçlı Deluxe maple tuşeli bir Tele denedim. Gayet güzel bir gitardı. Standart Tele ile de uzun zaman haşir neşir oldum. Deluxe Strat'a düşman olduğum gibi Deluxe Tele'lere düşman değilim.

Strat çok versatil bir gitardır. Her yola gelir. İleride bir gün popçu biriyle çalmak zorunda kalırsın, seni çok güzel idare eder. İşini hakkıyla yapar. Hard rock çalan bir grupta da rahatlıkla çalabilirsin. Blues çalan bir grupta da sırıtmadan çalabilirsin. Gövde tipinin (bence) güzel görünümlü olması ve her yola gelen bir model olması ile çok tutulan bir modeldir.
 
Bir de şu var; eğer ibanezi elinde tutup sert tarzlarda kullanıcaksan, ki ibanezler birçok rock tarzına da uyumlu, "modernleştirilmiş" bir deluxe strat yerine klasiğe yakın, daha karakteristik bir standart strat almak daha mantıklı " bence". Üstelik arkadaşların dediği gibi yine de birçok tarza giden verstil bir gitar. (ve daha ucuz)
 
Dave Murray Strat hakkında ne düşünüyorsunuz :D Birde klavye genişliği üst eşik 42mm gitarlar bana daha rahat geliyor sanki ilk kullandığım gitar 41mm 21 perde idi. Deluxe 43mm. Çok fazla gitarım olmadığından soruyorum her üst eşiği 43 mm olan gitarın sonlara doğru perde uzunluklarıda aynı mı oluyor? Elime Fender Strat Deluxe aldığımda öyle değilmiş gibi gelmişti. Ayrıca Fende Deluxe Ash alırsam. Ibanez'ime Dave Murray HH manyetikleri takarsam biraz olsun Maiden tonları alabilir miyim. Metal'i evde takılcam bu arada şuan alacağım gitarın tonu daha geniş olsun. Birde Fender deluxe strat sss ash gitarlar youtube'da hep blues tonları veriyor. Acaba reverb kökleyip Fender amfiler kullandıklarından mı? Yani heavy metal dışında her yola gelir mi Fender? Birde şu yurt dışı alışverişlerini nasıl yapıyorsunuz forumda yapan var mı? Belki tr fiyatına 2 gitar alırım fenderle beraber.
 
Son düzenleme:
Bir süredir amerikan standart kullanıyorum; amfi ve pedal seçimleriyle geniş bir yelpazede çalmak mümkün.

Dükkana gir, dene... en güzeli böyle bence..
 
:D Arkadaş iyice odaklanmış ash strat olayına. Tabi zevk istek meselesi tartışılmaz. Ama millet bullet stratla bile modifiye yaparak bir çok tarza uyumlu gitarlar elde ediyo ve daha ucuza geliyo. Ama işte orda da içine sinmesi önemli. Hayırlısı olsun... :D
 
Geri
Üst