Elektronik Davul Midi Kayıt Cubase (gecikme - Az Nota )

Merhaba arkadaşlar . Uzun bir süredir bu forumdayım ve sayenizde artık elektronik davulumu bilgisayara bağlayıp kayıt alabiliyorum . Fakat bir kaç sorunum var . Öncelikle gecikme sorunum var yaklaşık yarım saniye kadar geç geliyor ses bir ped e vurduktan sonra . Diğer bir sorunum ise ben dakikada 200 vuruş yapıyorsam cubase de 100 ü duyuluyor . 300 yapsam dahi yine 100 adedi . Sanırım bir sıklık sınırı var . Gecikmeyi nasıl engelleyebilirim ? Daha sık bir şekilde nota bastığımda nasıl aynı şekilde tepki alabilirim ? Alacağım ses kartının hangi özelliklere sahip olması gerekmekte ? Şimdiden teşekkür ediyorum :)
 
Son düzenleme:
gecikme bilgisayarın onboard ses kartını kullanıyosanız ondandır.Ev ortamında kayıt için ses kartı forumda bir çok kişi satılıyor size uygun olan ses kartını satın almanız.Vuruş olayına bir şey diyemiyeceğim büyük ihitmalle ses kartını alıncada o iş çözülebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Donanım olarak sadece bir laptop , davul ve midi kablosu var . Ses kartı olarak ne önerebilirsiniz bana ? Ve şimdi tekrardan denediğimde çok fazla eksik nota var . Hızlı çalındığında kaçırıyor . Ses kartı çözecek midir bunu ?
 
Son düzenleme:
laptop da firewere girişi var ise firewere girişli bir ses kartı almanız daha iyi olur usb den daha hızlı diye biliyorum eğer yoksa normal usb girişli ses kartlarıda işini görür ve ses kartında midi girişi ve çıkışı olması şart sizin için biraz ses kartlarını araştırırsanız kendinize uygun ses kartını bulursunuz bir çok seceneğiniz olur zaten davul olayını bir türlü çözemediğim için marka model ismi veremeyeceğim malesef
 
m-audio firewere 410 var rahtlıkla bulabilirsiniz sıfırı el yakar cinsten ama makul fiyata 2. el vardır mutlaka birde laptopda firewere girişi olması lazım ses kartını bağlayabilmeniz için
 
Evet ürün geldi ve sonuç başarılı. Standart printer kablosu Carlsbro CSD120 elektronik davulumun bilgisayar ile bağlantısını sorunsuz gerçekleştirdi ve her padten giden sinyalleri ayrı ayrı algıladı.

Herhalde benzer modellerde de sonuç aynı olacaktır.
 
Geri
Üst