Fender Classic Series 60s Telecaster

Bu gitarı kullanmış denemiş arkadaşlar yorumlarınızı yazarsanız ve alternatif önerilerinizi belirtirseniz sevinirim. Bu aralar çok kafamı kurcalıyor teleler. Standart stratımı satıp almayı düşünebilirim.
 
Telecaster'lara bayılıyorum. Apayrı bir gitar ve mutlaka bir ara bir tele edinmeli herkes (abartarak söylersem). Fender'lar beni aşar, Squier'ın Vintage Modified ve Classic Vibe serileri muhteşem aletler. Çok geniş bir yelpaze çalınabiliyor, tonları insanı eritiyor.
 
Yabancı forumlarda Baja Telecaster'lar çok fazla öneriliyor, onlara göz atmanızı öneririm. Squier konusunda rpm'e katılıyorum son yıllarda ortaya koydukları seriler gerçekten kaliteli bunu 2 adet classic vibe(strat ve tele) sahibi olmuş biri olarak söylüyorum, fakat ben yine de öncelikle bir Baja Telecaster'ı denenemiz taraftarıyım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Baja telecaster dediğiniz gibi beğeniliyor gerçekten. Düşünebilirim. Ama 60s ı sormamın sebebi rosewood klavye olması. Uzun zamandır maple strat kullanıyorum.Açıkçası rosewood klavyeyi de özledim. :D Ama tabii çok ta ısrarcı değilim bu konuda. Gitar içime sinsin önemli olan o.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bu arada classic vibe ile ilgili de ayrıntılı bişeyler yazarsanız iyi olur. Sizin gibi birçok beğenen var yabancı forumlarda özellikle. Ama buralarda kullanan birinin yorumları daha önemli elbette benim için.
 
Classic Vibe Telecaster (50's için konuşuyorum) ilginç bir gitardı benim için, kesinlikle bir standart Meksika Telecaster'a göre daha hoştu. Bunun nedeni barındırdığı vintage tonları ve twang'leriydi; fakat Meksika'daki satin cilalı sapı daha çok sevmiştim ben, poly cilalı sap daha yapışkan gibi geldi bana ve kalındı da poly cila. Rezonansı vs. orta şeker diyebilirim, keza yabancı forumlarda 52 Ri Telecaster'larla kıyaslıyorlar bu da cidden kaliteli olduğunu gösterir. Bu gitarda ben herhangi bir modifikasyona gitmemiştim ve gitmezdim de; çünkü gitara verdiğiniz para ortada, alacağınız manyetiklerin çoğu da 'aman tanrım!' dedirtecek cinsten olmayacak. Örneğin 52 Ri ile birlikte amfiye bağlı performansını ayırdetmek güç, aralarında farklılık var fakat bu bireysel tercihlerden ötürü oluşan kişiden kişiye tercih sebebi olabilecek farklılıklar. Benim şu an için param olsa muhtemelen Baja'ya bakmadan Classic Vibe almazdım; fakat aradaki fiyat farkı da cidden eder mi etmez mi sorularını akla getiriyor. Geçenlerde ikinci elde 580 TL'den satılan bir CV 50's Telecaster gördüm, içim acıdı resmen elimin altında olsa kesinlikle alırdım. Sözün özü Telecaster'lar güzelliğini basitliğinden alan aletler, çok fazla kompleks bir yapıları yok. Bu nedenle Squier firması bile gayet güzel Telecaster'lar ortaya çıkarabiliyor, eğer ben Telecaster yapacağım gibi bir düşünceniz yoksa ve Telecaster'ın tadını merak ediyorsanız Squier Classic Vibe Telecaster'lar size ilaç gibi gelecektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Classic vibe telecaster custom varmış. rosewood klavye. 50s in gövdesi çam ağacıymış. Ama bu kızılağaç. Bu nasıldır acaba?
 
Ben de gördüm o 580'e giden CV'yi, ve erken davranamadığım için kafamı duvarlara vurdum. Bende graphtech köprü ve planet waves locking burgu modlu bir Squier Vintage Modified Tele Custom I var (2 humbucker'lı). Sapı C-shape, ben modern C-shape'leri denemek istediğim için satacağım. İlgilenen olursa yazmış olayım. Alet sıfırdan farksız.

Gitar işi tamamen şans işi ve denemeden insan bir şey öğrenmiyor.

Bu arada sahibinden'de 1700'e Baja Telecaster var.
 
Classic vibe telecaster custom varmış. rosewood klavye. 50s in gövdesi çam ağacıymış. Ama bu kızılağaç. Bu nasıldır acaba?
İşin aslı Custom'ı sadece bir defa göz ucuyla gördüm, fakat hem rosewood klavye ile ilgilenmediğimden hem de gördüğüm gitardaki rosewood ağıcının kalitesini beğenmediğim için almadım. Telecaster denince akla ilk önce dişbudak gelir, kızılağaç ise Stratocaster'larda daha yaygın kullanılır. Benim tercihim hem Stratocaster hem de Telecaster'da dişbudaktan yana olur, parlak ve detaylı bir ses verdiğini düşünüyorum dişbudağın. İlk Telecaster'larda ise çam kullanılmış, Amerika'da sadece çamdan Telecaster yapan insanlar dahi var, ben çama şans tanımanız taraftarıyım. Bir de custom ile 50's arasında manyetik farkı da var sanırım, net hatırlamıyorum fakat bir araştırın isterseniz. Ekstra dipnot: ben de ilk başlarda custom almayı düşünüyordum, fakat sonrasında vazgeçtim nedense benim Telecaster şemam tek parça akçaağaç sap üzerine kurulmuş.
 
50s de alnico 3 manyetik var. customda alnico 5. Ağaç farkı dışındaki fark bu sanırım. Ama ben rosewood klavyeyi de seviyorum. Gerçekten de o kadar kalitesiz mi acaba? Ve 2. el fender classic series 50s-60s yerine squier classic vibe mı tercih etmeli?
 
Ucuz gitarlarda kaliteli Rosewood kullanmıyorlar, ha ben Amerikan Standart Stratocaster'larda kullanılan Rosewood'u bile beğenmemiştim Deluxe'ların Rosewood'u güzeldi. Classic Series'leri hiç denemedim ya da araştırmadım, özelliklerini ya da kullanılan ağaçları bilmiyorum bu nedenle deneyip karar vermeniz gerek. Eski Kore yapımı Fender'lere de bakabilirsiniz, geçenlerde bir sitede birdeye sap, dişbudak gövde olanını görmüştüm fena değil gibiydi; fakat maple klavyeydi sanırım.
 
Squier içime pek sinmiyor. Elimde hiç gitar olmasa alabilirdim ama fenderi bırakıp squier almak gelmiyor içimden açıkçası. Yorumlarınız için sağolun.Fenderlere bakmayı düşünüyorum.
 
Rafport adlı youtube kullanıcısının SX thinline demosunu arat. Ben kafada Squier mı SX mi Fender mı yazdığına bakmıyorum. Sana rahat geliyor mu, tonunu seviyor musun, olay bitmiştir.
 
Geri
Üst