Dirilesh (Hard Rock, Alternative)-Ankara

sevgili Dirilesh grubu,
herseyden once yaptigim bu yorumlarin onune BENCE ifadesi koymak istiyorum.
kayitlarinizi dinledim. hucum kayit oldugu için kayit hakkinda yorum yapmiyorum.bestelere gelince, ismaile de soyledim bu yorumlari.Ben gitar caldigim icin oncelikle gitarlara odaklandim. oncelikle gitar tonlarini pek begenmedim. ekipmanlariniz iyi, bunu biliyorum.Biraz daha ton cekmeye zaman ayirin. bestelerdeki gitar riffleri daha da gelistirilebilir. bu sekilde biraz yavan kalmis gibi. gelelim sololara; 2 adli kayittaki sololari tamamen silip tekrardan yazin derim. bu tarz bir parcaya gitmemis. bu tarz sarkilara bol pickingli solo degilde parcayi tamamlicak duygusal bir solo yazsaniz daha basarili olucaktir. 3 adli kayit için de gecerli bu soylediklerim sey. solo nispeten daha melodik ama yine de gelistirilmesi gerekiyor. bass riffleri guzel. ismail vokalin hasta oldugunu ve ince notalarda bu sebeple uzun süre kalamadigini soyledi. gecmis olsun diyim.
simdi gelelim bütünlük olarak bestelere. herseyden once birşey soylemek istiyorum.ben şöyle düşünüyorum.dinleyici parçanin ilerisinde ne olacagini onceden kestirememeli.eger bunu yaparsa parcayi bir daha dinlemek istemez.ama eger dinleyiciyi şaşirtirsaniz "aa bak bu benim hic aklima gelmemisti ne güzel yapmis adamlar" diyip tekrardan dinlicektir.ben buna inaniyorum.. arkadaslar bol bol farkli gruplar dinleyin ve dinlemekle kalmayip bunlari ozumseyin.sonra kendi icinizde harmanlayip
(yemek tarifi gibi oldu ama :D ) daha degisik ve sasirtici seyler uretebilirsiniz.
benim nacizane yorumlarin bunlar. umarim kalbinizi kiricak bişey soylememisimdir.tum bu soylediklerimin gelismenize yardimci olacagina inaniyorum.kolay gelsin iyi calismalar...
Baris
 
Barış arkadaşıma yaptığı bilgece yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İşte bizim grubumuzu geliştirmeye çalışan objektif yorumlar. Bu sitede dolanan her arkadaştan isteğim besteleri dinleyip kendi yorumlarını yazmalarıdır..
 
arkadaşlar ya bn bi demonuzu dinlemiştim bi şarkı vardı onun linkini istiorm ya sözleri o tabuta koysam sarsam seni gibi bişidi o demonun linkini atsanız olr mu yaa????
 
gatorgrup demiş ki:
bu arada bu şarkılarınızı da indirdim ellerinize sağlık gayet sağlam ve ii :D
Teşekkürler ilgin için.O şarkının ismi İskelet ve çok sevdiğimiz bir şarkı ama 2. kayıdını beğenmedik o şarkının. Onun için link vermedik ona. İlk kayıdında da bazı problemler var şarkının. Şarkıya güzel bir kayıt alınca onuda internete vereceğiz.. :metalhead
 
Arkadaşlar bir duyuru yapmak istiyorum: Dirilesh grubunun cuma günü akşamları Andac Rock'da yaptıkları program Andac Rock'ın kapanmasından dolayı iptal olmuştur. Sanırım cumartesi günkü amatör gruplar yarışması da bu nedenle iptal oldu..
 
selamın aleyküm :LOL:
kayıtlarınızı dinledim daha doğrusu sadece 2.mp3 adlı şarkıyı dinleyebildim..çok işim vardı,diğerinide en kısa zamanda dinleyeceğim..

parça genel hatları ile güzel olmuş.yani iskeleti güzel oturmuş,güzel bir düzenlemeden geçerse iyi olacak gibi görünüyor..parçanın genel hattı 10 üzerinde 6 ;)
teknik detayına gireyim biraz;
1-kayıt fena diil ama tonlar biraz boğuk gibi gelmiş genel olarak
2-vokallet bence çok dik olmuş..zorlamışsınız biraz kızcağızı :) bence biraz daha düzenleyin derim..
3-biraz metronom oynamaları var şarkıda..
4-gitar tonlarınız bence çok sert olmuş.
5-solo biraz daha düzenlenmeli bence ne biliyim biraz daha melodik olabilir..

şimdilik bu kadar çok detaylı dinleyemedim..diğer parçayıda dinleyince detaylı bir biçimde bişiler daha yazarım..ancak parça genle haliyle bakınca bişiler olacak gibi..bence doğru bir yoldasınız ve ilerlemeye,çalışmaya devam edin diyorum ben şiddetle ;)
başarılar,iyi çalışmalar..
 
Medusa666 arkadaşıma yorumları için çok teşekkür ederim. Vokal konusuna gelince, bizim vokalin bir huyu var,yılda 2 kere hasta olsa ikisi de bizim kayıt zamanlarına geliyor. Yani bu kayıtta da hastaydı kendileri. Olsun sanki zor bir viraja tırmanıyormuşuz gibi bir görünüm veriyor. Bu da bizi daha fazla tetikliyor.. Bu arada nicki dirilesh olan arkadaşıma da teşekkür ederim ama abisi kim meraklandım şimdi.. :)
 
Şarkıları ilk dinlemeye başladığımız günden bu yana hemen hemen hergün çok çok dinliyorum(Alışkanlık oldu :))"Şarkılar genel olarak çok iyi" demek isterdim ama böyle bi ifade kullanmak hem objektif olmaz hem de grubun eksikliklerini görmesi açısından hiçbişey kazandırmaz.Öncelikle Dirilesh grubu üyelerinin daha iyi ve tutarlı müzik yapabilmesi için daha çeşitli müzik dinlemeleri gerekliliğini vurgulamak isterim.Bunun içine blues da girer klasik batı müziği de...Tek çekincem bunun olmaması halinde kısa süre içinde kendilerini tekrar edebilecek olmaları.Şarkıların güzelliğini, kayıdın yeterince özenli olmaması biraz gölgelemiş gibi...
Baterist arkadaşın yetenekli olduğu aşikar ama daha çok çalışması ve kesinlikle ritm kaçırmaması gerekiyo.Gitarlara gelince, genel olarak kulağa hoş geliyo ama biraz daha melodik sololar olması gerekliliğini ve soloların birbirine benzemeye başladığını söylemek isterim.Bas çalan arkadaşın özellikle 2. şarkıdaki bas rifleri çok hoşuma gitti.Vokalin biraz elektronik olması ve bence grup üyelerinin birbirlerini yeterince iyi duyamamaları olumsuzluklardan biri.herşeye rağmen daha da iyi olabileceklerini ve kendilerini çok sevdiğimi söylemek isterim...
Hepinize konserlerinizde başarılar dilerim...

Hemen hemen bütün konserlerinize gelmeye çalışıyorum ama bazen vakit olmuyor...
 
Bestelerinizi nihayet dinleme fırsatı buldum arkadaşlarım...Zaten Diriliş'i daha önce canlı da dinleyip beğenmiştim.Diğer bestenin adını vermemişsiniz ama o daha bi hoşuma gitti benim..Teknik olarak pek bakmam zaten ben bu işlere melodisi gayet hoş ama İrem 'in sesini daha net duymak istedim ben dinlerken açıkçası (vokal olmamdan dolayı olabülür tabü :roll: )..Kayıtları baştan yapın bütün sesleri geri alın İrem'i öne çıkarın bence..Şaka şaka..Herşey gayet güzel geliyo kulağa kısacası.Tabii ki şarkıların daha düzenlenmesi falan lazım.Sololar olsun,geçişler olsun ama onlar zamanla olacak işler..
Hepinizi bol bol öpüyorum.. :D Böyle güzel işler yapmaya devam edin kardeşlerim biz de sizi takip etmeye devam edeceğiz...

P.S. 1.Andaç'ın kapanmasına çok üzüldüm.Ben daha bi kere bile dinleyememiştim sizi orada :( Neyse artık başka mekanlara kısmetmiş demek ki.. :twisted:

2.Bu arada cumartesi günü son çaldığımız Muse parçasını hiç kimsenin bilmediği de gözümden kaçtı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.(TSP) :twisted:
 
Güneş'e yorumları için teşekkür ederiz. Vokal kayıtta hem hastaydı hemde düzenlemede sesi biraz ensturmanların arkasında kalmış. Diğer kayıtlarımız da bu zaafları düzeltmeye çalışacağız.. Muse şarkısına gelince bu sanırım enfazla Ayça'nın eksiği oldu. Ben ona ima ederim.. :)
 
Arkadaşlar herkese yorumları için teşekkür ederim, bu yorumlar sayesinde bizde hatalarımızı görüoruz. Düzeltmeye çalışırouz. Bizi izlemeye devam edin.
 
Geri
Üst