Pedal Setup Hakkında Yorum(?)

fotoğraftaki setup'ı kurmak istiyorum. bi kaç yarı yarıya topladım sayılır gerçi ama, fazla mı abartı olmuş ya da eksik diyebileceğiniz noktalar nelerdir, merak ediyorum. tabi pedal deneme yanılma yoluyla seçiliyor ve kulağa göre değişir. belki ben de bu tasarımdan bazı pedalları deneyince vazgeçeceğim, bilmiyorum ama şu anki fikrime göre bu resim benim los galaktikosum oldu. :p

Adsız.png
 
Fotonun sağ kısmına ve AMT'ye karışamam. Sol kısmında comp fiyatına göre iyi bir comp. EQ M13'ün içinde yok muymuş? Vardır diye tahmin ediyorum. M13 bana devasa bir alet gibi geldi. Bunun taşıması şusu busu sıkar insanı. M9 veya Zoom G3/G5 olabilir mi? Nacizane görüşüm.
 
Amfiyle çalacaksanız AMT'ye, direk mixere girecekseniz de Metal Muff ve Tube King'e ihtiyaç yok. Hepsine o kadar para bayılmak yerine bir tane Tech 21 Sansamp alır, hem mixere hem amfiye girerek kullanırım. EQ'yu gereksiz, Wah'ı da hantal ve karaktersiz buluyorum, ama ucuz bir ürün nispeten. Comp'un da ucuzu olacağına hiç olmasın diyenlerdenim. İstenmeyen gürültüye sebebiyet verebiliyor. M13'ü AMT'nin loopuna girerseniz eğer drive'larından çok verim alacağınızı da sanmıyorum.

Sahne de alıyor olsam, evde de çalıyor olsam, ne tür müzik icra edersem edeyim benim toplayacağım bir setup olmaz. Sıfır fiyatlarını göz önünde bulundurursak orta halli bir prosesör daha çok iş görür.
 
Bence setup ancak kafadaki sounda ne kadar yaklaştığına göre değerlendirilir. Burada ise sadece görüntü var:)
Çok hantal bir set up olduğuna ben de katılıyorum. Elde etmek istediğiniz soundu yazın bence, insanlar da ona göre öneride bulunsun.
 
Berbat bir setup. Berbatlığı aletlerin iyi ya da kötülüğünden ziyade, çorba gibi olması, alakasız ürünler barındırması. E tabi düşük sınıf pedallarda var içinde. O tube pedal ve wah nedir allah aşkına...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
evet oldukça şişkin bi set up. hepsini yığmamın sebebi hepsi hakkında yorum alıp bazılarını çıkarmaktı. mesela wd7 elimde şu an ama yerine cgb 95 veya bad horsie ben de isterim :) tarzıma cgb 95 daha yakın. aslında istediğim şu benim. analog bir veya iki tane drive pedalı. önlerine bir wah. arkasına m13. sonuna da bir preamp. comp ve eq dediğiniz gibi m13 te var. ben m13 ü sadece mod/delay/reverb için kullanmak istiyorum. bu durumda önerileriniz nelerdr? zoom g3ü biliyorum biraz ama m13 ile arada oldukça fark var ve m13 daha çok ilgimi çekoyr şu an. aslında bir wah ve m13 olayı çözebilir. ama dediğim gibi drive konusunda analog istiyorum.
 
o tube pedal bk tube driver bulamayanlar icin iyi bir alternatiftir ama bk butler iyi midir? Kisiden kisiye degisir. Metal muff cok yapay hic bir ozelligi yok, eger illa metal muff diyorsan nanosuda mutlu eder. Mxr 10band e para vericegine ge7 alip entegresini degistirmeni oneririm pedal inanilmaz sessizlesiyor. Wah icin wh10v2 oneririm. Ya da gus g tarzi bir wah istersen bad horsie (kalp). aradigin karaktere gore birsuru secenegin var, cs3 alip modlayabilirsin en ucuz secenek
 
Eski grubumla evde Jam Hub ile prova yaptığım eski setup. Amfiyi hiç kullanmıyordum. Jam Hub'da EQ olmadığı için 10 Band EQ almıştım. Sahnede ise Cry Baby 535Q + Boss PS-5 + Line 6 M13 ile çalıyordum. Clean bir amfiye gireceksen M13 tek başına her şeye yetebilecek bir alet. EQ ihtiyacın da olmaz.

378046_10150399377196829_1714250150_n.jpg
 
evet yaklaışık olarak istediğim set-up bu tarz.. demek istediğimi anlayan birileri çıktığı için mutluyum.:p bir preamp ya da amp simulatör de istiyorum açıkçası en sona. amt ss11 b çok avantaşlı. üzerinde clean, overdrive ve hi gain olmak üzere üç kanal var, hem pedal hem de preamp olarak kullanılabiliyor ve alette send return var. yani hem en sona ekleyip hem de driveını kullanabiliyorsun.tabi ben hiç denemedim, belki de berbattır :p .aslında wah-m13-ss11b üçlüsü yeterli gibi duruyor.
 
evet yaklaışık olarak istediğim set-up bu tarz.. demek istediğimi anlayan birileri çıktığı için mutluyum.:p bir preamp ya da amp simulatör de istiyorum açıkçası en sona. amt ss11 b çok avantaşlı. üzerinde clean, overdrive ve hi gain olmak üzere üç kanal var, hem pedal hem de preamp olarak kullanılabiliyor ve alette send return var. yani hem en sona ekleyip hem de driveını kullanabiliyorsun.tabi ben hiç denemedim, belki de berbattır :p .aslında wah-m13-ss11b üçlüsü yeterli gibi duruyor.

AMT iyi cihazlar yapıyor ama amfi simülatörü olarak güvenilir değil bence. SS-20 sahibiyim, direk miksere girdiğimde aldığım sonucu hiç beğenmedim. AMT'yi bir amfinin effects loop (return) jakından kullanmayı tavisye ederim.
 
Ne derece fark vardır aralarında hem fiyat hem performans olarak bilmiyorum ama sadece efekt için kullanacaksanız gt-100 de olabilir bence. Drive olarak butik pedallara yönelmeniz daha mantıklı olur gibi. Wah olarak bad horsie farklı gelebilir. Klasik bir wah tonu isterseniz ya cry baby ya da vox derim. Eq kalabilir. Compressor olayını da gt-100den halledersiniz diye düşünüyorum. Geriye de bir şey kalmıyor sanırım.
 
Tekrar ediyorum, amfi olmadan M13 bir şeye benzemez. Amfi ile kullanman şarttır. Amfiden güzel bir clean ton alıyorsan; compressor, drive, modulation, filter ve delay efektlerini bu pedaldan olduğu gibi alabilirsin. Expression pedal kullanarak whammy ve wah efektlerini de alabilirsin. Amfi ile kullanacağın için ekstra EQ gerektirmez. Fazladan bir adet compressor kullanmana gerek yoktur. Bu aletin drive'ları oldukça güzeldir. Yabana atma, lambalı preamp pedalları ile uğraşma.

Efekt için kullanacaksan bir adet iyi bir delay pedalı almakla başla. M13'e bulaşma.
 
Bana da gereksiz gibi geldi. Ama "bu iyi bundan alayım"dan ziyade "benim işimi görecek olan bu" diyerek almak lazım ekipmanı. Ucuz bir şey olsa eyvallah da...
 
nova ile fiyat hemen hemen aynı aslında m13 ün ama mesela m13 4 tane mod efektini aynı anda kullanmaya olanak sağlıyor. bildiğim kadarıyla novada bu durum yok, haa kullanırmıyız, lazım olur mu.. pek sanmıyorum ben de açıkçası. ama ben efektler için bir sürü pedal almak istemiyorum. m13 ün true bypass olması da güzel bir özellik. işte en çok kafama takılan drive pedalından sonra prosesör nasıl etkiler tonu. gt 100 öneren arkadaşlarım da oldu ama m 13 ün analog setup mantığında gt 100 den daha önde olacağını düşünüyorum. gt 100 vs. alsam başka bir şey almam heralde :p
 
Geri
Üst