Orange Amfileri Nasıl Bilirsiniz ?

Merhaba arkadaşlar Orange marka Crush 20DLX model amfisini almaya karar verdim fakat sizlerede bir danışıyım dedim bu amfiler hakkında ne düşünüyorsunuz.

Ya da şöyle sorayım
1-Fender Mustang I
2-Line 6 Spider IV 15W
3-Roland Cube 20XL
4-Vox Valvetronix Vt20+
5-Laney Cub 10
6-Blakstar HT1-R
7-Orange Crush 20DLX arasında bir seçim yapsanız hangisini seçerdiniz kısacası 800tl bütçem ve de amfiye ihtiyacım var.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yaşadığım şehirde zor denemeden 2.elde alınmaz git gel yol parası aynı paraya gelir sıfırla %50 gibi indirim olmadıktan sonra :)
 
Ben de Zonguldak'tayım, onda dokuz denemeden alıyorum mecburen, beğenmezsem satıyorum, onuncuda bile istediğim aleti tuttursam gene de daha ucuza geliyo sıfırına göre. Öyle ki deneyerek beğenerek aldığım aletleri de sattığım çoook çok olmuştur (bu yukardaki listedeki amfilerin hiç biri de ömürlük aletler değil neticede, bi zaman sonra tatmin etmemesi kuvvetle muhtemel), ikisi arasındaki fark genelde sıfır aldığımı satarken ettiğim zarardan başka bi şey olmuyo.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bende amatör bir gitaristim ne sahne alırım ne de bunu ticari amaçla yaparım benim için bu iş hobiden öte başka birşey değil ben satmak için değil çalmak için alıyorum aldığım ürünün iyi olmasını elbette istiyorum fakat bütçe her zaman belirleyicidir.
 
İşte onu diyorum ben de. Seneye bütçen artar, amatör de olsam dijital artık kesmiyo, tüplü amfinin sıcaklığı gerek dersin, daha yaşın genç büyük konuşma derim şimdiden... Hem ne yani, sokaklarda 300 beygir arabayla dolaşan şoförlerin hepsi profesyonel mi... =) O motor sesini duymak için alıyolar onda dokuzu, biz de amatör olarak profesyonel aletler kullanmayı isteriz hep, gayet doğal.
 
Son düzenleme:
Bende twin reverb'üm,hot deluxe'üm,blues junior'um olsun isterim ama olmayınca olmuyor :) Seneye Lise 4 olcam üniversite sınavından başımı kaldıramıycam sonra üniversiteye gidicez sınavlar finaller derken 4sendede öyle iş bulalım ev alalım araba alalım hayata atılalım derken koycaz bir kenara gitarı amfide alamıycaz çalamıycaz da öle geçip gidicek bu sene ölürse bütün seneler ölür :)
 
Orange Crush 20DLX almaya karar verdiyseniz eğer gerçekten doğru bir seçim yapmışsınız demektir. Orange hakkında benim düşündüklerim amfinin tonları dolu dolu. Hep böyle koyu bir sound u var. Benim çok hoşuma gidiyor. Eğer müzik tarzınız rock , jazz , alternatif rock vb tarzında çalıyorsanız eğer tamamdır bu amfi size göre.

1-Fender Mustang I de çok güzel amfidir. Saydıklarım bu amfi için de geçerlidir. Ama biraz saha sert tonlu hali.
2-Line 6 Spider IV 15W tam bir distortion canavarıdır. Heavy Metal müzik için bire birdir. Tabi ki başlangıç seviyesi bir amfi ama gerçekten de çok güzel bir amfidir.
5-Laney Cub 10 bu amfide güzel.
6-Blakstar HT1 bu amfide çok güzeldir. Tonları olsun sesleri olsun. Metal müzik için iyidir.

Benim bu amfiler arsındaki seçimim şöyle olurdu:

Line 6 Spider IV 15W
Orange Crush 20DLX
Blakstar HT1
Fender Mustang I
Laney Cub 10

Tabi bunların hepsi benim görüşüm.
 
Son düzenleme:
yapacağınız müzik tarzına, kullanacağınız efekt vs. ye göre bir amfi seçimi yapabilirsiniz, eğer elinizde bir efekt setupı yoksa kendinden efektli amfilerden alabilirsiniz. Bu klasmanda benim tercihim valvetronix vt20+ olur çünkü üzerindeki parametreler sayesinde tonunuzu diğer muadillerinden daha detaylı şekilde ayarlayabilirsiniz, kayıtlı tonları çağırabilmeniz, amfinin çalışma gücünü ayarlayabilmeniz de güzel özelliklerinden. bir ara line 6 da kullanmıştım yüksek drivelardaki yapay hissiyat dışında genel olarak beğenmiştim.

bunun yanında efektlerle çok fazla işim olmaz derseniz eğer blackstar ht1 öneririm. çünkü lambalı amfiyi evde kullanmak yarattığı ses seviyesi yüzünden sıkıntıdır ki bu amfi (apartmanda ve ailenizle yaşadığınızı varsayıyorum) oldukça yeterli gelecektir. Bir diğer artısı çift kanallı olmasıdır. Bir öteki artısı kulaklık çıkışı/emulated çıkışı olmasıdır. Laney tek kanallı bi amfidir, ben de laney cub 8 kullanıcısıyım cleanlerde çok beğenirim ama tek kanallı olduğundan sizi ekstra ekipman masrafına sokar. Blackstarla en azından bu sorunu bir nebze çözebilirsiniz. Zaman içinde ton kavramınız kafanızda şekillendikçe pek çok amfi pedal gitar alıp satıp kafanızdakine ulaşmaya çalışıcaksınız zaten :)

yani sonuç olarak ; pedalla prosesörle uğraşmam, ev gitaristiyim, çok geniş tarzlara-efektlere hakim olmak isterim ve amfi her yola gelsin derseniz vox vt20+,
efektlerle pek fazla işim olmaz, lambalı amfi drive ve dinamiklerini kullanma keyfini yaşamak isterim derseniz blackstar ht1 derim:)
 
Fender Std. Mexico (SSS) sahibiyim,evde amatör olarak kendimi eğlendirmek için çalıyorum amfiyi aldıktan 1-2 ay sonra para biriktirerek prosesör almayı düşünüyorum (yani şu an elimde analog setup ya da prosesör yok) benim müzik tarzım şu an için blues,rock,alternatif rock öyle kafa şişircek tarzda metal falan hiç düşünmüyorum fakat bazen deliriyor mu,şeytan mı dürtüyor bilemiyorum :) insan onların tadına da bakmak istiyor yani elinde olan şeyi değil olmayanı istiyor (insanın doğası) apartmanda ailemle yaşıyorum lise3'e geçtim 1-2 sene sonra nasip olursa üniversiteye gideceğim bu yüzden uzun vadede değil kısa vadede birşeyler yapıp gitardan daha çabuk zevk almak istiyorum.Şu anda bir amfim yok küçük bir cep amfim var oda sesleri düzgün çıkaramıyor gitarın kendi akustiğiyle daha iyi performans alıyorum :) inş size derdimi anlatabilmişimdir lütfen beni birine ikna edin, artık gitarımı çalmak istiyorum.

Not:İlerleyen zamanda nasip olursa HH dizilimli bir gitar almayı düşünüyorum onunda amfi seçiminde etkisi olsun.
 
metal müzik olmadan gitarın eğlencesi mi olur ya :D amfide bası ve treble'ı fulleyip middle'ı iyice kısacaksın, gain'i %100 yapacaksın ve kendini şeytanın rifflerine teslim edeceksin :D HH dizilimli bir gitar ve roland cube 15xl gibi bir amfi başlangıçta işini görür. roland cube'un özellikle extreme modellemesi bu açıdan müthiş. bende var ondan biliyorum, ama high gain lambalıya geçince elden çıkarırım galiba.

ben oldukça uygun bir fiyata satmayı düşünüyorum, sana satmak isterdim ama üç-beş ayı bulur başka bir amfi almam. piyasada ikinci ellerine bakıp uygun gördüğünü alabilirsin, gayet de sağlam amfi
 
metal müzik olmadan gitarın eğlencesi mi olur ya :D amfide bası ve treble'ı fulleyip middle'ı iyice kısacaksın, gain'i %100 yapacaksın ve kendini şeytanın rifflerine teslim edeceksin :D HH dizilimli bir gitar ve roland cube 15xl gibi bir amfi başlangıçta işini görür. roland cube'un özellikle extreme modellemesi bu açıdan müthiş. bende var ondan biliyorum, ama high gain lambalıya geçince elden çıkarırım galiba.

ben oldukça uygun bir fiyata satmayı düşünüyorum, sana satmak isterdim ama üç-beş ayı bulur başka bir amfi almam. piyasada ikinci ellerine bakıp uygun gördüğünü alabilirsin, gayet de sağlam amfi
Sinek vızıltısı riffleri demek bence daha doğru...
 
Arkadaşlar anladığım kadarıyla hepiniz modellemeli olmayan amfilere doğru yönlendirmeye çalışıyorsunuz bende düşündüm karar verdim Blackstar HT1-R alacağım fakat burda (yaşadığım şehirde) 2.el HT5-R bulursam onu alacağım.
 
Geri
Üst