Morley Bad Horsie 1 Ve Bad Horsie 2 Arasında Ki Farklar ?

Stormcrow demiş ki:
Herhangi bir switch yok pedal yaylı en tepe noktasında duruyor normalde. Sen wah yapmaya başlayınca devreye giriyor. Bıraktıktan 1 saniye sonra kapanıyor. Bu süre ayarlanabilir ama gayet makul ir süre. Hiç süre olmasaydı wah yaparken en tepeye gelince devreden çıkıp tekrar girerdi falan.
Gerçi devreye girerken bir ses falan çıkmıyor ama volume de bir artış oluyor boost özeliği var pedalın .
Birde uzun kablolardaki sinyal kaybını önlemek için buffer devresi koymuşlar.

Bende Bad Horsie 1 var 2.el aldım.Devreye girdiği an inanılmaz bir dip gürültüsü veriyor.Solo sırasında değil ama bir şey çalmadığım zaman basınca ya da solodan bir kaç saniye önce bastığımda dip gürültüsü oluyor.gitarı çalarken gidiyor bu ses.Açıkçası çok rahatsız ediyor, sorun benim pedalımda mı yoksa hepsi mi böyle? ( pera müzikte crybaby denemiştim böyle bir sorun yoktu ama morley deneme fırsatım olmadı daha) yardımcı olursanız sevinirim.
 
Selam bende yok böyle bir sorun. Neden kaynaklandığını bilemeyeceğim.

Wah takılı değilken böyle bir gürültü yoksa pedalda sorun olabilir.
Onun dışında +4db bir boost var pedala basınca devreye giren o senin daha önce farketmediğin bir dip gürültüsünü ortaya çıkarmış olabilir yada noise gate falan varsa boost devreye girince eşiği aşıyor olabilirsin..

Birde pille mi kullanıyorsun yoksa adaptörle mi? Belki ondan kaynaklanıyor olabilir.
 
Eldrun demiş ki:
Bende Bad Horsie 1 var 2.el aldım.Devreye girdiği an inanılmaz bir dip gürültüsü veriyor.Solo sırasında değil ama bir şey çalmadığım zaman basınca ya da solodan bir kaç saniye önce bastığımda dip gürültüsü oluyor.gitarı çalarken gidiyor bu ses.Açıkçası çok rahatsız ediyor, sorun benim pedalımda mı yoksa hepsi mi böyle? ( pera müzikte crybaby denemiştim böyle bir sorun yoktu ama morley deneme fırsatım olmadı daha) yardımcı olursanız sevinirim.


Bende bad horsie 1 var. Pedalın şöyle bir gıcıklığı var, eğer kıytırık bir adaptörle kullanıyorsan acayip dip gürültüsü yapabiliyor. Elimdeki 2 farklı adaptörle farklı sonuçlar aldım. Tabi bu evinin elektrik sistemine kadar uzanan teknik bir mesele, ama adaptörün sağlamsa pek sıkıntı yaşamazsın. Bence farklı bir adaptörle dene derim.
 
Bilmiyorum ama arkadaşımın İbanez Wahını taktığımızda böyle bir sorunla karşılaşmamıştık Cube30da.Ben Adaptörden kaynaklandığını düşünmeye başladım. İstanbula gidip bir de adaptör almama daha 10 gün var nerdeyse.Delircem. 2 aydır amfiye bağlayamadım gitarı.Ühüüü. :)
 
Stormcrow demiş ki:
Crybaby nin de switchless olan modeli var 535q zannedersem. Değişik ayarları da var.
Birde ibanez weeping demon wah için iyi diyorlar netten demolarını dinledim çok iyi idi. Her türlü ayarı değiştirilebiliyor pedalın. İster switchless yap istersen yaylı istersen yaysız. Hatta yayın sertlik ayarı bile var :)

535q da switch var çok uzun zamandır kullanıyorum çok güzel doyurucu bir pedal BadHorsie driveda çok başarılı ama clean tonlarda çok zayıf bir pedal fakat 535q ile cleanlerde çok başarılı ve drivedada oldukça iyi . Alalı 6 sene falan oldu herhalde ve daha yeni switchini değiştirmeye verdim 30 ytl gibi bir fiyata değiştiriliyor. çok seviyorum wah'ımı :)
 
gürültü sorunu bende de var..pedala basınca acayip bir uğultu oluyor.elektrikçiye gittim adaptör almaya ama hepsinin değeri bendekiyle aynı, almadım. orjinali de bulamıyom..pille normal çalışıyor.
 
Wildchild pille denemiş gürültü hala var diyor.
Başka herhangi bir pedal kullanmadan direkt ampli temiz kanalda hala gürültü varsa pedallarınızda sorun olabilir.
 
bendede Bad horsieden yaptığım bad horsie 2 var.Bahsettiğiniz ses bendede vardı ve cidden inanılmaz sorun yaratıyodu.Bu sorun adaptörden değil.ben aleti söktüm elemanları kontrol ettim bişey bulamadım ve kapattım ve bir baktım sorun çözülmüş.
Söylendiği gibi arada çok bir fark yok ama tercih meselesi,karışmam.
Pedalın solundaki switch contour özelliğini açıp kapatıyor.Bu özellik kapalıyken bad horsie 1 den en ufak bir farkı yok pedalın.

illa Crybaby tonu isteyipde switchsiz olsun diyen varsa.Bana bir crybaby bir bad horsie birde 150ytl göndersin ona yapayım bad horsie kasasında crybaby. :D Geliştirdiğim bir devreyle bu pedalları birleştirebiliyorum ancak çok uğraş istiyor bu yüzden biraz tuzlu.
 
Adaptörümü aldım ve Bad Horsie'deki o dip gürültü sorunu çözüldü, pedalı kaliteli bir adaptör ile kullanmak gerekiyor dip gürültüsünü engellemek için.
 
arkadaşlar wah araştırmam sonucunda bad horsie 2 almaya karar verdim ama bu alette true bypass varmı yokmu bilmiyorum, net bir şekilde yazan bir yer de görmedim ya da gözümden kaçtı.kullanan arkadaşlara soruyorum true bypass varmı bu alette?harmony central da bir kaç yorumda tonu öldürüyo diye yazmışlar, doğrumu?
 
true bypass yok, buffered bypass var. Boss pedallardakine benzer bir bypass yani. 3-4'ten fazla buffered cihaz kullanmadığın sürece tona etkisi ihmal edilebilir. zaten true bypass'lı wah pedalı pek yok, genelde crybabyler modifiye edilip o şekilde kullanılıyor.
 
Geri
Üst