Klasik Problem - Manyetik Tavsiyesi (fender Strat Köprü)

Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da görüldüğü gibi klasik bir manyetik problemi yaşıyorum.
Gitarım, 2002 Japon üretimi '70s Reissue Fender Stratocaster. Gövde dişbudak, sap akçaağaç, tuşe rosewood. Önceki gitarım olan Meksika Fender'i forum aracılığıyla bir arkadaşa sattım. Ondaki manyetikleri elimde tuttum ve şimdiki gitarıma taktım. Sap ve orta manyetikler Kanada da el sarımı üretilen Reilander Special Texas Style (http://www.reilandercustomguitar.com/texas_details.html), köprüde de DiMarzio DP170 var. Meksika Stratı aldığımda sapta olan bu manyetiği denemek amaçlı köprüye takmış, gayet de hoş bir netice almıştım. Ancak Japon Stratta aynı neticeyi alamadım. Tizleri rahatsız edici düzeydeymiş gibi geliyor bana. Yani pek beğenmedim.

Bu manyetiği orta pozisyonda deneyip, köprü için, gitarın dengesini bozmayacak bir single coil manyetik düşünüyorum. Humbucker kesinlikle düşünmüyorum. Gain olayım yok. TS9'un bile drive potu 12 konumunun altında takılıyorum. Takılıyorum derken sahne olayım yok, evde gitarı bilgisayara bağlayıp tıngırdatan, amatör bir şahsım. Blues tonlarını seviyorum, vintage tonlara da merakım var. Merak ettiğim bir manyetik olarak Seymour Duncan Antiquity (http://www.seymourduncan.com/products/electric/stratocaster/vintage-output/1102401_custom/) ilgimi çekiyor. Aranızda kullanan ya da kullanmış olan varsa görüşlerini iletebilirse çok sevinirim. Onun haricinde de verebileceğiniz manyetik tavsiyelerine açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Antiquity çok sıcak texas çıkışına sahip daha çok overdrive'a cevap verecek bir manyetiktir, yani çok vintage bir soundu yoktur, tizden ne kastettiniz bilemiyorum ama köprüye vintage soundlu single-coil takmanız durumunda çıkışlar hep tiz olacaktır. Anladığım kadarıyla vintage bir sounddan çok texas gibi yüksek çıkışlı single-coilleri seviyorsunuz o sebeple Antiquity'i beğenebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Vintage konusunda demek istediğinizi anlıyorum.

Evet sıcak tonlar beni daha çok çekiyor. Şu an köprüde takılı olan manyetikte, overdrive ile ritimler gayet net ve tatmin edici aslında, ama solo olayına girince sound'da karakter yokmuş gibi geliyor, çiğ bir ses alıyorum. Daha dolgun bir sound daha tatmin edici gelecek.

Bu arada tavsiye ve düşüncesini yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Mesaj kirliliği olmasın diye tek tek yazmıyorum.

İyi forumlar.
 
Evet ben de öyle tahmin ettim. O çiğ karakter biraz kullandığınız amfi/cihazlar ile de ilgili olabilir. Yani kullandığınız manyetik kötü bir manyetik değil, daha iyi sonuçlar da alınabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Manyetikten bir şüphem yok zaten. Önceki gitarımda hem sap hem köprü pozisyonunda gayet başarılı tonlar almıştım. Ağaç farkından kaynaklandığını düşündüğüm bir olay bu sanırım. O yüzden bir alternatif arayışına giriştim. Bu arada amfim yok. Bilgisayarda, çeşitli amfi simülatörlerinden faydalanıyorum. Ama pedallarda bir kaç değişikliğe gittim açıkçası.
 
Manyetikten bir şüphem yok zaten. Önceki gitarımda hem sap hem köprü pozisyonunda gayet başarılı tonlar almıştım. Ağaç farkından kaynaklandığını düşündüğüm bir olay bu sanırım. O yüzden bir alternatif arayışına giriştim. Bu arada amfim yok. Bilgisayarda, çeşitli amfi simülatörlerinden faydalanıyorum. Ama pedallarda bir kaç değişikliğe gittim açıkçası.

Manyetik yükseklikleriyle oynayın. Ayar problemi yaşıyor olabilirsiniz. Tiz tarafını geriye çekmeyi deneyin biraz belki bass tarafını yükseltebilirsiniz.
 
tech21 veya line6'nın düzgün bir amfi simulatörüyle gayet tatmin edici sonuçlar alabilirsiniz, ben olsam önceliği ona verirdim.

Pod Farm, Amplitube ve Guitar rig programlarından o an hoşuma giden amfi seçeneğini kullanıyorum açıkçası. Tech21 in programının adını bilmiyorum yalnız. Söyleyebilirseniz onu da bir denemek isterim.
 
Ben software'den bahsetmemiştim, pc üstünden bütün simülasyonlar kötü oluyor genelde. tech21'in sansamp character serisi ve gt2, triac gibi cihazları var veya pod x3, pod hd gibi cihazlar mevcut. Onarı öneririm, sansamplar analog preampler, gayet başarılıdır.
 
Anlıyorum. İşin daha teknik, daha kompleks ayrıntılarından bahsediyorsunuz :) . O cihazları edinsem de yine kullanacağım ortam bilgisayar ortamı olacak. Yine ses kartım ve de kullandığım hoparlörler ne kadar iyiyse o kadar netice alacağım. Onları da seviye atlatmaya kalktığım taktirde altından kalkamam o masrafın herhalde :) . Onun yerine 2.el bir Blues Jr edinip pedal setup'ımı da o yönde şekillendirerek daha doğal bir netice alabilirim. Sonu olmuyor maalesef. Ben daha çok, en azından kısıtlı ve amatörce bilgim çerçevesinde memnun olduğum sap ve orta manyetiklerin yanına, yine kısıtlı ve amatörce olan ton zevkime hitap edebilecek bir manyetik bulabilmeyi umuyordum :D . Açıkçası çok da dallandırıp budaklandırmadan, cebi çok yormadan bir şeyler istiyorum. Evet, biliyorum. Çok şey istiyorum :D .
 
Geri
Üst