Ebow yapımı

arkadaşlar..Forumu gezerken ebow nedir başlığı altındaki yazıların birinde

"Vaktinde forumda 10YTL'ye EBow yapan birisi vardı. İsterseniz araştırabilirsiniz. Maliyeti düşük ve üretilmesi kolay olmalı.
Kolay gelsin..."


diye bir arkadaşın yazısını gördüm.Forumda aradım ama bulamadım.Bunu yapan arkadaş kim bilen varmı? Ben imternetten bir devre şeması buldum ama doğrumu bilmiyorum.
 


şemayı veya int.adresini bana göndermeniz mümkünmü? araştırmak istiyorum. teşekkürler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
tamam devre şemasını ben buldum düna ama.Oradaki coil dediği şeyleri anlamadım.Diğer devre elemanlarınıda aldım ama anlamadım coilin ne olduğunu.Onu anlasam yapmayı denicem.Şemanın altındaki yazıları anlayabilen varmı??Output coil kısmını
 
input coil dediği telefon ahizelerinde kullanılan alıcı kısmı.
output coil ise minyatür ses çıkış trafoları vardır onu kastediyor ama burada önemli olan ayrıntılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
input coil 8ohm
output coil 100 ohm olması gerekiyormuş...

ben sardım ama tam tamına değerler olmadı.Devreyide kurdum am daha bir kıpraşım yok.Ben akustikte deniyorum sanırım akustik gitarda da çalışıyor ebow.Elektroda deneyip gitara zeval vermek istemiedim.Ama benimki çalışmadı.Belki de benim devrede bir hata vardır.Kontrol edicez akşama bakalım..
 
gitara bi zararı olmazki ebowun bende orjinali var gerçi sizin el yapımı olduğu için belli olmaz yanlış bilgilendirmiyeyim..
 
Şimdi bana deli diyceksiniz ama ebowun bobinleri yerine gitarın manyetiklerini kullansam nasıl olur?Yani örneğin middle singleını input neck singleını output oalark bağlasam brigdeide manyetik olarak kullanırım.Bir push-pull switchide on-off yaparım fıstık gibi olur gibime geliyor.Ne dersiniz bu saatte çok mu saçmalıyorum?:D
 
single manyetik olmayabilir de single boyutunda el yapımı bişeyler yapılabilir :fikrimvar bende biyerlerde arızalı bir single olacaktı :LOL: işten zaman buldukça üzerinde uğraşırım. bitirirsem sipariş almaya da başlarım :twisted: kim bilir zengin bile olurum :p
 
bir süredir derslerimden dolayı elektronik aletlerimi(havya,tornavida vs.) kaldırmıştım ama birazdan indiricem.küçük bi el yapımı kulaklık anfim vardı bulursam ona 2 bobin sardı mı oldu bitti :D sonucu 1 hafta içinde yazmaya çalışırım :D
 
ben azmedip yaptım ama bobin teli sıkıntısı çektiğimden elimdekileri kullanmak zorunda kaldım.O nedenle gerekli bobin değerlerine ulaşamadığımdan titreşim az oluyor.Ama eğer bobin teli bulurda sararsam o zman çalışacak. ;)
 
Lions_in_the_cage demiş ki:
ben azmedip yaptım ama bobin teli sıkıntısı çektiğimden elimdekileri kullanmak zorunda kaldım.O nedenle gerekli bobin değerlerine ulaşamadığımdan titreşim az oluyor.Ama eğer bobin teli bulurda sararsam o zman çalışacak. ;)

Aynen bende de tel yoktu elimdeki bir kaç şeyi denedim ama pek başarılı olmadı.
 
e-bow elektronik bir alet gitarın tellerinin üstüne tutuyosun manyetik alan ile telleri sonsuza kadar(pili bitene kadar :D ) titreştiriyo.Mor ve Ötesi'nin Bir Derdim Var enstrumental versiyonuda çok güzel bir örnek kullanımına.
 
Geri
Üst