Usb Ses Kartı Önerileriniz

Arkadaşlar merhaba, ben şuan tc electronic'in impact twin modelini kullanıyorum ve çok memnunum. Fakat bilgisayarımı değişteceğim ve maalesef firewareli bir model kullanamayacağım. Bu yüzden beni impact twin gibi memnun edicek ancak usb çıkışlı ses kartı önerilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler (fiyatta yine impact twin aralığında)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
o arkadaş fiyatı 900 liraya kadar düşmüş sonra satılmış ürün göremediğim başka bir ilan varsa link verirseniz sevinirim. Sahibindende bir ilan var ancak 1250 lira istemiş sıfırı 1700 olan bir ürün 1250 lira etmez benim gözümde o yüzden onuda es geçiyorum :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Birşeyi daha belirtmek istiyorum. Ben impact twinin outputlarına çift monitör bağlıyorum inputlarına ise axe fx giriyorum gitarıda axe fx'ten giriyorum kulaklık takıcağımda ön panelden takabiliyorum ayrıca bir portu var. Önerdiğniz üründe bunlar pek mümkün değil gibi görünüyor, kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın :)
 
Sayın dostum,
Ben şu anda bir RME UFX kullanıcısı olarak konuşuyorum. Ancak bu konuda söylediklerim ilaveten Babyface kullanan arkadaşlarımın söylediklerine de dayalı.

RME'nin en büyük özelliği, sahip olduğu yüksek kalitedeki kompenentleri nedeniyle, bugün dünya pazarında bir çok rakibine göre ön sıralarda yer edinmesi. Pre-amp ve AD/DA kalitesi olarak aynı segmentteki rakiplerine göre ön planda olması. Buna ilaveten software olarak kullanıcılarına sorun yaratmaması ve sürekli güncel olması.
( Örneğin ben bugüne kadar driver sorunu yaşayan RME kullanıcısı hiç duymadım. ) Tabi konu böyle olunca fiyat da ona göre oluyor.

RME ürünleri kendi segmentinde her zaman pahallıdır. 2. eli de ona göredir. Zaten 2. eli her an bulunmaz. Dolayısı ile bir kere sıfır fiyatının %50 altına RME ürününü bulman normal şartlarda hemen hemen imkansızdır. Satanlar ya ihtiyaçtan yada daha üst modelini almak için satarlar. Ama dediğm gibi bugüne kadar gördüğüm kadarıyla hiçbir zaman % 50 altına olmamıştır.

Sana söylediğim Babyface ilanını biraz önce kontrol ettim. (Linkini muhtemelen Forum kurallarına aykırı olabileceği için vermiyorum. ) Adam en son dün 1200.-TL olarak güncellemiş. Sen 900.-TL'yi nereden gördüm bilmiyorum. Eğer gerçekse ve temiz bir cihazsa hemen bana söyle satın alıp para kazanayım.:) Ben bugüne kadar böyle bir rakam ne gördüm ne işittim.

Gelelim teknik konulara:
Babyface'e normal olarak bir çift monitör bağlayabilirsin. Sen çift monitör bağlıyorum demişsin. Fark var mı anlayamadım.
Bildiğim kadarıyla ön panelden kulaklık girişi mevcut. Ayrıca axe fx giriş yapıyorum diyorsun. Eğer bu analog veya hi-z giriş anlamına geliyorsa zaten sorun yok.

http://www.blmuzik.com/urun.aspx?product_id=728&brand_id=18

Bütün bunlardan sonra sonuç: Eğer gerçekten mic-pre ve ad/da kalitesi istiyorsan bu fiyat aralığında alabileceğin sınırlı sayıdaki cihazlardan biridir. Belki de en iyisidir.
Maalesef hamama giren terler.
Müziktek.net'de benim ismimle aratırsan bu konuda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

Kolay gelsin.
 
Öncelikle "Sen 900.-TL'yi nereden gördüm bilmiyorum. Eğer gerçekse ve temiz bir cihazsa hemen bana söyle satın alıp para kazanayım.:) Ben bugüne kadar böyle bir rakam ne gördüm ne işittim." bu yorum hiç hoşuma gitmedi belirtmek istiyorum ben bu forumda yıllardır aktif üyeyim nickim değişti ama bilen bilir beni kimseye yalan söylemeye ihtiyacım yok çok şükür buyrun linki ama dediğim gibi satılmış.
http://www.muziktek.net/index.php?threads/İzmİr-satılık-rme-babyface.44323/(üstten 7.mesaj) Şuan bana denk gelse tavsiyeniz doğrultusunda bende düşünürdüm muhakkak. Dün biraz araştırdım gerçekten güzel yorumlar okudum. Açıkçası uygun fiyatlı bir ürün denk geldiğinde düşüneceğim şuan müziktekte güncel bir ilanda bulamadım daha öncede söylemiştim eğer sizin bildiğniz varsa link verirseniz sevinirim
 
Son düzenleme:
Yalnız ultra düşük gecikme diyor? Herhangi bir gecikme yaşamak istemiyorum yokmu bu impact twin'in usb versiyonu :D

Ultra düşük gecikme dediği, biliyorsunuz ki, milisaniyeler (yani saniyenin binde ya da birkaç yüzde biri) mertebesinde değerler. 50ms ve sonrasındaki gecikmeler gerçekten "gecikme"dir ve kolay ayırt edilir; fakat benim önerdiğim ve kullandığım alet zero-latency, yani sıfır gecikme sunuyor. Kayıt alırken eğer bir yandan da senkron çıkış almak istiyorsanız, buradaki gecikme de haliyle kullandığınız işlemci gücü ve kayıt esnasındaki buffer değerine bağlıdır.

AudioBox 22VSL veya 44VSL'yi inceleyin veya deneyin diyeceğim de Türkiye'de bulmak mümkün mü bilmiyorum; fakat 22VSL kullanan biri olarak şunları söyleyebilirim:
- Önceki mesajımda da dediğim gibi, 24b/192kHz kayıtların inanın ki hiçbir kazancı ve artı yönü yok. Hatta bununla ilgili internette milyon tane makele okuyabilirsiniz. O yüzden 24b/96kHz işinizi fazlasıyla görür.
- Enstrüman girişi için 2 tane gerçek Hi-Z girişi (direkt enstrüman veya prosesör çıkışlarını uygulamak için ideal),
- 2 tane XLR mic girişi (Condenser mikrofonlar için +48V phantom desteğiyle), mic pre-amp için sıfır derecesinde düşük gürültü ve 65dB mertebesine kadar amplifikasyon,
- Kulaklık çıkışı, bir çift stereo çıkış, bir çift stereo MIDI çıkış,

Son not: Presonus yalakalığı falan yapmıyorum; nispeten ucuz ve bir o kadar da kaliteli bir model öneriyorum :)
 
Sandimas6 Dostum,

Ben 60 yaşına merdiven dayamış bir insanım. Herhalde takdir edersin ki; bu yaşımda, hiç tanımadığım bir insan için yalancılık ima edecek çiğ bir davranış içine girmem söz konusu olamaz. Dolayısıyla benim yukarıdaki ifadelerimi yanlış algılayarak gereksiz bir alınganlık içine girmiş olmandan ötürü de son derecede üzüldüm.

Benim ifadelerimde kullandığım "gerçeklik" kavramı seninle ilgili değil, ilanın içeriğindeki "gerçeklik" kavramı ile ilintili idi. Malum günümüzde öyle şeyler görüyoruz ki, insan gayr-ı ihtiyari olarak böyle şeyleri düşünmek zorunda kalıyor.

Adam bir ilan veriyor gerçekten ucuz fiyata . Ama gerçekte ortada mal yok. Çünkü amacı başka. Dolayısıyla meseleye bu açıdan bakmanı rica ederim.

Yoksa sen bir ilan görmüşsün ve haklı olarak bana aktarıyorsun. Ben sana niçin yalancılık imasında bulunayım ki?

Senin verdiğin linke baktım. Ben bu ilanı hiç görmemiştim. Sayende yeni bir yaşıma daha girmiş oldum. 900.-TL rakamına ilk defa tanık oluyorum. Demek ki Türkiye'de işler hakikaten iyi gitmiyor.

Kendi adıma çıkardığım en son ders de şu: Ne olursa olsun çok iddialı konuşmayacaksın. (Özellikle Türkiye gibi bir ülkede)

Benim kastettiğim ilan farklı bir ilan :

http://www.muziktek.net/index.php?threads/İst-satılık-rme-babyface.45560/

İyi günler dilerim.
 
Öncelikle amacım kimseyi kırmak değil aksine başlığa gelip yardımcı olduğnuz için ayrıca çok teşekkür ederim. Bana öyle gibi gelmiştir belkide bilemiyorum bazen forumlarda böyle insanlarla karşılaşabiliyorsunuz çünkü, herneyse son mesajınızı okuduktan sonra kötü bir amacınız olmadığnı düşünüyorum, en iyisi bu konuyu uzatmamak :)
Bu ilanı müziktekte görmemiştim ancak sahibindendeki ilanı görmüşüm değişik bir tesadüf olmuş aynı adam :) 1200 lira satıcının fiyatıdır iyidir güzeldir, ama dediğim gibi bana pahalı geldi alan alır onada karışmam ama tamamen kendi ŞAHSİ düşüncem ona 1200 vericeğme 300lira daha veririm gider sıfır garantilisini alırım kimseye güvenmek zorunda kalmam sonuç olarak bu insanları tanımıyoruz 300 lira için bu riski almam. Alan çıkarmı? Belkide çıkar orası satıcının şansı ama benim bu riski alabilmem için dediğim gibi en fazla %60ı fiyatı civarlarında olması gerekiyor o da en fazla. İllaki başka biride bu ürünü satmak istiycektir bende beklemede olacağım zira bu ürün gerçekten hoşuma gitmeye başladı hatta bir alınık ilanı açabilirim yakın zamanda yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)
Yinede forum üyelerimizin başka tavsiyeleri varsa bilmek isterim
 
Tabi ki keşke mümkün olsada sıfırını alabilsen. Çok daha iyi olur. Bu arada sana tavsiyem, eğer başının ağrımasını istemiyorsan ve kaliteli sonuç bekliyorsan RME ve RME benzeri firmaların ürünlerinden şaşma. Burada tecrübe konuşuyor.:)
 
Windows icin Pahalidan Ucuza ;
* RME Babyface
*TC Electronics Impact Twin(Firewire)
*Roland UA-55 ( F/P urunu )

Mac icin;
*Apogee Duet 2

Babyface yerine bunu tercih ederim. RME Babyface'in converter kalitesinden ziyade en buyuk avantaji Digital I/O ve Midi I/O icerigine sahip olmasi.
Ornegin senin Analog Synthesizer'in var ve yeni ses bankasi yukleyeceksin Firmware Update yapacaksin vs. Midi I/O olmadan yapamazsin. Built-in Midi I/O iyidir o yuzden. Ya da Midi caldiracaksin misal synth'e...

Converter ve Preamp + kulaklik cikisi kalitesi olarak Apogee daha ustun.
 
Hocam başlıkta windows için diye birşey geçmiyor hiçte geçmedi onu nerden çıkardınız bilemiyorum bende zaten hali hazırda impact twin var. USB çıkışlı ses kartı önerisi lazım :) Teşekkürler ilgilendiğniz için.
Bu arada axe fx ile birlikte kullanıcam ekstradan bir mikser filan almıyorum bütün ekipmanları axe den kullanıyorum birde monitörler var tabi :D Önerilerinizi yaparken dikkate alırsanız sevinirim tabi dikkate alınıcak bişey varmı onu da bilmiyorum çok teknik bilgiye sahip değilim sanırım hep çalma kısmıyla ilgilendiğim için bu yönüm biraz eksik, bildiğim tek şey impact twin işimi görüyordu ve onun ayarlarında birşey istiyorum.
Şimdi ben kendi ekipmanımda gitarı axe nin input una bağlıyorum axenin outputunu impact twinin inputuna bağlıyorum impact twinin outputunuda monitörlere çıkıyorum ve şimdilik bunların hepsini jack yoluyla yapıyorum. Yani toplamda 1 çift input 1 çift output kullanmış oluyorum (L-R). Öncelikle bu yönden işimi görmesi gerekiyor. (önerdiğniz ürünler belkide görüyordur bilemiyorum sadece emin olmak için belirtmek istedim). Ayrıca hiçbir gecikme yaşamak istemiyorum saniyenin 10da1 i gecikme bile bence büyük bir gecikme, aynı şekilde impact twinde hiç bunun sıkıntısını çekmedim. Girişleri çok kullanışlı ön panelde mute yada unmute şeklinde kulaklığı girebiliyorsunuz pratik olmasıda çok güzel. Ayrıca değişik kayıt seçenekleri sunuyor ama bunları sanırım belli fiyatın üstündeki her alet sunar. Herneyse kısacası İmpact twinden fireware olması hariç çoooooooook memnunum aynısının usb'sini yapamamışlarmı :p
 
RME Babyface ve Apogee Duet 2 zaten USB.
Mac veya Windows kullandigini belirtmedigin icin ikisini de ayirayim dedim sonradan karisiklik olmasin diye. =)

Mac kullaniyorsan Apogee Duet 2 Preamp, Converter, Kulaklik cikisi kalitesi bakimindan Impact Twin'den daha ustun. 2 in/4 out yani isini goruyor hali hazirda yaptigin basit routing icin.
Bahsettigin Axe FX ve Routing olayina ozel bir tavsiye vermeye gerek yok cunku 100 liralik kart da kullansan 5000 liralik kart da kullansan Routing yine ayni olacak.


:)
 
Geri
Üst