Usb Ses Kartı Önerileriniz

Soz konusu audio interface ise uzak duracagin ilk firma M-Audio olmali.

Tamam işte, o yüzden diyoruz ya ömür boyu arkana bakmazsın diye.

saz1.jpg


(y)
 
@progressiva hocam Apogee Duet 2'yi biraz inceledim rme babyface'e pek çok açıdan benziyor gibi. Ancak mac için üretilmiş sanırım ve maksimum verimi mac'de alabileceğmiz yazıyor. Acaba notebook larda gecikme vs. gibi sorunlar yaşarmıyım?
 
Sandimas6 dostum,

Duet 2'yi Mac'de , Babyface'i Mac ve pc'de kullanabilirsin.
Senin handikapın bence İmpact Twin kullanıcısı olman. Çünkü öyle bir cihaz kullanıyorsun ki, sana önerilen alternatifler ya ondan daha alt düzeyde ya da daha üst düzeyde. (Dolayısıyla pahallı.) Yani senin cihaz tam iki ara bir dere cihaz.:)

Dolayısıyla senin bu aşamada bir karar vermen lazım: Duet 2 veya Babyface'i tercih edip bir üst segmente mi çıkacaksın yoksa önerilen diğer cihazlardan birini alıp şu andaki cihazına yakın kalitede bir cihaz sahibi mi olacaksın ?

Eğer üst segmente geçmeyeceksen; yukarıda önerilen marka ve modellere ilaveten Focusrite Scarlett serisi ile E-mu'nun usb'li modellerine de bakabilirsin.

Evet dediğin doğru, Babyface ve Duet 2 özellikleri itibariyle birbirlerine çok benzer cihazlar. Bence ikisi de temelde amatör ev kullanıcıları için tasarımlanmış kaliteli cihazlar. Ama ikisi de profesyonel kullanıma çok müsait değiller. Eğer profesyonel bir şeyler isteniyorsa RME ve Apogee'nin diğer modellerine bakmak lazım.

Gecikme daha ziyade ses kartının teknik özellikleri ilgili bir konu bildiğim kadarıyla. Bu yüzden kendine güvenen üretici firmalar genelde gecikme rate'lerini deklare ederler.
 
Tekrar merhabalar, yabancı forumları biraz kurcaladım insanlar nedense rme babyface diyor başka bişey demiyor (yakın fiyat aralıklarındaki diğer ürünlerle kıyaslandığında) benimde açıkçası aklıma epey bir yatmaya başladı yalnız bilgiler hep eski umarım windows 8 ile bir sorun çıkarmaz notebook kullanıcısıyım. Şimdi alınık ilanı açmayı düşünüyorum. @Mehmet Uzunosmanoğlu yardımlarınız için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim
 
Şahsen impact twin kullanıcısıydım. Arızalanınca, firewire yerine usb olan bi ses kartına geçiş yapma gereği hissettim.
Sizin gibi bende çok araştırdım ve en sonunda focusrite scarlett 8i6'da karar kıldım (giriş çıkış ihtiyacına göre diğer serileri seçebilirsiniz)
Burada neden önerilmemiş bilmiyorum ama scarlett 8i6 kullanırken, impact twinden sonra olmasına rağmen aynı memnuniyetteyim.
Şu sıralar parasal sorundan elden çıkarabilir vaziyette olsamda, yine alacağım muhtemelen bu olurdu.
Ayrıca ekipmanlarınızda titizliğe önem veren biriyseniz, rme babyface bi süre sonra kendi kendine (kasası) renk olarak solmaya ve silinmeye başlıyor bilginiz olsun.
 
Sayın Asr.Rh
Ben Sandimas6 arkadaşımıza eğer Babyface almaz ise Focusrite Scarlett serisine de bakmasını önerdim yukarıda. Zira Scarlett serisinin kendi segmentinde başarılı bir seri olduğu genelde kabul edilen bir gerçek. Ancak Babyface ile Scarlett'i aynı kategoriye koymak herhalde kabul edersiniz ki biraz zor. Dolayısıyla arkadaşımızın Babyface kararı bence doğru bir karar. (Bu arada Babyface'in renk solması konusunu hiç duymadığım için bir yorum yapamayacağım.)

Sandimas6 arkadaşım,

Satılık ilanları bölümünde Gibson ilanınızı gördüm bu arada. Satmanıza -nedenini bilmememe rağmen- üzüldüm. Gerçekten çok güzel bir gitar. Eğer param olsaydı Gibson'cu olan oğluma kaçırmaz alırdım.
 
Bu arada doğru karar alman için bir uyarı yapmak ihtiyacını hissettim. BL Müzik'in fiyatlarını değerlendirirken afişe fiyatın üzerine KDV'yi eklemeyi unutma.Yani cihazın BL liste fiyatı 599 euro + kdv şeklinde.
 
@Asr.Rh öncelikle bilgilendirme için teşekkürler ben ekipmanları konusunda gerçekten hassas biriyimdir ancak ses kartının rengi solsada bunu çok takmam :)
@Mehmet Uzunosmanoğlu teşekkür ederim gitar bugüne kadar sahip olduğum en KALİTELİ gitardır, öylesine satılığa koydum satmasamda olur ama yeni şeyler denerim belki ne biliyim :)
 
Focusrite forte yi inceledim dün kıyaslamalarına baktım. Ancak insanlar rme babyface'i nedense daha çok öneriyorlar kullanıcı desteği ve driverları harikaymış. Her ne kadar dayanıklılık ve görünüm olarak focusrite daha önede çıksa işlevsel olarak rme babyface daha çok öneriliyor. Bu arada laf aramızda ben rme'nin sesinide gerçekten daha başarılı buldum (onunda kıyas video'su vardı) tabi zevk renk meselesi :)) teşekkürler
 
Impact Twin ile Focusrite Scarlett serisi kiyaslanamaz. Focusrite'i begenmiyorum acikcasi. Ama sebeplerini siralamayayim. Urun kotuluyor diyorlar sonra :) Referans monitoru ve referans kulaklik kullaniyorsaniz aradaki duyum farkini hissetmeniz kacinilmaz.

RME Babyface ve Apogee Duet 2 profesyonel urunlerdir. Bilhassa Duet 2 AD/DA cok basarili oldugu icin yuksek standartta sonuc almak mumkundur. Preamp kalitesi de muazzamdir. Mixer kontrolu de son derece rahattir. Kulaklik cikisi muhtesemdir.. Diger Audio Interface'lere benzemez.

Bir ust ligleri RME Fireface, UCX vs. Interface'in mobil olmasi hayat memat meselesiyse eger Duet 2 ve Babyface cok daha rahat. Koy cantaya, gittigin cafe bile studyo olsun.

Teknik acidan en fazla ozellik RME Babyface, en yuksek basarim ise Apogee Duet 2..
 
Geri
Üst