Fender Twin Reverb Hakkında Bilgi

Backline işi yapan bir şirket elindeki malzemeleri satışa çıkardı.1973 yılına ait iki adet fender twin reverb ten birine niyetlendim amfi sorunsuz çalışmakta fakat kozmetik olarak 10 üzerinden 7 sonuçta vintage amfi.Daha önce reissue olanından memnun kalmıştım.Şirket bakımlarını kendin yaptır fazla birşey tutmaz üstüne de 4000 lira ver amfi senindir diyor.Sevgili dostlar sizce bu amfinin asıl değeri ortalama nedir?(Fırsat bulduğumda ayrıntılı fotolarını çekip paylaşabilirim)
 
4000TL oldukça fazla fiyat, ki bakımlarınıni yaptıracaksınız tüplerini değiştireceksiniz daha. Kimlerin nasıl kullandığı, amfinin ne kadar zorlandığı belli değil, hoparlörlerde sorun olabilir. Ben olsam 2000TL den fazla vermem, minimum 750TL masrafı var çünkü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim arkadaşlar ,forumdan Barış (customshop)arkadaşımla amfileri iyice bir test edip durumu neticelendireceğiz bu hafta içinde..
 
Merhaba Sedat Bey;

Rivera doneminden kalma 8o li yillarin "blackface" twin reverb II'ler 600-700 dolar arasi fiyatlara satiliyor ABD'de (hos bunlari seven var sevmeyen var ). Elden satislarin gerceklestigi Cragilist gibi yerel forumlarda ise 500 dolara kadar gormuslugum var. Daha eski silverface modeller (ki sizin alacaginiz da bunlardan anladigim kadari ile) biraz daha pahali ama cok degil 800-900 dolar falandir tas catlasa ki yukarida benzer fiyatlari arkadaslar da dillendirmisler.

4000 lira, bugun 2000 dolara karsilik geliyor bence bu fiyat epey abartili. 1970 oncesi koleksiyon degeri olmasi muhtemel modeller bile tas catlasin 1000 dolar civari bir fiyata gidiyor. Bir de vintage olayinda anlasilmaz bir sapiklik soz konusu 1971 model 600 dolarsa, 1969 model 800 dolar, 1967 model ise belki 1200 dolar, yila bagli logaritmik fiyat katlanmasi durumu sebebi ile. Bu fani gariban der ki; 1973 model koleksiyoner adam icin cok yeni, oturup calacak program yapan adam icinse cok yasli sayilir. Bu arada tam da 1973 yilinda bu amfilerin makyajlanmis olmasi durumu var bu da koleksiyon acisindan degeri dusurur, o vakit 72 ile 74 model twin reverb arasinda da fark olacaktir.

2000 dolar verecekseniz 50 lerden kalma bir Twin olacak (dikkat buyurunuz Twin Reverb degil), oyle ilkel bir amfi de sahne almaya niyetli kimin ne isine yarar bilemiyorum tabi. Sizin gibi aktif program yapan, sahne alan birisi icin yenice durumda bir '65 Reissue daha makbuldur diye dusunuyorum zaten seyircinin anlama olasiligi her halukarda yok ama sorun cikti mi salondaki herkesin haberi olur :) Bir de bu aletler malumunuz combo amfi, yani ustundeki hoparlorlerin eski olmasi durumu da var: hoparlor asla ve asla vintage'i makbul olmayan bir ekipmandir ki bu da bir potansiyel masraf kapisi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Osman Burak beyefendiye teşekkür ediyorum her zaman ki kibarlığıyla yine ilgilenip saklanası yazılarından birini yazmış:)
 
Osman Burak beyefendiye teşekkür ediyorum her zaman ki kibarlığıyla yine ilgilenip saklanası yazılarından birini yazmış:)
Efendim ne demek, yahu sahne alan, bundan part time olarak bile ekmek kazanan muzisyeni sirtimda tasirim ben, o kadar saygi duyuyorum sizlere. Isterim ki tek kurusunuz havaya gitmesin (Phaser kullanan baglamaci arkadaslari ayiriyorum, onlarin bir kismi bu dunyadan olmayabilir bizim sevgimiz insanlara karsi daha ziyade :)). Guduk bilgimle biraz yardim edebildimse ne mutlu...
 
Geri
Üst