ortalama bir konser için setup???

Drive kesinilkle yeterli değil bence, ilk etapta bile olsa bir efekt daha olmalı bence setupta. Aksi takdirde yavan kalacaktır yaptığınız iş. Zaten hepsi olsun demiyorum hemen, ama en azından birini koymak lazım driveın yanına. ;)

Sevgiler...
 
Bana göre flanger gereklilik olarak ilklerden değil.
Tamam chorusun önemi vardır ama yaptığımız iş yavan kalmaz sanırım chorussuz...
Biraz reverb lazım yavan olmaması için onuda orta halli amfilerden temin edebiliriz genelde!
Bence bir distortion/overdrive,bir reducate cihazı vede amfiden kullanamıyorsak bir reverb cihazı yeterlidir ilk etapta...
Bizde yaygındır ki bu düşünce(doğrudur demiyorum) dediklerimden sonra ilk temin edilen wah pedalıdır!
 
Bide delayi full açıp zangır zangır solo çalanlardan nefret ediyorum! Paylaşmak istedim...(hiç birşey anlaşılmaz ne hatası ne güzelliği).
O yüzden delayi ben çok nadir kullanıyorum,önyargılıyım bu efekte karşı.
 
Delay doğru kullanıldığı zaman çok güzel bir efekttir aslında. :) Yerine ve ayarına dikkat etmek gerekir. Mesela programın introsunu ambiyansla yapmak benim çok sevdiğim bir iştir ki, ambiyans oluştururken de delayin de dibine vurmak en kolayı.

Ben de wah efektini ilk etapta çok gerekli görmüyorum. Açıkçası herhangi bir soloyu wah efekti kullanmadan atsam da olur bana göre. :)

Sevgiler...
 
bence bi adet triac, gt2 yada gdi21... chorus reverb ve wahın gereği yok dealyde ilk etapta istemez ama güzel bir gain ve güzel bir reverble çok hoş tonlar yakalayabilirsiniz gitarınız iyiyse chorusa hiç gerek olmaz aslında yapacaınız tarza göre drive pedalı ve çalacaınız şarkılara göre yanında bir adet modulatör iyi iş görür
 
Geri
Üst