Fender Classic Player Baja Telecaster Hakkında Bilgi Arıyorum

Merhaba, Baja tele'ler Meksika uretimidir ve bence cok iyi gitarlar. Manyetikleri (sapta Twisted, koprude Broadcaster manyetigi) cok kalitelidir.
Gitarin sapi yumusak V seklinde kalincanadir ve cok rahatdir. Klavye maple'dir. 4-lu switch ve S-1 switch sayesinde normal tele'lerden daha cok ton
elde etmek mumkundur. Bence Meksika uretimi gitarlar arasinda en ust duzey gitarlar Baja'lardir.
Baska sormak istediginiz birsey varsa yardimci olmaya calisirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
4 lü switch hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? şuan 52 telecaster alma yolundayım bir iki gün sonra belli olacak. ona alternatif olarak bir gitar bakıyorum
 
4 yollu switch var yani manyetikleri size 4 pozisyonda çalıştırma imkanı veriyor buna göre köprü, sap, köprü+sap (seri bağlı), köprü+sap (paralel bağlı) şekilde seçebiliyorsunuz. Köprü+sap seçtiğiniz pozisyonlarda s-1 switchle out of phase çalıştırabiliyorsunuz yani elinizde 6 ton oluyor
 
4 yollu switch 4. pozisyonda iken (yani kopru ve sap manyetigi seri olarak calisirken) guzel bir sap humbucker'ina yakin tonlar elde edilebiliyor.
'52 tele'den farkli olarak (ki bu benim icin cok onemliydi) Baja'daki perdeler medium jumbo ve klavye yari capi 9.5 inch (yani daha duz bir klavye).
'52 tele'lerde vintage (dar) perdeler var ve klavye yari capi 7.25 inch. Ben medium jumbo perdeleri tercih ediyorum. Bu iki ozellik sanirim
'52 hotrod tele'de var (ayni zamanda '52'dan degisik olarak '52 hotrod modelinde sapta bir Seymour Duncan mini humbucker var). Umarim
secimini zorlastirmamisimdir. :) Almadan once gitarlari iyice denemeni oneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
gövde ve sap hangi ağaçlardan ve kaç parçadan oluşuyor bunu biliyor musunuz ? bi de üzerindeki cila nedir? son merak ettiklerim bunlar. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
 
Govde birkac parcadan olusuyor olmasi lazim (2-3 parca normal); govde agaci ash (disbudak). Sap tek parca maple (akcaagac).
Cila polyester (nitro degil). Baja tele'leri Fender Custom Shop ustalarindan Chris Fleming tasarlamis. Govde-sap birlesimi kapagi uzerinde
"Custom Shop Designed" yazisi yer aliyor. Harika bir tele. Tavsiye ederim.
 
Sırf 52 telecaster yazdığın için bu gitarı öneriyorum çok değil ama 5-10dk kısa vadede oyalanma fırsatım olmuştu bu gitarla eğer marka işine takılmıycaksan http://www.gitarpazar.com/Fujigen-Neo-Classic-TL-Ash---Maple-NCTL-10M-Elektrik-Gitar bu gitarı öneririm.

Edit:Tabiki her gitar birbirinin aynısı olmuyor aynı modellerde bile aralarında parlayan olabiliyor bu yüzden alıcağın gitarı depodan gönderttirme denediğin çaldığın gitarı beğenirsen onu al.
 
Son düzenleme:
Sırf 52 telecaster yazdığın için bu gitarı öneriyorum çok değil ama 5-10dk kısa vadede oyalanma fırsatım olmuştu bu gitarla eğer marka işine takılmıycaksan http://www.gitarpazar.com/Fujigen-Neo-Classic-TL-Ash---Maple-NCTL-10M-Elektrik-Gitar bu gitarı öneririm.

Edit:Tabiki her gitar birbirinin aynısı olmuyor aynı modellerde bile aralarında parlayan olabiliyor bu yüzden alıcağın gitarı depodan gönderttirme denediğin çaldığın gitarı beğenirsen onu al.

Bence de Fujigen'ler çok iyi gitarlar. Ağaçları da, işçiliği de, aksamı da hakkatten sağlm adamların.
 
Arkadaşlar ben bu gitardan veya road worn 50s tele almayı düşünüyorum road worn'u göremedim ama baja da bir şey dikkatimi çekti iki mağaza da baktım ikisindeki gitarda da pickguardın alt ve üst vidalarını yakın delmekten dolayı pickguardın ortası dışarı doğru kabarıktı. Yani bu fiatta br gitarda böyle bir durum?
 
Bence pickguard kabarma olayina takilma. Baja pickguard tek katli oldugu icin sicaklik degisimlerinden cabuk etkileniyor olabilir.
Ayrica tele pickguard'ini degistirmesi cok basit. Baja bence fiyatini fazlasiyla hak eden bir Tele. Amfiye baglayip denedin mi?
Baja'nin sapi sanirim Roadworn'a gore daha kalin olmasi lazim. Bence cok rahat ve guzel bir sap. Ayrica Baja'nin manyetikleri
(twisted ve broadcaster) Roadworn uzerinde gelen Tex-mex'lerden daha kaliteli. Bir ara Fender twisted manyetikleri Amerikan
strat'larda da kullanmaya baslamisti. Bir de Roadworn klavyesi daha vintage (7.25 radius ve 6105 perdeler), Baja ise daha modern
(9.5 radius ve medium jumbo perdeler). Bu da tercih meselesi. Benim ilk tercihim Baja olurdu...
 
Yok öyle sıcaklıkla filan ilgisi yoktu baya baya vidalardandı. Başka pickguardların vida yerinden dolayı bu sıkıntı düzelir mi? Bir de benim aklımı çelen aslında road wornun eskitilmiş görünümü :) keşke bu gitarı da görebileceğim bir mağaza olsa daha iyi karar verebilirdim.
Evet amfiye bağladım ama amfiler çok kötüydü bir cacık anlamadım o yüzden. Biri park öteki de carvindi ama sesi hiç iyi değildi güya drive tonuna geçiş yapıyordum sanki cleandeymişim gibiydi randallın drive tonlarına alışan biri olarak :) Aklım bajanın siyahında road wornun blonde renginde.
Bir de bu rw kızılağaç baja dişbudak. Bu tam olarak neye katkı sağlıyor? Çünkü birkaç yerde görmüştüm insanlar tele olacaksa dişbudak olsun gibisinden muhabbetlere girmişlerdi.
Kusura bakmayın çok soruyoum ama tonla para dökmek var işin ucunda boşa gitsin istemiyorum :) Baja'yı alsam bunun görünümünü eskitilmiş yani relic yaptırabilir miyim?
 
bende baja var ve dediğiniz pickguard sorunu yok, arkadaşın dediği gibi sıcaklıktan öyle olmuş olması muhtemel. Dişbudak olayı da şöyle; telecasterlarda genelde dişbudak kullanılır ve o klasik telecaster dizaynı-tonuyla özdeşleşmiş bir ağaçtır. Tıpkı les paul ün maun olması gibi bir durum :) Tabi ki farklı ağaçların tona farklı etkileri vardır ama buna kafa yormaktansa akustik olarak çaldığında hangisi kulağına güzel tınlıyorsa o daha iyidir gibi bir kriterim var benim. Hangisi içine sinerse onu al tabi iki durumda da vereceğin para boşa gitmez bence.
 
Kendi amfini gitari alacagin yere goturme sansin varsa cok iyi olur. Gitari kendi alisik oldugun amfi ile denemek en iyisi.
Ash (yani disbudak) ilk cikan vintage tele'ler icin en yaygin olarak yapildigi agaclardan biri olmasi acisindan onemli. Diger agac da
pine (yani cam) idi. Ama yillar icinde alder (kizilagac) govdeler de yaygin olarak kullanilmaya basladi tele'lerde. Tele'nin
vintage tele'lere daha yakin olmasini istiyorsan ash/maple ya da pine/maple bir tele dusunebilirsin---rengini de
butterscotch blonde (siyah pickguard ile) dusunebilirsin. Ton olarak ash'in alder'a gore biraz daha acik tonlu
(bright) oldugu soylenir (yani karakteristik tele gibi) ama ben olsam buna fazla takilmazdim.
Eskitilme isi senin icin onemli ise ben olsam direk Roadworn'u alirdim cunku Baja'nin ustundeki kalin poly'nin
eskitilme islemi cok gercekci durmayabilir (ama Fender yenii cikan Baja'larin boyalarinin daha ince oldugunu da soyluyor).
Bir de bildigim kadariyla yeni Roadworn'lar gecen yillarin Roadworn'larina gore daha az eskitilmis. Google'la resimlere bakabilirsin.
 
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için. Sanırım bana uygun olanı road worn. Eğer onu bulamazsam kesinlikle bajanın siyahını düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim bilgilendirmeler için :)
 
Geri
Üst