Aşka Özlem

akazlem1999akazlem1rz.jpg


Mete Pere (Bas Gitar)
Veli Yalçın (Gitar+Vokal)
Fırat Derat (Solist+Gitar)
Ali Akçaylı (Klavye)
Arda Gündüz (Solist)
Burak Beşir (Yan Flüt)
Hasan Abohorlu (Gitar)
İlhan Çinkayalar (Gitar)
Oytun Ersan (Saksafon)
Tarık Altıner (Davul)

Kurulduğu yıllarda Girne yat limanında akustik aletlerle Akdeniz müziği yapan grup yıllar geçtikçe ve elemanlar değiştikçe Rock müziğe doğru bir yolculuk yapmaya başladı. 1960'lı yılların sonlarına doğru Kıbrıs'tan Türkiye'ye gelip LP çıkaran ve listelerde "3 Hürel" in ardından ikinci sıraya kadar yükselmeyi başaran "SILA 4" grubundan sonra Kıbrıs'tan Türkiye'ye gelen ikinci grup olan "AŞKA ÖZLEM" içerisinde Türkovizyon Şarkı yarışması da olmak üzere birçok yarışma ve festivalde K.K.T.C.'yi yurtdışında başarı ile temsil etmiş ve çeşitli ödüller almıştır.

HALUK LEVENT'in 1997 yılında "Arkadaş" albümünün çıkış parçası olarak grubun "AKŞAMLAR" parçasını istemesi ile başlayan dostluk sonucunda DOSTUM,SIR ve DELİVEREN gibi AŞKA ÖZLEM menşeili parçalara soluk veren HALUK LEVENT himayesinde 1999 yılında Set Up Production etiketiyle "Aşka Özlem - Aşka Özlem" ve 2000 yılında da Seyhan Müzik etiketiyle "Aşka Özlem - Romeo ve Juliet" adlı iki albüm çıkaran grup aktif müzik hayatına K.K.T.C.'de devam etmektedir.

Günümüzde Mete Pere, Veli Yalçın ve Fırat Derat ile yoluna devam eden
"Aşka Özlem" grubu, kurulduğu 1994 yılından bugüne kadar 10 farklı müzisyeni bünyesinde barındırdı.

Arama yaptım ama malesef bulamadım aynı başlıktan varsa'da gereken yapılır.


Saygılar...
 
bence çok güzel bi grup ama albüm falan yapmıyorlar bu aralar. yapsalar ne iyi olurdu dinlemekten zevk aldığım gruplardan biri ama anatalolianrock taki müziklerin kapatılması kötü oldu albümlerini de bulamıyorum :-(
 
Geri
Üst