D.Bijen Rahimi (Enst.-Electronic-Fusion-Rock-Gitar ) Ankara

Eline sağlık vallahi bende indirdim 2 kaydınıda :) Zevkle dinliyor & izliyor yenilerini bekliyoruz abicim :)

Birde bir sorum var :) Belki olursa ilerde bu yaptıgın müzikle sahneyede çıkmayı düşünüyormusun eski MBM zamanındaki gibi falan:) Bence çok güzel olur kanlı canlı izlemek :LOL: ne dersiniz ?

Saygılar...
 
Bijen gitar uzerinde 10 kaplan gucundedir. Kendisini taaa yillar once Malmsteen konserinde tanimis, sonra da unutmustum. Sonra bikac yil sonra Bilkent`teki Tus(h)e konseri sirasinda "bu kim lan" diyip 2. defa tanismistim. Beyefendiligi, ilgisi camiada pek gorulmemis seviyede oldugundan cok etkilenmistim. Sonra yine unutmustum. Enteresandir, simdi hatirlamadigim bir sebeple artik unutmuyorum kendisini. MSN`den surekli konusmanin etkisi de olabilir belki. Hatirlamiyorum. Neyse, Bijen cok iyi gitar caliyor. Bunu biliyoruz. Hatta "Ronaldinho iyi top oynar" dendiginde "hadi canim" seklinde verilen tepkinin, "Bijen iyi gitar caliyor" onermesi karsisinda verilmemesi icin hicbir sebep goremiyorum sahsen. Bunun yaninda Bijen de Ronaldinho gibi karakteri ile, yaptigi isi sevmesi ve bunu gostermesi ile ayri bir zevk, ayri bir dat verir. Bijen`in tum olayi vuruliririlurur degildir. Nasil Ronaldinho`nun futbolculugunu "aha harekete bak" boyutuna indirgeyemezsek, Bijen`in gitar calisini da "aha sweep`e bak" boyutuna indirgeyemeyiz. Bu tip insanlarin takim icerisinde adeta bir dinamo gorevi gorup, ayni zamanda da yildizlasabilmeleridir bu tip insanlari ilgi cekici yapan. Bakiniz Sergen her macta hareket yapiyor; ama nedir, bir Real Madrid`den teklif gelmis midir? Hayir. Maci kurtarmis midir? Ona da hayir. Varsa yoksa arada frikik atsin sonra yatsin. Isin ozu sudur ki Bijen sanatina saygi duyan, yaptigi isi seven ve bunu disavurabilen bir gitaristtir. Ben isterim Blaze manyetik kullansin, Jazz manyetigi takmasin, zira sololarda ses boguk geliyor, ama biz onu Jazz manyetikleriyle de seviyoruz, hic onemli degil. Muhim olan Bijen gitar calsin, muzik yapsin, biz de dinleyelim. Esen kalin efenim.
 
Bijenciğim ilk olarak başlığın hayırlı olsun diyorum dostum...Kayıtlarını dinledim...Gerçekten ellerine sağlık..Harika bir tekniğe sahipsin bol bol tebrik ederim seni...Aslında bir tanede videonu izlemiştim mbm le beraber odtü de verdiğiniz konser.Ankaraya gelmiştim kasımda sağolsun Barış(bloodbath) bana evde izletmişti sizin konseri...Onuda çok başarılı buldum.Ve geldiğimde sizide biziz barda izlemek istedim ama siz tuşe olarak sanırım istanbuldaymışsınız.Derinaltı grubundan Selçuk Abiyle gelmiştim... Neyse çok laf kalabalığı yapmayayım :DGerçekten gelecek zamanda çok iyi işler çıkartacağına inanıyorum...Özellikle electronic müzik üzerine besteler düşünmen çok güzel...Farklı ve özgün arayışlar içinde olman çok güzel.Bu yönden özellikle kutluyorum seni...Çalışmalarını bekliyorum ve çok güzel parçalar çıkaracağına inanıyorum.Ellerine sağlık başarılar diliyorum.Kal sağlıcakla....Saygılar...
 
Arrghhhhhhhhh üstad valla ne diyim süpersin herzamanki gibi..
Devamını da isteriz!!! ha bide MBM de çaldığın bir besten vardı tam hatırlayamamakla beraber enstrümental ve de klasik müzik gibin melodik çok eğlenceli bol sololu bir şey idi. Onun kaydı varsa alalım bide eğer tabları varsa onu da bizzat kendime isterim
Bir de baba MBM deki Mustafa üstad nice oldu. Onla çalmıyormusunuz? Onun kayıtları vs de olsa ne güzel olur.

Ehe teşekkür ederim abi o senin süperliğin:)Abi MBM- Symphony of MBM diyorsun:)Evet yav eğlenceli bir parçaydı o ama 2.5 senedir fln hiç çalmadığımdan unuttum parçayı:(hatırlayabilirsem videolardan fln onuda kaydederim tabi ki:) Mustafa ile arada bir konuşuyoruz oda okul+müzik işleri arasında tostoparlak olmuş durumda inşallah Mustafa Kaya ile de birlikte birşeyler yaparız ilerde.Lakin birlikte müziğe başladığımızdan acaip bir uyum vardır Mustaph ile aramızda:)

Bijen lütfen artık YETER !!!! TSL al bence sen ..... bak 2000$ sadece

Al işte soktun gene aklıma bişiler , lakin konuştuk telefondan biliyosun sen biliyosun:)haha ah Caner ah:)

slm bijen iyi ki bu sayfayı açmışsın. biz de rahat rahat soru sorabiliriz. no ta bilmediğinden falan bahsetmişsin ama gamlara acayip hakimsin. nota bilmediğine inanmak gelmiyo içimden. seni mbm de rock stationa ya da öyle bi festivale çıktığınız da izlemiştim. yıllar oldu unutmuşum ne festivaliydi. o günden sonra da çok dikkatimi çektiği için takip ettim ve defalarca izledim gruplarını. mbm'i en son 2 sene önce falan odtü de izledim heralde bunu da tam hatırlamıyorum:D her neyse sadete geliyim: tarzını sınırlamaman bence çok çok iyi olmuş. ben genel de virtüöz tarzı dinlememe rağmen mbm bana rahatsız edici geliyordu açıkçası. gerçi eminim senin ulaştığın nokta mbm müziğine de yansımıştır. ama tushe bence tek kelimeyle mükemmel. soloların çok daha canlı geliyo besteniz varmı bilmiyorum ama yaparsanız çok güzel olur bence ve çok dinlemek isterdim. türkiye den de şöyle babalar gibi müzik yapan bi grup çıksa süper olur.

Öncelikle teşekkür ederim(iz) dostum.Nota öğrenemiyorum teorik isimleride balık yemediğimden midir B12 Vitamini eksikliğinden midir aklımda tutamıyorum.Birde ilk başladığımda 3-4 akor bişey calsam yeter modunda başladığımdan gamlar hatta akorlar dahil herseyi kendi kendime sallamasyon yontemleriyle buldum diyebilirim bu sebepler picking tapping akorların basılış şekilleri vs bende kel alaka durumdalar:)İşte ilk öğrenceğim zamanlar kulak hesabı gamlar oluşturmuştum soradan orendim isimleri gammış ben bulmuşum gibi seviniyordum sonradan öğrendim ki hepsinin isimleri varmış pentatonic fln gibi :)Amerikayı yeniden keşfetmek gibi bişey olmuş.:)Bu arada Tuşe ile deliler gibi beste yapıyoruz aslında henüz kimseyle paylaşamadık ama neredeyse bir albüm dolduracak kadar bestemiz oldu.Ve açıkçası çok içimize sinerek yaptık bakalım umarım dinlediğinde Tuşe bestelerini seversin.Yakında onlarıda koycaz internete:)

kardesim eline saglik

bir.
gordum yuzunu hosuma gitti, ozlemisim kerata.

iki.
sana bi steve vai videosu gondericem kisa bisey, bikac teknik gosteriyo. hastasi olucaksin elinden dusuremiyceksin o teknikleri aha bak suraya yaziyorum.msn'de bi denk geldigimizde.

uc.
evi iyi dosemissin ha arka taraflar falan cok sik duruyo

dort.
sana akil vermek haddimizeyse biraz daha fazla lick yaz bence. hani kaliba girmekten bahsetmiyorum gecende msn'de konustugumuz seyler uzerinden konusuyorum. kaliplasmanin tam tersine cesitliligini falan da arttiracaktir emin ol...arada kafadan sallarken (videoda oldugu gibi) ara ara azicik dikkatin dagildiginda rahatsiz olmaman icin...nereye gidiyo lan bu solo bole diye dusunmeye firsatin olur. ben yapmaya calisiyorum, cok faydasini gordum valla. hani gitara hakimiyet konusunda zaten nedir bu bijen deseler "gitari yemis tellerini cikarmis bi adamdir" derim hep zaten onlara hic mi hic ihtiyacin yok. yapicagin olsa olsa budur diyerekten soyluyorum...dedigim gibi, haddimeyse o da...

bes.
donuste kampa gircez seninle.sabah aksam gitar konser dvd'si ve de makara kukara.simdiden yerimi ayirtiyorum, yatili kalirim onu da belirteyim (yuzsuzluk sinirini zorlarken )

alti.
kes su sakalini abi valla hic yakismiyo. ha yok sevgilin bole begeniyosa bilmem...

yedi.
optum gozlerinden, sevildigini bil...

Umut'uum:) abi bir gelemedin ya bir gelsen varyaaa dvd vcd manyağı olcaz yeni tv de aldım ki kocaman:)abi çok özledim seni yaw.Bu arada söylediklerinin içinde lick demişsin kesinlikle haklısın abi lick yazma olayı hem imza müzisyen olmayı saglıyor hemde dediğin gibi müziği kısırlıktan kurtarabiliyor.İşte kafama göre lickler yazıyorum ama daha bi imza şeyler yapmak istiyorum dinleyince aha Bijen denilebilmesi için:)Bu arada geldiğinde bende kalmassan zaten bozusuruk:)abi sakal hakkaten yakısmıyo biliyorum da evde jilet yoktu(jiletle traş oluıyom ya:) ehehhe işte jilet, traş bıcagı adı herneyse ondan bitmiş alamadıydım da yoksam cillop format devam yani:)Çok çok öperim abi 4 gözle bekliyorum gelmeni varya...

o gitarin bi sorunu vardi (yoksa bijenin dengesizligi midir bilemem) bijen dehsetcengiz bi soloya kalkacagi zaman gitar durmaz yere doksan derece dik hale gelirdi. alla alla ole mi rahat ediyo acaba bilerek mi yapiyo demistim ibanez'iyle calarken gormedik boyle birsey, jackson'uyla tanisma serefine ise malesef nail olamadim ben henuz konum-zaman gercekligi yuzunden.

Umutum yukarda ayrık gayrık yazmiyim dedim böle yaziyim dedim. O gitardan kalma alışkanlık şimdi bu gitarlarda da öyle bir eğilim var ama onun gibi olmuyolar ah o bambaşka bir gitardı ya çok seviyodum o gitarı.Jackson sen bi gelsen bi çalsan varya aşmış gitarların ferrarisi şerefsizim ama bc rich'im o mustang 65 di ah ah

Eline sağlık vallahi bende indirdim 2 kaydınıda Zevkle dinliyor & izliyor yenilerini bekliyoruz abicim

Birde bir sorum var Belki olursa ilerde bu yaptıgın müzikle sahneyede çıkmayı düşünüyormusun eski MBM zamanındaki gibi falan:) Bence çok güzel olur kanlı canlı izlemek ne dersiniz ?

Saygılar...

Emre'cim çok teşekkür ederim düşüncelerin için:)açıkçası trance altyapılı rock gitar projesi ile kesinlikle birgün sahneye çıkmayı istiyorum.Dediğin gibi çok kanlı canlı olur hakkaten.Hatta bunun için gerekli çalışmaya yakında başlayabilmeyi umuyorum ama hak verirsin ki gercekten çok zor bir durum electronic altyapı + rock unsurlarını canlı olarak icra edebilmek benim şu ana kadar çokta iyi bilmediğim ekipmanlar teknikler gerekiyor.Umarım bir çıkar yolunu bulurum:)

Bijen gitar uzerinde 10 kaplan gucundedir. Kendisini taaa yillar once Malmsteen konserinde tanimis, sonra da unutmustum. Sonra bikac yil sonra Bilkent`teki Tus(h)e konseri sirasinda "bu kim lan" diyip 2. defa tanismistim. Beyefendiligi, ilgisi camiada pek gorulmemis seviyede oldugundan cok etkilenmistim. Sonra yine unutmustum. Enteresandir, simdi hatirlamadigim bir sebeple artik unutmuyorum kendisini. MSN`den surekli konusmanin etkisi de olabilir belki. Hatirlamiyorum. Neyse, Bijen cok iyi gitar caliyor. Bunu biliyoruz. Hatta "Ronaldinho iyi top oynar" dendiginde "hadi canim" seklinde verilen tepkinin, "Bijen iyi gitar caliyor" onermesi karsisinda verilmemesi icin hicbir sebep goremiyorum sahsen. Bunun yaninda Bijen de Ronaldinho gibi karakteri ile, yaptigi isi sevmesi ve bunu gostermesi ile ayri bir zevk, ayri bir dat verir. Bijen`in tum olayi vuruliririlurur degildir. Nasil Ronaldinho`nun futbolculugunu "aha harekete bak" boyutuna indirgeyemezsek, Bijen`in gitar calisini da "aha sweep`e bak" boyutuna indirgeyemeyiz. Bu tip insanlarin takim icerisinde adeta bir dinamo gorevi gorup, ayni zamanda da yildizlasabilmeleridir bu tip insanlari ilgi cekici yapan. Bakiniz Sergen her macta hareket yapiyor; ama nedir, bir Real Madrid`den teklif gelmis midir? Hayir. Maci kurtarmis midir? Ona da hayir. Varsa yoksa arada frikik atsin sonra yatsin. Isin ozu sudur ki Bijen sanatina saygi duyan, yaptigi isi seven ve bunu disavurabilen bir gitaristtir. Ben isterim Blaze manyetik kullansin, Jazz manyetigi takmasin, zira sololarda ses boguk geliyor, ama biz onu Jazz manyetikleriyle de seviyoruz, hic onemli degil. Muhim olan Bijen gitar calsin, muzik yapsin, biz de dinleyelim. Esen kalin efenim.

Akın'cım the ultimate guitar&stick man'im ah ne konserdi o malmsteen konseri:)Yorumların için çok teşekkür ederim abi.Bu arada kaplan demişsin ama Kurt olcaktı o yanlış yazdın herhalde KURT niye abi Buduncu değil miyiz biz:)Buduncu adam kaplan olur mu olsa olsa kurt olur ha ben daha yavru kurtum o ayrı ama eheheh:)Bu arada blaze'ler çok güclü geldi bana yaw ben romantik adamım bana düşük cıkışlı olcak, manyetiğin düşük çıkışlısını arabanın torklusunu severim:)ehha

Bijenciğim ilk olarak başlığın hayırlı olsun diyorum dostum...Kayıtlarını dinledim...Gerçekten ellerine sağlık..Harika bir tekniğe sahipsin bol bol tebrik ederim seni...Aslında bir tanede videonu izlemiştim mbm le beraber odtü de verdiğiniz konser.Ankaraya gelmiştim kasımda sağolsun Barış(bloodbath) bana evde izletmişti sizin konseri...Onuda çok başarılı buldum.Ve geldiğimde sizide biziz barda izlemek istedim ama siz tuşe olarak sanırım istanbuldaymışsınız.Derinaltı grubundan Selçuk Abiyle gelmiştim... Neyse çok laf kalabalığı yapmayayım :DGerçekten gelecek zamanda çok iyi işler çıkartacağına inanıyorum...Özellikle electronic müzik üzerine besteler düşünmen çok güzel...Farklı ve özgün arayışlar içinde olman çok güzel.Bu yönden özellikle kutluyorum seni...Çalışmalarını bekliyorum ve çok güzel parçalar çıkaracağına inanıyorum.Ellerine sağlık başarılar diliyorum.Kal sağlıcakla....Saygılar...

Erman'cım senin gibi kıskanılacak kadar iyi tekniğe sahip bir müzisyenden böyle güzel sözler duymak çok sevindirici belki birgün sana trance altyapı yazar yollarım bana şöyleee yardıra yardıra bir solo atarsın bende zevkten 18.5 dolaşırım evin bahcesinde hehe:)Çok teşekkür ederim tekrardan güzel düşüncelerin için...

Ozan_eklips, erinch beyefendi:)metaldelta300 çok teşekkür ederim arkadaşlar ay sevindirik oldum vallaha:)
 
Ne demek bijenciğim estağfurullah...Bunları hakediyosun...Benimle ilgili düşüncelerinin iki katıda benden sana dostum.Yolla yolla trance :D Çok memnun olurum takılırız beraber.Sende çal bende evde dolaşırım deli deli senin kayıtlarınla :D İyi bak kendine kal sağlıcakla...Bekliyorum kayıtlarını.Saygılar dostum...
 
Bijenim ben Soyhan,
Ellerine sağlık süper olmuş kayıtlar özellikle kısa olan kayıt çok hoşuma gitti,onun devamını kısa sürede kaydedip koyarsan süper olur,walla Giray'ında dediği gibi aklıma soktun resmen bu müziği :)
Yeni kayıtlarını özellikle soloist'le beraber videolarını bekliyorum
 
Bijen öncelikle başarılar..1 kez izledim seni grubunla,karar vermeye yetmese de beğenmiştim..Yanlız sayfandaki kayıtlar için aynı şeyi söleyemicem,hatta keşke koymasaydın diyebilirim..Kendi adıma umarım "bu olmuş işte diyebilceğim" bir kayıt görürüm ve yorum yapan diğer arkadaşlara katılarak Bijen süper bir kayıt gerçekten iyi çalmışsın diyebilirim..
 
Vay yavrum be süper olmuş bu başlığıda açman bu arada biraz geç yazabildim ortak sayfana yalnız biliyorsun pek fırsat bulamıyorum girmek için foruma videolarınıda indirdim :) gerçi fazlası var bende ama olsun bunlarda katıldı kolleksiyona ne desem sana Bijenim senin gibi kaliteli yetenekli şeker bir müzisyenle aynı grupta çalmak insana ister istemez gurur - onur veriyor eminim ki beraber çok güzel yerlere gelicez öperim canım benim.

Not : olm grubunun sayfasına da uğra ara sıra :D Tuşe 5. sayfaya düştü heralde
 
Başarılarının devamını dilerim bijen :)

Müzisyenliğin dışında mütevazı oluşunu inanılmaz taktir ettim hakkaten bravo yolun açık olsun
 
bu başlığı ilk gördüğümde D.Bijen Rahimi yi DOKTOR Bijen Rahimi diye algıladım :kafaat

ama zaten kendisini izlediğim kadarıyla bu işin doktoru olduğu da ortada :D her ne kadar tushenin yaptığı müzik bana hitap etmese de bu grupta gitaristin çok iyi olduğu da ortada.
ayrıca böle farklı şeyler deneyip bu yeteneklerini başkalarıyla da paylaşmak istemesi gerçekten takdire değer(hele de kendini müzisyen zannedip piyasada dolaşan bir sürü artist varken).gitar çalmamama rağmen kendisinden öğrenecek çok şeyin olduğunu düşünüyorum.tabii sadece benim değil öğrenmeye açık olan herkesin.

kolay gelsin.başarılar DOKTOR BEY :eek:
 
karmancho demiş ki:
bu başlığı ilk gördüğümde D.Bijen Rahimi yi DOKTOR Bijen Rahimi diye algıladım :kafaat

ama zaten kendisini izlediğim kadarıyla bu işin doktoru olduğu da ortada :D her ne kadar tushenin yaptığı müzik bana hitap etmese de bu grupta gitaristin çok iyi olduğu da ortada.
ayrıca böle farklı şeyler deneyip bu yeteneklerini başkalarıyla da paylaşmak istemesi gerçekten takdire değer(hele de kendini müzisyen zannedip piyasada dolaşan bir sürü artist varken).gitar çalmamama rağmen kendisinden öğrenecek çok şeyin olduğunu düşünüyorum.tabii sadece benim değil öğrenmeye açık olan herkesin.

kolay gelsin.başarılar DOKTOR BEY :eek:

Yav ben de ne zaman baksam DJ diye okuyorum o D"yi :D
 
Ben eskişehirde okuyorum ve cook mutlu eden bir olaya şahit oldum.Gerçekten cook mutlu oldum.çunku bijeni ben yıllar once MBM deyken Odtu seçmelerinde ve Saklıkentte (o zaman vokla hasta olmuştu ve bu bijeni izlemem açısından buyuk bir fırssattı) izledim. Ve yakın bir tarihtede burdaki video sunu izledim.Ve onu izledikten sonra bu adam bir yerlerde olmalı diyordu kendi kendime. Dun ise gorduğum kadarıyla bunun ilk adımlarını atmış. Eskişehir Hayal Cafe Del Mar da dun Ogun sanlısoy konseri vardı. Konser başladı arkada davulun yanında bir gitarist duruyor. diyom bijen e benziyoo yanına kadar gitttim ama bir turlu algılayamadım.Gitar olarakta siyah bir jackson vardı.Neyse Metin Turkcan yadırıyor orada o sırdada gozum bir gitara carptı.oda 7 teli gri bir gitardı. tamam dedim bu bijen.o orada bijeni gormek beni o kadar mutlu etti ki yani bende muzikle uğraşıyorum ve grubum var ama ben orda çalsaydım bu kadar sevinmezdim.bunu cook içtenlikle soyluyorum. Konserde Bijen genele olarak ritim çaldı ama beliydi yerinde duramıyordu.soloları daha cook Metin Turkcan çalıyordu. Ama bir iki şarkıda Bijen solo attı ve tek kelime ile yağdırdı.ve buyuk bir alkış aldı.her solo sonrası Metin Turkcanın da alkışını aldı. İnanın Bijen adına cook sevindim inşallah daha guzel yerlere gelir. başarılar... :D
 
Bir süredir devamlı şehir dışında olduğumdan foruma çok girememiştim , girdiğimde ise bu başlık gerilere gittiğinden mesaj geldiğini görememiştim:) Tifo dostum öncelikle bu kadar güzel ve bu kadar içten bir mesaj yazdığın için çok çok teşekkür ederim hakkaten okuyunca o kadar sevindim ki:)Çok sağol be abi:)Dediğin gibi Ogün Sanlısoy'un turnede ki Eskişehir konserinden itibaren gruba katıldım. Bu konuda gerçekten çok mutluyum , umarım elimden gelenin daha fazlasını yapmayı başarabilirim. Ogün Sanlısoy , Metin Türkcan gibi müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşmak hakkaten büyük bir şans oldu benim için.Ogün abi Metin abi bas gitarda Kadir ve davulda Sertan herkonuda bana destek oluyorlar bu sebeple gitgide daha da adapte olmaya başladım. Bundan sonra Ogün Sanlısoy konserlerinde de koşturabilicem:) Şu anda devam eden turnenin son ayağı İzmir'de olucak. Bütün İzmir'li arkadaşları 5 Mayıs'ta bekliyoruz efenim:)
Bu arada başka bişey eklemek istiyorum. Ogün Sanlısoy ile çalışmaya başlamadan önce bayağı bir tırsmıştım hani adamlar ünlü sonuçta falan diye yalnız benim hayatımda gördüğüm en tatlı en alçak gönüllü müzisyenlerden diyebilirim herbiri için.Özellikle Metin Türkcan'ın fanıydım zaten ama daha bir tapıyorum artık yani öyle şeker bir insan böyle şeker bir insan demek yeterli değil tanımanız lazım muhteşemler yaw.Bu kadar kısa sürede bile tecrübe namına bi dünya şey öğrendim kendisinden.Sağolsun :)

Bu arada başlığa video'lar çekeceğimi kayıtlar yapıp koyacağımı söylemiştim ama yalan oldu:)ama yapcam walla:)Tekrar çok teşekkürler sevgiler saygılar...
 
Geri
Üst