D.Bijen Rahimi (Enst.-Electronic-Fusion-Rock-Gitar ) Ankara

başımız saolsun ogün abimizin babasına allah'tan rahmet,kendisine de sabırlar diliyoruz...bijen abi'yi ne kadar çok dinlemişim yaa diye düşündüm içimden şimdi,bursa'da ankara'da ,ogün sanlısoy konserlerinde vs.... gitaristliğine zaten asla laf söyletmem ama benim en çok dikkatimi çeken şey asla ve asla şımarmadı,onun kadar güzel karakterli insanlar oldukça bize çaldıkları eserleri dinlemek büyük keyif veriyor,bizi de gaza getiriyor:) en kısa zamanda tekrar dinlemek dileğiyle...
 
off ya mükemmel bi insansın gercekten ben dinedim seni ve dinnedikten sora cıkmadın aklımızdan yemişim ogünü forewer bijen :D
 
hepimizin başı sağolsun bijen çok üzüldüm duyunca ogün ne kadar yıkılmıştır kim bilir ama tahmin edebiliyorum kendisine sevgilerimi iletirsen sevinirim.
 
Arkadaşlar kendimle ilgili değil ama ailemden biriyle ilgili bir haberi paylaşmak istiyorum. Amcam sanıyorum bu sıralar Kaveh isimli İran'ın önde gelen rock müzisyenlerinden birinin ekibinde yer almış. O da benim gibi gitarist. Buraya bu ekibin İran'ın başkenti Tahran'da verdikleri bir konserden birkaç görüntü koyacağım(görüntülerde amcam yok). Umarım beğenirsiniz. Ben gayet başarılı buldum Farsça progressive öğeler de içeren rock yapıyorlar...

http://www.youtube.com/watch?v=Qa_wqP_xSr8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=rMV-B-132QY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=usZoTJabnNQ&feature=related
 
Arkadaşlar benim turkrock hesabımda oluşan bir hata ya da bir tema problemi yüzünden ne profilimi değiştirebiliyorum ne de özel mesajlarıma cevap yazabiliyorum bu sebeple ancak buradan cevap yazabileceğim:( Bayağı bir mesaj gelmiş cevap veremiyorum özel mesaj yoluyla. Hemen sorulara cevap niteliğinde bir yazı yazayım.

Evet birinci kısa video da konserde bir intro ya da medley gibi bir durum söz konusu burada ki çalınan parça bildiğim kadarıyla Dream Theater'a ait değil ama o hava da ya da etkilenilmiş 2. parça ve 3. parça ların ise kendilerine ait şarkılar olduklarını biliyorum. İlginçtir ki İran da progressive metal ve rock oldukça populer müzik tarzları ve beğeniyle dinleniyorlar. Açıkçası diğer sorular ise İran'da nasıl oluyor da progressive metal/rock bu kadar yaygın olabiliyor denilmiş vallahi bunu bende bilemiyorum, hayatımda 1 kez İrana 3 yaşımdayken gidebildim. Farsça da bilmediğim için araştırma yapamıyorum. Yalnız Kaveh'in İranda geniş kitlelere hitap ettiğini ve bunu yaparken bol gitar sololarına aksak ritmlere ve yer yer sert aranjelere başvurduğunu biliyorum. Açıkçası babamdan öğrendiğim kadarıyla İranda müziğe yaklaşım biraz daha farklıymış müzisyen olmanın önceliğini emprovize(doğaçlama) yapabilmeye dayandırıyorlar ve genel olarak iyi rock müzisyenleri her parçalarında doğaçlamalara enstrüman sololarına soru cevap biçimlerine yer veriyorlar. Tabi ki bunu yapmayan ya da daha "piyasa" nitelendirdiğimiz işlerde oluyordur.

Başka bir soruda grubun klavyecisi bayan ile ilgili, kesmiyorlar mı bunları diye sormuş bir arkadaş:)Vallahi onuda bilemeyeceğim yalnız İran'da bizim düşündüğümüz gibi bir yapı sanıyorum çokta söz konusu değil en azından büyük kentler için, insanlar bizim düşündüğümüzden çok daha rahat davranabiliyorlar gibi. Video da da olduğu gibi bir rock grubunun klavyecisi gayet modern sayılabilecek bir kıyafetle Tahran'ın göbeğinde ki önemli bir konser salonunda(milad konser salonuymuş) konserini verebiliyor. Seyircilerin de hem bayanlardan hem de erkeklerden oluştuğunu düşünüyorum seslerden yalnız muhakkak bir haremlik selamlık durumu söz konusudur:)

Başka bir soru da gitar tonlarıyla ilgili gelmiş ne kullanıyorlar diye, açıkçası bunu bende bilemiyorum ancak başka bir video da boss gt-6 kullandıklarını gördüm. Lakin bildiğim kadarıyla İran'da öyle dehşet ekipmanlar bulmak öyle çokta kolay değil genellikle iyi enstrüman ve ekipmanların birde Amerikan yapımı olduğunu düşünürsek. Ama çokta emin değilim bu konu ile ilgili yalnız gt-6 kullanıldığını baska bir videoda görmüştüm. açıkçası bu tonları gt-6dan nasıl çıkarmışlar çokta anlamadım, gayet güzel tonlar bunları gt-6 gibi zor bir aletten çıkarmakta zor iş.:)
 
Vay be...Batı müziğinin , kültürünün o bölgelerde hiç hoş karşılanacağı bile aklımın ucundan geçmezdi.Çok şaşırdım.Harika yani insanların İran'da böyle bir etkinlikte olması.Ve gayet iyi çalıyorlar :) İşte kültür alışverişi ve müziğe evrensel bir bakış...
 
Bijen demiş ki:
...İlginçtir ki İran da progressive metal ve rock oldukça populer müzik tarzları ve beğeniyle dinleniyorlar. Açıkçası diğer sorular ise İran'da nasıl oluyor da progressive metal/rock bu kadar yaygın olabiliyor denilmiş vallahi bunu bende bilemiyorum...
Başka bir soruda grubun klavyecisi bayan ile ilgili, kesmiyorlar mı bunları diye sormuş bir arkadaş:)Vallahi onuda bilemeyeceğim yalnız İran'da bizim düşündüğümüz gibi bir yapı sanıyorum çokta söz konusu değil en azından büyük kentler için, insanlar bizim düşündüğümüzden çok daha rahat davranabiliyorlar gibi. Video da da olduğu gibi bir rock grubunun klavyecisi gayet modern sayılabilecek bir kıyafetle Tahran'ın göbeğinde ki önemli bir konser salonunda(milad konser salonuymuş) konserini verebiliyor. Seyircilerin de hem bayanlardan hem de erkeklerden oluştuğunu düşünüyorum seslerden yalnız muhakkak bir haremlik selamlık durumu söz konusudur:)
Bende bi İranlı olarak bi kaç şey eklemek istiyorum,malesef insanlar çok araştırmayıp okumadıkları için İran hakında çok yalnış öngörülere sahipler bu öngörülerin nedenide 30 sene içinde İranın geldiği haldır(Şah devrimi ve mola rejimi)İran muziğini ve musisiyenlerini daha iyi tanıtmak için bi kaç örnek vermek istiyorum;Freddie Mercury gerçek adıyla Farrokh Bulsara(Queen vokal),Daron Malakian(System of a down lead guitar),Armen Anassian(Yannı Orkestra şefi ve Violin)ve...İranda metal gruplarını izlemek için youtubeda iran metal diyip aratsanız yeterlidir,görüceksinizki sandığınız kadarda değilmiş ;)
 
şaşkınlığım anormal diildir heralde:s :) iranda böle bişiyin ilgi görüyor olması ne güzel ya,ayrıca iyilermiş gerçekten..


----)Bijen için yorum yapmak gerekirse;enstrümanına hakim,onla sanki oynuyormuş gibi çalan ve gerçekten güzel işler ortaya çıkaran bi müzisyen(burda söylemeden geçemicem,trt deki ressama benzetiyorum hep,o da sanki basitmiş gibi,fırçayla spatulayla oynuyor gibi yapardı resmi ama mükemmel resimler çıkardı:p)Bide hayatımda bu kadar ince birini daha görmedim heralde,ve de gösterdiği başarılara karşın hala şımarmayan mütevazi biri..Hep böyle kalmanı ve senden böyle daha birsürü güzel melodiler duymayı diliyorum.. Severek takip ediyoruz ailecek:) --çenem açıldı kusra bakmayın:/-
 
Hem çaldığı enstürmanın hakkını veren,iyi bir müzisyen;hem de çok çok çok mütevazı ve samimi bi insan...Gitar çalışını severiz,e kendisini de çok severiz tabii doğal olarak...:))Başarılarının da devamını dileriz..:))
 
bu ne şeker bir insandır, o ne sempatik tavırlardır öyle...
ogün sanlısoyla beraber çalarken izledim bayılllldım.
 
bijen ogünle sivas konserin çok güseldi...bi daa sivasa beklioruz seni..bilekliğin bende bu kez kolyeni isterim :p beni hatırlamanı umuyorum..cvp bekliorum :roll:
 
Geri
Üst