Ötenazi

Oceanides demiş ki:
Hala cenin insandir diyor :D Senin bilimden haberin var mi? Neden insan demiyorlar da cenin diyorlar sence? Bilimsel gercekleri es gecip hala kendi yobaz kafalarinin dikine giden insanlarla tartisacak biseyim ya da kaybedecek daha fazla vaktim olmaz benim. Dedigim gibi "davulun sesi kulaga UZAKTAN hos gelir" ..

Bu ne kibirdir yaa.. Sen hep seninle aynı görüşte olmayanlara böyle mi davranırsın yoksa sadece burda mı böylesin??

Bilimi sadece sen mi biiyorsun..

Arkadaşım bizim önümüze bilimi koymayın..
Sen ve senin gibilerinin elinde bilim Hiroşimalarda binlerce insan öldürdü..
Binlerce insanı kobay yapıp zehirledi..
Neymiş o ceninmiş ..eee öldür o zaman nasıl olsa insan değil..Senin mantığına göre sakat olmasına da gerek yok ..eğer insan değilse yap yap aldır ne farkeder..
Çinde senin gibi düşünenler cenin eti yiyorlar..Korkarım seninde sonunda ulaşacağın nokta bu herhalde..

Hem sen kime yobaz diyorsun... Seninle aynı görüşte olmayanlar yobazmı oldu şimdi..
Tartışmanın boyutunu hakarete çevirme..
 
oceanides verdiğin linkte ceninin biyolojik anlamına yer verilmiş İnsan olmadığı yazmıyor... İnsan da ona bakılırsa et yığınıdır. öldürülebilir deriz değil mi gibi bir sonuc cıkar.
ceninin insan olup olmadığı konusu da ayrıca tartışılan bir konudur. Hukukcuların bile bu konuda görüş birliği yoktur... O yüzden bazı hukukcular yaşama hakkının ana rahmine düşmekten itibaren olması gereken bir hak olduğunu, ceninin de kişilik haklarına sahip olduğunu söylerler.

herneyse konumuz ötenazidir...
 
Fyz19 ve crnky, yukarda da dedigim gibi BILIMSEL GERCEKLERI es gecip kendi bildigini okumak yobazliktir. Bunu annem bile yapsa soylerim, benimle ayni fikirde olup olmamaniz onemli degil. Ceninin biyolojik tanimi olmasi insan oldugunu gostermez. Bolunen hucreler INSAN degildir cunku daha once ki msjimda yazdigim BILIMSEL GERCEK de oldugu gibi 16 haftalik bir ceninin bir domuz mu, maymun mu, insan mi olacagini uzmanlar bile soyleyemez cunku bolunen hucreler farkli sekilde bolunup farkli organizmalar ortaya cikarabilir.

Ha siz yine de BILIMSEL GERCEKLERI es gecip kafaniza gore yorum yaparsaniz ben baska birsey soylemem zaten. Bilimi bir tek ben bilmiyorum ama bilen insan yobazca konusmaz!

Fyz19, Hirosima konusunda sana bir tek sunu soyluyorum, sizin dininiz ve diger dinler yuzunden dunya da cikmamis savas, katledilmemis insan kalmadi! Bir daha ki sefere savaslarla ilgili yorum yapmadan once, insanlar neden bolunmus bunun sebebini bir arastir. Neden yahudiler yakilmis, Hacli seferleri yapilmis, Muslumanlar a terorist gozuyle bakiliyor bir arastir sonra konus!

Cinlilerin ne yedigi umurumda degil ama cin yemeklerini severim :D benim cenin yeyip yememem seni ne alakadar eder ne de konuyla ilgisi vardir. Herseye at gozluguyle bakmayin, senin kulturunde olmayan bisey baska kulturde var diye yargilayamazsin. Yobazlik bunun en buyuk gostergesidir. Hintlilere gore de inek kutsal bir hayvandir, asla yenmez. Sizin kestiginiz kurbanlar hakkinda yargida bulunanlar hosunuza gidiyor mu?

Sakat cocuklarla ilgili daha onceki msjimi niye es gectiniz. "Oldurmek gunah, o da insan" demesi kolay, siz sakat yasamak nedir biliyormusunuz? Dedigim gibi, davulun sesi kulaga uzaktan...
 
Bölünen hücrelerin biyolojik olarak insan olmaması yine de onun insan canı taşıdığını çürütmediği gibi, bir can haksız yere öldürülmez. Yani senin deidğin gibi o insan olmasa da bir can taşımaktadır. Ve öldürülmeyi haketmediğine göre de öldürülemez.
Bu arada dinler yüzünden savaş çıktığını söylüyorsun... Hangi din. O insanlar bizim dinimiz,i yaşamadıkları için savaşıyorlar. Yahudiler ırkçılıklarından, kendi ırklarını üstün sandıklarından savaşıyorlar. Amerika ideolojik amaçlarını gerçkletirmek için savaşıyor... Dinle alakası olmayıp savaşan da bir sürü kişi var. Bunu dinle bağdaştırmanın bir manası yoktur. Müslümanlara terörist diyenlerin kendilerine bakmaları gerekir :D

Cenin yenmesinin normal olduğunu söylemen de gerçekten ilginç...

sakatlık konusuna gelince... sakat yaşayabilen insanlar vardır. Ben sakatlansam kendimi öldürmem. Bir şekilde böyle yaşamımı sürdürmeye çalışırım... Davulun sesinin hoş gelmediğini de belirtmek istrim. O çocuk zorluk çekecektir. Ama bu yaşama hakkının elinden alınması için bir sebep değildir. Her insan başka nedenlerle hayatında balirlie sıkıntılar çekebilmektedir. (bunları önceden yazmıştım okumamaışsın) hiçbir sıkıntısı olmayan insanlar bile mutlu olamayabiliyor. Sakat olup da gayet huzurlu ve mutlu birhayata sahip olanlar d avar. Onlar o organlarını hiç kullanmadıklarından zaten eksikliğini hissetmiyorlar. Sen sende olmayan bir organa ne kadar ihtiyaç duyarsan, yeterli bir eğitimle o insanlar da öyle yaşamya alıştılabilir. Yalnız sakat cocuğu olanlar genelde o çocuğa bakmamak için çocuğu aldırıyorlar...

Bu konuda farklı düşünüyoruz. O cenin fiziksel-biyolojik olarak insan olmayabilir ama bir şuuru olduğunu ve can taşıdığını biliyorum. Bilim de bu şuuru taşımadığını söylemiyor...
Bilimsel gerçekler dediklerini biz de biliyor ve de gözardı etmiyoruz. Ama bilimsel gerçeklerin yanında başka gerçekler de var ;)
daha fazla konuyu saptırmayalım lütfen ötenazi...
 
Re: ötenazi

ozgurluk52 demiş ki:
Ötenazi-ye hayır demek (reddetmek) aynı hastaya işkence etmeyi kabul etmek değil mi peki? Siz bir kaç yıl yatakta acılar içine hiç bir ağrı kesicinin sonlandıramadığı ağrılarla ve yatakta yatmaktan ötürü vücudunuzun 3/1 nin çürümesine rağmen hatta bir süre sonra ayaklarınız yatmaktan dolayı oluşan yaralardan ötürü baldırınızdan kesilecek olsa ki bunlar abartıdeğil 2 yıl yatalak bir hastanın başına gelebileceklerden bahsediyorum. Bu sizde olabilirsiniz annenizde olabilir. Bu yorumu okuyacak bir kişinin uzaktan yakından bir şekilde başına gelecek bir olaydır anlattıklarım. Halaa ötenaziye hayır diyenlerin bu gerçekle yüzleşmelerini tanrıdan diliyorum.
Çözüm olarak; hasta kendisi ve birinci derecede yakınlarının onayı alınarak ötenazi serbest bırakılmalıdır. Bize doğru dürüst yaşam hakkı vermeyenler, rahat bir ölme şansını vereceklerini sanmıyorum. Çünkü bizim hastalığımız ve çektiğimiz acı onlara para kazandırıyor sonuçta.

İşte herkes bu yaşananları göremiyor.Bir hasta yatalak kalınca vücdunda oluşan yaraları bırak boğazından hortum salınıp beslendiğini,cihazlardan yardım aldığını,oturamadığı için ciğerlerinin sırtına yapıştığı,su topladığı ve sürekli nefes problemi yaşamaya başladığını anlayamazlar.Günlerce başında onun aldığı nefesleri dinlemek.Bunları yaşayamazsan bilemezsin.


http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5742525&tarih=2007-01-09

imdi buda size göre yanlıştır.O çocuk byüymek isteyecektir.Haksızlıktır.Ama o çocuğa sorsan bu dünyaya gelmek isteyecektir.Dimi arkadaşlar.Davulun sesi hoş geliyor size ordan.Yaşayanlarla konuşun araştırın bence.
 
Evet ben tüm yaşayanlarla konuştum,onlarla yaşadım,onlardan biriyim.O insanların tüm duygularını anlayabiliyorum.Onlarla sabahlara kadar oturup umudumuzu tazelemeye çalıştık.Durumun ne kadar vahim olduğunu unutmaya çalıştık.Eğer bu sayfayı başından okusaydın ilk yazdıklarımı okurdun ve bilirdin.
 
dünya üzerindeki tüm yaşayanlarla konuşmanın imkansız olduğunu düşünüyorum... Ne yani doğuştan sakat olanların hepsiyle konuştun mu? :D ilginç

yeniden diyorum ki bir istisna bile ceninin öldürülmemesi için yeterlidir... Belki o alınan cenin yaşamak isteyecekti nerden bilebilirsin...
Davulun sesi uzaktan hoş gelmiyor ayrıca. Ama acı çekmek de hayatın bir parçasıdır...
Herneyse bu tartışmanın uzamasının gereksiz olduğunu düşünüyorum ne olursa olsun bir cana kıyılamaycağını düşünüyorum çünkü...
 
Sen benim anlatmak istediğimi anlayıp dünyadaki tüm insanlara lafı çarpıtırsan laf cambazlığıdır.ve nedense bu forumdaki herkes karşısındakini anlamak yerine illa bir yerden açık bulup onu küçültme durumunda.Anladığı halde.İlginç gerçekten.
 
yaşamak haksa ölmek te haktır, ama insan öleceğinin bilincinde olmalı, ötenazi de buna dayanmalı, işin içine cenin felan sokulmamalı. gerçi sokulsa bile onun ölmesi yada doğmaması için aile izni gerekmeli ve bana kalırsa sakat yaşamaktansa ölmek iyidir.
 
ze_ze demiş ki:
Sen benim anlatmak istediğimi anlayıp dünyadaki tüm insanlara lafı çarpıtırsan laf cambazlığıdır.ve nedense bu forumdaki herkes karşısındakini anlamak yerine illa bir yerden açık bulup onu küçültme durumunda.Anladığı halde.İlginç gerçekten.
ne alaka ya. Ben herkesle konuştun mu belki içlerinden yaşamak isteyen olacak demiştim... Gayet de mantıklı. Aldırılan cenin sakat da olsa yaşamayı tercih edebilir bunu bilemeyiz ki...
Ayrıca açığını yakalamak bana ne kazandıracak... Yanlış anlamışsın ki mutlaka bunda benim de hatam vardır kusura bakma var ise...
Senin dediğini anladoım ama bana mantıklı gelmediği için mantıksız gelen yönünü yazdım...
 
var olan dayanılamayacak derecedeki acıya son vermek adına hayata son vermek bir yerde acizlikten, çaresizlikten kabul edilsin de sakat olan bebeğe bu kesin çok acı çeker ileride deyip canlının hayatına son vermek hatadır.
kimin başına ne gelir belli mi, sağlıklı doğanın ileride bedensel bir engelle ya da çok büyük bir sağlık problemiyle karşılaşmayacağı kesin mi ki? onu da öldürelim o zaman bak ben biliyorum çok acı çekeceksin, sen iyisi mi öl kurtul diye.
 
Hayatta kime ne olacagi belli olmaz, kazalar olur, hastaliklar vs ama bir cocugun dogustan sakat dogacagini, ustelik hic bir sekilde duzeltilemeyecek bir sakatlikla dogacagini ben bilseydim kesinlikle dogurmazdim. Bazen bazi ozurlu insanlar goruyorum ve gercekten ozurleri hayatlarini 100% etkilemeyecek sekilde ya da buyuk boyutta degildir.

Burda durum farklidir, yani eger tedavi edilebilir bir ozur/sakatlik ile dogacaksa veya hayatinin kontrolunun en azindan yari yariya elinde tutabilecekse o da tamam. Ama dogacak olan insan hic bir hayati fonksiyonunu kendi basina yerine getiremeyecekse (mesela hem zihinsel hem fiziksel ozurlu ise) konusamayacak, derdini anlatamayacak, yuruyemeyecek, okula gidemeyecek, eglenemeyecek, oturup kalkamayacak vs sadece NEFES ALACAKSA o cocuk dogmasin, hem kendi icin hem ailesi icin daha iyi.

Onu o halde gorup hic bir sey yapamamak o aile icinde dayanilmaz bir acidir. O sartlarda 'yasamak' da ne yasamaktir, ne de hic bir insanin kendisine dogmadan sorulsaydi bile isteyecegi bir hayattir bence.

Ayni sey caresiz bir hastalikla artik mucadele edemeyecek duruma gelmis ve sadece aci ceken bir insan icinde gecerlidir. Karaton'a katiliyorum, yasamak hakkimizsa, otenazi hakkina da sahip olmaliyiz.
 
Şahsen hastanelerde çok acı çektim, çok şey yaşadım, acıdan ölmek istedim. Ötenazi olsa hemen imzalardım. Yalnız çok hassas konu: Şu an sağlıklıyım ve hayatın tadını çıkartmak gerektiğine inanıyorum, herşeyi dert etmemek ve rahat olmak, stresten uzak olmak istiyorum ve bunu çoklukla yapıyorum. Çünkü hayatın pek te dert edilmemesi gereken taraflarını görerek yaşayabiliyorum. Aylarca hastanelerde kalmasaydım belki ben de çok dert edip hayatın gereksiz stereslerine önem verecektim.

Ötenazi o anlarda bana çok cazip geldi. Ancak çok yaşlı ve geri dönüşü olmayacağı kesinlikle görüldükten sonra (yaşılılıkta, yaşla ilgili geri dönüşü olmayan ve kronik acı çekilen durumlarda) kişi akli dengesi yerinde olarak kabul edip imzayı atıyorsa, yapılabilme şansı olmalı. Acıyı uzatmanın anlamı yok. Çok ince bir konu. Gençken, hastalığın iyileştirilebilmesi söz konusuyken hayattan vazgeçmek çok yanlış kanımca. Hastanelerde çok çok acı çeken hastalar uyutuluyor ve tedavisi devam ediyor. Bu noktada ötenazi daha sonra düşünelmesi ve hasta tarafından onaylanması gereken bir konu ki doktorlar ne olursa olsun buna yanaşmayacaklardır.

Sonuç olarak, çok dar bir alanda, durumda ve zorunluluğu aşikar anlarda mutlak sonu geciktirmemek için düşünülebilir. Çok dar bir alan.
 
crnky demiş ki:
Bu arada dinler yüzünden savaş çıktığını söylüyorsun... Hangi din. O insanlar bizim dinimiz,i yaşamadıkları için savaşıyorlar. Yahudiler ırkçılıklarından, kendi ırklarını üstün sandıklarından savaşıyorlar. Amerika ideolojik amaçlarını gerçkletirmek için savaşıyor... Dinle alakası olmayıp savaşan da bir sürü kişi var. Bunu dinle bağdaştırmanın bir manası yoktur. Müslümanlara terörist diyenlerin kendilerine bakmaları gerekir :D...

Hangi din mi? Butun dinler :!: Dinler olmasa insanlar birbirlerinden Hristyan, Musluman, Yahudi diye ayrilmazlar, o ayirimlari yapip savaslari cikarmazlardi :!: Din insan ayriminin en buyuk nedenlerinden biridir. Burda sana din yuzunden cikan savaslari, tore kurbanlarini, katledilen insanlari anlatacak degilim, tarihe ve ulkene bir bak.

Dininizi yasamadiklari icin degil hepsi dini yasadiklarini zannettikleri icin dunya bu hale geldi. Bana kalsa dinsiz bir dunya olsun, en azindan sen Muslumansin, ben Hristyan, o Yahudi bilmem ne ayirimi yapmaz insanlar :!:

Ayrica senin dinini yasamamak da ne demek? Senin dinini bir tek sen mi dogru bilip, sen mi dogru yasiyorsun? Inanan herkes kendi kafasina gore dinini dogru yasiyor, butun sorun da bu zaten, ve din boyloe bisey iste :!:

crnky demiş ki:
Cenin yenmesinin normal olduğunu söylemen de gerçekten ilginç...

Ceninin yenmesinin normal ya da anormal oldugunu soylemedim cunku ben sizin gibi benim kulturumde yok diye baskasinin kulturunde olan biseyi yargilamiyorum, bir ara siz de bunu ogrenseniz dunya acisindan daha iyi olur :!:

crnky demiş ki:
Yalnız sakat cocuğu olanlar genelde o çocuğa bakmamak için çocuğu aldırıyorlar...

Sen o ailelerin nasil bir hayatta, neye gore karar verdiklerini bilemezsin. Insanlari yargilamayi birak :!: Senin cocugun sakat olursa dogurursun, o zaman yine konusuruz :!:
 
lsamiyette kimseyi dini farklı olduğu için katletmek yoktur. İslamiyeti kabul ettiğini söyleyen bazı insanlarda yalnızca bu uygulamalar olabilir... Ayrıca bunu dinle sınırlamak yersiz... Tarihe baktığında ideolojik ve ekonomik amaçlarla da birbirlerini öldürenleri görürüz ki. Zaten asıl amaç din değil ekonomidir. Papa haçlı seferlerini dindar olduğu için kışkırtmadı... Kişisel çıkarları için kışkırttı. Ben de kimseye hristiyan veya başka birşey olduğu için kin duymam... Duyan kişinin kendi kinidir, islamın kini değil. Hristiyanlığı yahudiliğin de bu amaçları güttüklerini sanmam. Daha çok bu dinlerin çoğuınluklarının başlarında olan bazı yöneticilerin çıkarları yüzünden olur bu savaşlar. Ben yahudi olup da israil in amacını gütmeyen insanlarla da tartıştım...

Bir de bana dini yaşamak konusunda söylediklerin var tabii ki... Ben islamda hiçbir şekilde senin söz ettiğin gibi zalimliği teşvik eden ayet hadis bilmiyorum. Haksızca insanları katledin diyen bir ayet yok. Başka inançlara sahip olanların soylarını kırın da yazmıyor... Bunu yapanlar demekki bu dini değil kendi canlarının istediklerini yaşıyorlar. İslam Kur'an hadislere göre yaşanır... Buna göre yaşamayan islamı değil başka bir dini yaşıyordur.
 
Demek ki dunyada bu kadar savas ve din yuzunden bu kadar katliam olduguna gore hicbiriniz dogru yasamiyorsunuz ne Islam'i, ne Museviligi, ne de Hrstiyanligi. Ben haticeye degil neticeye bakarim. Din yuzunden insan ayirimi yapiliyor mu dunyada? Din yuzunden insanlar katlediliyor mu? Beni gerisi alakadar etmez, varligi bile dunyayi bu hale getirmis bir olgunun detaylari umurumda bile degildir. Din o kadar guzel bisey olsaydi niye dunya cennet degil de cehennem gibi onu bir dusun! Onun kisisel cikari bunun kisisel cikari degil mesele. Dinlerin insan ayirimina yol acmasindan bahsediyorum ben, onlar sadece detay! O kadar inanclisiniz, dinler de o kadar mukemmel bisey madem neden hala insanlar birbirini olduruyor sen onu dusun..
 
Geri
Üst