Tremsetter Ayarı Yardım!!

Selam arkadaşlar,

Yakın zamanda Luti Feridun tarafından gitarıma takılan tremsetter aparatı malesef düzgün çalışmıyor ya da ayarlamasında bir sıkıntı var. Bilirsiniz ki, fr gitarlarda bend yapınca üst tellerde drop gözlenir. Tremsetter'ın bunu önlemesi gerekirken ne yazık ki hala aynı sorunu yaşamaktayım. Ayrıca, dive bomblardan sonra kısmende olsa tellerde bir akor düşmesi söz konusu. Bana bu konuda yardım edebilecek biri varsa çok minnettar kalırım.

Ek olarak, resimde gösterilen kısımların ne işe yaradığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Saygılar...(resim temsilidir)


tremsetter.jpg
 


bende hipshot tremsetter ayarını buradan öğrendim..
takılrsanız haberleşelim...
7,20 den sonrası ayarı gösteriyor..Gitarı akor yapın ve tremolo tam istediğiniz yerde olsun..onun ayarıda zaten tremolo bloğu ile gövde arasında hafif aralıktır...a vidasını gevşetin ve daha sonra c tarafındaki iki beyaz plastik parça arasına kalın bir tane pena sıkıştırın.tam bu ayarda a vidasını sıkın.. penayı çekince bir ses olacak...ayar oldu.. sıkıntı yaşarsanız telefonum 05335615174 hakan...
 
hassas nokta bunu yaptıktan sonra b ve c de hiç boşluk olmaması..bu pozisyon nötr oluyor..tremoloyu aşağı bastırınca b noktası bırakınca da c noktası dayanak olarak tremolonun tam duracağı yeri ayarlamış oluyor...umarım işe yarar..hakan..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ederim.

Benim tek anlayamadığım nokta b ile c arasındaki yayın gerginliği. Burası karışık işte. Sanki o yay isteğe bağlı olarak sıkıştırıldığında tremoloya daha fazla kuvvet uyguluyor gibi geliyor bana:D Bu şekilde de tremolo bloğu daha yüksek kuvvette itiliyor şeklinde düşünüyorum. Doğru mu bilmiyorum.

Kafam karıştı yine :LOL::ROFLMAO:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bu arada Feridun beyi şimdi aradım. Kendisi, bu ürünün Fender tarzı köprüler için daha uygun olduğunu ve ince ayarı hemen yakaladığını, benim gitarımda ise (charvel) on ince ayarı uzun süren bir uğraşla yakalayabildiğini ancak hava değişiminden dolayı yayların etkisini yitirme olasılığının olduğunu söyledi. Akabinde, resimde görülen B ve C üzerindeki plastik somunların döndürülerek ayarlanabileceğini savundu kendisi. Benimde hiç kafamın basmadığı bir konu bu hehehe:ROFLMAO:

Akşam bir fotoğraf çekip göndereyim size. Belki gözünüze çarpan bir nokta olur..

Tekrar teşekkürler..
 
önemli ab ve bc arası yayların dengede olduğu nötral noktayı bulmak..zaten tremsetterin espirisi yaın her iki yöne hareket sonrası sabit bir ara noktada durması dolayısıyla akor stabilitesi..ayrıca diğer önemi ise bend sırasında boştaki teleerin çalındığında örneğin son telinde bend yaparken pes boş mi nin detune olmasını engellemesi....bunu da 2 yöne çalışan yayların kuvveti ile bir nötral pozisyonu ayarlaması ile sağlıyor....c geriye gelip yaslandığı noktayı b de öne gelince dayandığı noktayı ayarlıyor...
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ben şuan gerçekten ağlamak istiyorum. Bunun tremsettera bir faydası olur mu acaba??:cry::D:D

Umarım çözerim problemi.

Yardımlarınız için teşekkürler. Diş ağrısından beter birşey inanın:sick::LOL::LOL:
 
Bu arada Feridun beyi şimdi aradım. Kendisi, bu ürünün Fender tarzı köprüler için daha uygun olduğunu ve ince ayarı hemen yakaladığını, benim gitarımda ise (charvel) on ince ayarı uzun süren bir uğraşla yakalayabildiğini ancak hava değişiminden dolayı yayların etkisini yitirme olasılığının olduğunu söyledi.

:p

Luthier değilim ama çözülmezse mj atın alternatif (ucuz, basit ve etkili) bir öneri veririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Teşekkür ederim.

Akşam deneyeceğim sıfırdan. Fotoğraflarını çekip sayfaya ekleyeceğim. Sonuç olumsuz olursa konuşuruz.

Saolun. Hepinize minnettarım.

Saygılar..
 
Geri
Üst