Ekipmanını Göster Ey Turkrockçı!!!

Geriye bi gitar çalmayı öğrenmek kaldı.

_1010424.jpg


_1010421.jpg
 
@Lord_of_the_strings , @cikilan Çok teşekkürler, kendisiyle bir iletişime geçeyim. İmalata geçilmesi durumunda başlık üzerinden tecrübelerimi eklerim ben de.

@hipertansiyon Biraz uzun bir hikayesi var ancak özetlersek, elimdeki Ge300 bozuldu, Senkop Müzikle iletişime geçtim. Biraz sürüncemeye girdi iş. Ardından Mooer'e yazdım, iş birlikteliğimizden dolayı hiç ikiletmeden yenisini yolladılar, eskisinin de tamir olması durumunda bende kalabileceğini söylediler. Sonrasında DTL elektronik de tamirini sağladı.

Prosesör kullanan arkadaşlarla da bilgi paylaşmak adına; Öncelikle DTL'den Bayram bey gerçekten çok ilgili davrandı. Süreçte ilgisiz kalanların eksikliğini hissettirmeyecek kadar hatta. Aktardığına göre alette gelen beslemede statik elektrik dalgalanması veya buna yakın ada sahip bir durum yaşandığında, toprak hattında problem yaşanırsa bu statik elektrik cihaz içindeki komponentlerin değerlerini değiştiriyor. Bozmuyor, kızartmıyor, öldürmüyor ama değerleri değişiyor. Bu nedenle alete test yaptığınızda tüm komponentler çalışıyor ancak alet ses vermiyor. Kendisi tabir-i caizse kafayı kırıp problemin bu olduğunu tespit etti, sonrasında gerekli komponentleri temin edip parça değişimi yaptı ve aleti bana geri gönderdi. 4 ay süren amfisizliğin sonu buraya vardı. Ancak prova esnasında tık diye bi anda ses kesince alet, dünya devi grupların bile amfileri veya kemperları neden çiftli şekilde gezdirdiklerini anladım bu nedenle dediğiniz gibi, sahne işleri bitene kadar backup şeklinde devam.
 
Şimdi bu fotoyu ibretlik koyuyorum. Nihayet setup değiştirdim. M1 mac miniye geçtim. Memnunum. Bu esnada kablolamayı yeniledim/düzenledim. Amfileri eş zamanlı bağladım. Artik bir amfiden diğerine geçerken iki büklüm güç kablosu ara, priz bul vs derdi yok. Bas aç, bas kapa. Gitar kaydı pek yapmıyorum. 1. nesil id4 gayet yetiyor. Benim işim podcastle daha çok. Rodecaster pro diğer işleri çok güzel tutuyor. Neyse, her şey istediğim gibi oldu diyordum ki referans monitörleri bağlamadığımı, yer kalmadığını fark ettim. Minnacik masada bu kadar oluyor. Demek ki neymiş? Demek ki zincirdeki en zayıf halka kadar kuvvetliymişiz hakkaten. Böyle bir set up için ref mon nereye yerleşir, önerisi olan var mı? Duvara, ekranların üzerine monte etmeyi düşünüyorum...
IMG_20211023_175411.jpg
 
Merhaba arkadaşlar. Resimdeki pedalların sıralaması dogrumu acaba ? Ve ultimate drive pedalınıda eklemek istiyorum. Komple pedalların sıralaması nasıl olmalı ?
 

Dosyalar

  • 20220521_230233.jpg
    7 MB · Gösterim: 79
Sıralama kişisel zevktir. Ama genelde gitardan sonraki sinyal zincirinde sesi en çok distort edenden en az distort edene doğru sıralanır pedallar veya efektler.

Mesele overdrive, distortion, reverb, delay pedallarınız var.
En çok distort eden distortion pedalı önce dizilir. Sonrasına, overdrive.
Reverb, delay sıralaması çok fark etmez çünkü ikisi de sesi distort etmez ama genelde reverb önce delay sonra kullanılır.

Ama ilk cümlemde belirttiğim gibi müzik kişisel zevktir. Tam tersi senin daha hoşuna giderse bu sıralamayı baştan aşağı tersine çevirebilirsin.
 
Geri
Üst