Zafer İlbars

yeni bir isim gibi gelebilir ama degil. yani kitabı yeni diye bir yazarı yeni diye tanımlamak ne derece dogru bilmiyorum ama bu herif herhalde dogdugundan beri yazıyor. aslında içi geçmiş bir ruhu var. yani tom waits dinleyen ve bukowski okuyan bir adamı rock barda tepinirken görmek veya türkçe müzik çalan bir barda hande yener parçalarına eşlik ederken görmek imkansız. ama bu adamın kendine has eglenceli bir tarzı var. karamsar gözükse de kendi bulanık dünyasında çok eglenceli bir tarzı var. türk edebiyatında unutulan bir işi yapıyor zafer ilbars. yazarken egleniyor. kendisini zorlamıyor. dolayısıyla siz de keyif alabiliyorsunuz. gözlük takıp, sakallarını kaşıyarak röportaj veren, sonra da gizli ahlaksızlıklar peşinde koşmuyor. ahlaksızlığı açıktan yapıyor.

haaa.. "ya john kim la bu herif?" diyebilirsiniz. bildigim kadarıyla balıkesirli. ama nüfus kütüğünde kars yazıyor. dolayısıyla askerde tekmil verirken "zafer ilbars kars" gibi güzel bir tınıya sahip, tatlı bir kelime grubu oluşturabiliyor. diger bildigim konu ise güzel sanatlar okumuş olması. bir de tabula rasa nick'ini kullanarak ekşi sözlükte yazıyor. orada da oldukca seveni var.

"kitabı mı çıktı şimdi bunun?" sorusunun cevabı ancak "nihayet" olarak verilebilir. bekliyorduk uzun zamandır ama çıkmıyordu kitap. çıktı işte. okuyanus yayınlarından. yeni bir yayınevi sanırım. kitabın adı "pornovida". anlayacagınız yeni moda hipermarket, supermarket kitaplarından degil. yani bu kitabı aldıgınızda "a.s.k. neyin kısaltmasıdır" tarzı bir eser beklemeyin. cünkü zafer ilbars daha cok "o.r.a.l.s.e.k.s. neyin kısaltmasıdır" tarzı bir başlık koyabilir kitabına.

neyse abi, okuyun bu herifi. türk edebiyatında son zamanlarda patlayan sahte yazarlardan degil bu adam. deli gibi okuyan ve surekli yazan yazar türünün en son örneklerinden...
 
gerçekten de müthiş bi herif. o kadar da naif ki.. ekşi sözlükten tanırım bu adamı. yüzlerce entrysini okumuşumdur. kitabı da ilk çıktığı gün aldım. gerçekten çok başarılı.. anlatmakla olmuyor işte. alıp okumak lazım..
 
Geri
Üst