Edge Zero 2 Köprü Hakkında Yardım Istiyorum

J

jazzIII

herkese selamlar, arkadaşlar rg370dxz de bulunan bu tremolo sistemi nasılsır, ilk kez ibanez marka floyd roselu bir gitar alacağım, ayak üstü denedim gitarın clean tonları falan harika ama tremolosu bana biraz garip geldi bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
daha önce ltd-m100fm kullanıyordum ama satmak zorunda kalmıştım onda floyd rose special vardı yanlış hatırlamıyorsam, garip derken akord konusunda güven vermedi demek istemiştim, hızlıca yazarken gözümden kaçmış kusura bakmayın :)
yani gitarı istediğimizde serbest köprülü gibi kullanabiliyoruz?
 
Evet, "zero" olayını sağlayan ters yöndeki yayları çıkarıp standart floyd rose gibi kullanabilirsiniz. Yayı çıkarmadan da her iki yönde serbest kullanabilirsiniz, yukarı yönde sesi inceltirken fark yaratmaz ama dive yönünde tansiyonu biraz fazla oluyor, uçuk hareketlerden ziyade sadece hafif vibrato yapacaksanız hoşunuza bile gidebilir.
 
aynı gitara sahibim. ilk başlarda biraz garip geleblilir. çünkü tremolo yayları çift yönlü, buda tremolo kolunu biraz sertleştiriyor. fakat yaylar çift yönlü oldugundan köprü tekrar aynı konuma daha rahat geliyor. yani sıfır noktasına. edgo zero denmesinin nedenide bu zaten. akort kaçırmaz aksine standart fr den daha iyi akort tutar (tabi tremoloda herhangi sorun veya arıza yoksa)
özetle edge zero ya guveneblilrsin ama dediğim gibi standart fr ye göre daha serttir alışmak için kendine zaman tanı :)
 
Geri
Üst