Powered Monitors Hakkında Yardım

Powered monitor kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi
Gitar+Ses kartı+processor+powered monitors şeklinde bir setup kurmayı düşünüyorum
Amfi kadar verimli ve tatmin edici olur mu powered monitor bilenler yorum yapabilir mi teşekkürler
 
Bende Kustom'in bir powered monitoru var ve memnunum. Eminim daha pahali olanlar daha da iyi performans verirler. Benimki piyasadaki en ucuz 12 inch'lik powered monitor.
Senin sistemdeki "ses kartini" anlamadim ama, onu neden ekledin? Ben Gitar -> RP1000 -> Kustom seklinde kullaniyorum.

Eger bir processor ile iyi bir powered monitor kullanirsan (Atomic, PE60 vs gibi gitar MultiFX'leri ile iyi calistigi bilinenler) processor+amfiden daha iyi performans alman mumkun. Cunku (1) pre-amp cakismasi olmayacak, ve (2) powered monitor flat-response'a sahip olacak yani kabin simulasyonunu zaten multiFX'den alacagin icin tek speaker olacak. Aksi durumda yeniden amfi kabininden gecince 2 defa kabinden gecmis oluyor sinyal.

Firsat bulursam hatta Tech21 PE60 alip elimdeki bir cok seyi satmayi bile dusunuyorum. Nasilsa disarda calma durumum falan yok ve yakin gelecekte de gozukmuyor, evde bana hayli hayli yeter powered monitor diye.
 
Aslında işin başka çözümleri var kısaca anlatayım.. Demek istediğim şey iila da powered monitore gerek olmadığı olacak.

Amfi ile prosesör kullandığında
1. FX SEND-RETURN girişleri var ise iki preampın üstüste binmesi gibi bir sorun olmaz. Prosessörünü 4 kablo yöntemi ile kullanırsan istediğin gibi amfinin ya da pedalının preamfi katını kullanmış olursun. Hem de örnek vermek gerekirse POD HD500de switchlerden birine fxloop ünitesini seçerek tek bir ayak hareketin ile prosesor preamfisi-amfinin preamfisi şeklinde geçiş yapmana imkan sağlar. Ya da ben amfinin preamfisi ile çalmayı tercih etmiyorum diyorsan direkt olarak amfinin poweramfi(return) kısmına giriyorsun ve amfinin preamfisi deaktif oluyor. O an sadece elindeki prosesör preamp görevinde olmuş oluyor.

2. Aslında kabinlerin üst üste bindiği yok.. En azından gelişmiş cihazlarda mesela POD HD500de çıkış modu olarak miksere mi poweramfiye(return) mi yoksa direk inputa mı çıktığını seçiyorsun. Ve örnek vermek gerekirse mikser seçtiğinde cab similasyonu aktif ama amfi çıkışı seçtiğinde cab simi kapalı oluyor. Ve kısacası iki kabin üst üste binmiyor. Sadece elindeki amfinin kabininin ses rengini alıyorsun. Ki doğru olan da bu eğer prosesör+amfi kullanıyorsan.

Ben olsam napardım sorusuna şöyle bir tavsiyem olacak. Amfiye vereceğin paraya güzel referans monitörleri alabilirsin. Soundları flata yakın olan uygun fiyatlı monitörler mevcut piyasada. Hem stereo çalışabileceğin hem de kayıt işlerine meyiili biriysen bu çok güzel işini görecektir. Açıkçası yıllardır bu şekilde çalışıyorum ve mutluyum. Boşta duran amfimi de geçen sene sattım ve açıkçası özlediğim pek söylenemez. Ama eğer ben gitarın sesini illaki gerçek kabinden duymak istiyorum diyorsan ki bence tercih meselesidir güzel de olur Sansamp Powerengine'ı tavsiye ederim. Üzerinde power katı olan bir kabin olarak düşünebilirsin bunu. Kısa süreli denemiştim ve çok hoşuma gitmişti. İnternette de genellikle olumlu yorum alan bir cihaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
sağolun arkadaşlar yardımlarınız için.
M-audio bx5a aldım bugün kargoda yarın gelecek inş.
Bişey daha sormak istiyorum usb audio interface olan processor için harici ses kartı kullanmaya gerek var mıdır.
Processor'ü laptop'ta ses kartı olarak kullanıp monitörlerden çıkış alabilir miyim bir farklılık oluşurur mu sonuçta
 
Processor'u ses karti olarak kullanabilirsin USB Audio Interface olarak. Ne var elinde Processor ?

DA Kisminda processor'un kaliteli degildir o yuzden duyum kalitesi acisindan daha iyi bir ses karti tercih edilebilir.
Ama boyle seylere kafa yormaya gerek yok ilk etap icin bence.

Aktif referans monitor + Processor cok iyi secim olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
zoom g5 düşünüyorum
Processor'den çıkış olarak
unbalanced out var L and R
stereo out var (mono)
bir de balanced xlr output var
hangisni kullanmalıyız ???
 
Geri
Üst