0.068 Ve Üzeri Tel Bulmak

26.5'' scale - 7 telli gitarımda standart akorttan (BEADGBE) Drop G# akorduna (Ab Eb Ab Db Gb Bb Eb) düşmek istiyorum. Şu seti kullanıp 7. tele de 0.068 falan taktığım zaman sap ayarına gerek kalmayacak, sadece üst eşiğin 7. kanalını biraz tıraşlayıp tel yüksekliği ayarlayacağım. Sorun şu ki, 0.068 veya 0.070 bulamıyorum. Nerede bulabilirim? Ayrıca, bas gitar teli taksam olur mu?
 
Son düzenleme:
Abi ben Ebay'dan 12-68 söyledim Elixir markalı telden. Sen de o yola gidebilirsin. Senkop müzik tünelde Elixir'in distribütörüdür. Onlara gidip de söyleyebilirsin. Yurt dışından getirirken senin istediğin numarayı da getirebiliyorlar.
Ayrıca sap ayarından da kurtulabileceğini pek sanmıyorum. Komple teller değişiyor sonuçta, ne olursa olsun ayarı bozulur gibi geliyor bana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Tel gerilimleri toplamı ile alakalı sap ayarı. Halihazırda kullandığın tel gerilimlerini sabit tutabilirsen gerek kalmaz. Boşuna mı hesap yaptık sanıyorsun :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yok be ya. Yedinci tel B idi, G# olacak, diğer 6 tel de yarımşar ses düşecek. Tel gerilimleri aynı kalsın istiyorum. Örneğin yedinci tel 0.059 kalınlıkta ve B ye akortlu. G# olunca 0.068 takarsam yaklaşık aynı gerilimde oluyor. Diğer tellerde de aynı şeyi istediğim zaman ilk mesajda söylediğim set ortaya çıkıyor. Hepsi bu.
 
Valla abi sen hesabını yaptıysan laf yok :) Mühendis adamsın illaki düşünmüşündür :) Ama bak ben buraya yazıyorum sap ayarından kaçış yok :bored:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Öbür 6 telli Hellraiser'da 10-46 vardı, standart akorttaydı. B ye çekmek için yine aynı hesabı yapmıştım ve tutmuştu :) Sap ayarı yapmadım, bir oynama olduysa da fark edilmemişti. Fakat telleri tek tek sadece Dean Markley marka bulabiliyordum, tek tek toplamak zor gerekiyordu, bir de onlar Türkiye'ye "paslı" geliyordu. Paketi açıyorsun, paslanmaya başlamış. O zaman EXL158'e dönüp sap ayarı yapmıştım :)

Bu sefer şanslıyım ki 11-49 seti çıktı direk, sadece 0.068 lazım. Tek tel için de koca set getirtmek istemiyorum. Nihayetinde 2 haftalık bir deneme olacak, duruma göre hep öyle gidebilirim 8 tel almak yerine. Derdim bu. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Elixir'i eskiden 9-42 denedim. Sarımlı teller soyuluyordu. Yani bildiğin, soyuluyordu. Almadım bir daha. 7 telli modelini Türkiye'de bulamadım hiç, tabii yine soyulur korkum da var.
 
Soyuluyor sarımlılar diğer tellerin paslandığı süreden daha geç başlıyor soyulmaya. Ayrıca soyulsa bile ton kaybetmiyor. Ben baritone Elixir denemenden yanayım. Bence bi daha bırakmazsın.
 
3 takım 013-062 tel var elimde hocam. Gereksiz yere duruyor orada 2 ay önce almıştım. İstersen ücretsiz gönderebilirim.
Çok teşekkür ederim; lâkin 6 telli gitarım için zaten 2-3 set EXL158 (13-62) var elimde :) Onu da bas gitar kayıtlarımda kullanıyorum, işin hazin tarafı :) 62 keşke G# akort için uygun olsaydı. Yine de düşünceniz için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst