Axe Fx2 Hakkında

Arkadaşlar merhaba. Ben bu aleti barlarda kullanabilir miyim. Kullanmam için başka power amp veya onun gibi başka rack sistemlere ihtiyacım var mıdır. Ayrıca footswitch de var mı ton geçişlerini nasıl sağlayabilirim. Otel ve barlarda çalıyoruz. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Merhaba,
Axe Fx 2 sahibiyim. Otel ve barlar için tavsiye edilecek ilk cihaz kesinlikle değil. Kabine bağlamak için için poweramfiye, özellikle de şeffaf soundlu ve iyi kalite bir power amfiye ihtiyaç var, yoksa kabinde pek de iyi sonuç vermeyebilir. Ama direk sisteme/miksere girecekseniz o ayrı. O zaman elbette iyi sonuç verir. Fakat, aşağıda değindiğim üzere, canlıda kontrolü kolay değil cihazın.
Ayrıca, vaktiyle barda program yapmış biri olarak söylüyorum, kesinlikle bara götüreceğim cihaz değil Axe 2. Çok ağır olduğu için taşıması zor (8-9 kilo var sanırım), tona anında müdahale etmek için menülere girmeniz lazım vs... Dünyanın parası, sarhoşun biri üzerine içki dökse (vaktiyle yerde duran bir prosesörümde başıma geldi...) al başına belayı.

Ayrıca kendinden footswitch zaten yok, orjinal ve çok fonksiyonlu olan controller ise (tüm fonksiyonlara erişilebilen büyükçe bir floorboard) tek başına bir prosesör fiyatına bedel.
http://www.ambarguitars.com/index.php/2-uncategorised/45-fractalaudio

En iyi ihtimal ile midi controller alıp onun yoluyla ton değiştirebilirsiniz, hesaplı alternatif bu olur.

Axe Fx 2, özellikle kayıt da yapıyorsanız çok işinize yarayacak bir cihaz. Ama canlı performansta kullanım için yanında iyi ekipmana, hatta "full range flat response" (FRFR) tabir edilen pahalı monitörlere ihtiyaç var. Yanında tavsiye edilen solid state power amfiler de ucuz değil. Mesela Matrix GT1000FX... Çünkü, aslında Axe Fx "butik" bir cihaz bence. Evet, dijital, ama dijital cihazların butik olarak nitelenebilecek en bariz örneği aynı zamanda. Özellikler olağanüstü, ama hem kendisi pahalı, hem de yanındaki aksesuarlar pahalı. Bence butik gitar alıp barda çalmaktan bile daha riskli ve pahalı Axe 2'yi Türkiye'de bara götürmek.

Barda ne tür soundlar aradığınızı yazarsanız başka tavsiyelerde bulunabiliriz. Amfi taşımak istemiyorsanız Vox Tonelab, yeni seri Zoom vs... filan pekala barı/oteli rahat rahat götürür. Çok çok daha ucuz ve risksiz de olur. Ama diyorsanız ki "ben zahmete gireceğim, ton konusunda çok titizim, bütçe sorun değil, çaldığım barlar/oteller çok nezih..." O zaman neden olmasın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. Haklısınız bi çok profesyonel insan kayıt için kullanıyo, cidden efsane tonları barındırıyo. Aslında yapacağım kayıtlar için de istediğim bi aletti zaten her türlü alacağım. Amerika'dan arkadaşım getircek

Otellerde zaten turistleri eğlendiriyoruz, yani eğlenceli şarkılar da oluyo overdrive'ı yardırdığım da oluyo tabi solo çalarken. Nedense sololarda pek bi eğlenirken, riff sert olursa anında bozuluyolar:) Otel için çok önemli tonlara gerek yok, gidipte steve vai, petrucci çalarsak kapı dışarı ediliriz:) Ama almışken işte otelde kullanabilir miyim diye merak ettim sadece ve dediğiniz gibi çok zahmetli ve riskli olacak gibi. Bi düşürürsem ocağım söner

Oteller 5 yıldızlı. Nezihliğinden, dinleyiciden ziyade kendim için soloda iyi bi ton istiyorum, onlar hiç umrumda bile değil. Onlara, saçma sapan bi tonla gitsen yine eğlenecekler. Çünkü hepsinin kafası bi milyon :) Yani otel repertuarı benim tarzımın çok dışında ve sıkıcı. Zaten alacağım bi alet ve en azından orda, sololarda iyi tonlarla biraz tatmin olayım diyodum ki otelde kullanmak dediğinize göre ölüm olacak. O kadar ağır olduğunu da bilmiyodum açıkçası. Bu rack sistemler şöyle portable ve zahmetsiz olsa nolur.

Zaten otel sezonu kapandı artık şu an barlar başlayacak aldığımda size zahmet olmazsa tekrar sormak isterim. Bar ve otel için pod hd500 alıp geçeyim diyorum analog cidden çok sıkıntı kur, tak, çıkar bıktım. Yani ton konusunda otel ve barda şudur diyemiyorum hep içimde bi sıkıntı oluyo bi rahat edemedim cidden.

Teşekkür ederim tekrardan.
 
Rica ederim. HD 500 anladığım kadarıyla Axe Fx dışı klasmanda en üst cihaz gibi görüldüğünden pek çok kişinin listesinin başında yer alıyor, ama herkes memnun değil. Çok fazla yapay bas içerdiği söyleniyor, forumdan en az bir kullanıcı da ("Kerem") böyle bir şikayette bulunmuştu bana. Bence evde Axe 2 gibi bir cihaz varken bir de HD500'e para saymak çok pratik olmayabilir. Ben epeydir barda çalmadım, bu işlerde daha aktif olan arkadaşlar daha iyi seçenekler önerebilirler. HD 500'ün bence en önemli artısı effects loop içermesi, çünkü preamfi tonunu beğenmezseniz en azından pedalınızı girebilirsiniz filan... Ama bu özellik de başka bir sürü cihazda var aslında, effects loop artık standart pek çok prosesörde. Geçenlerde bir başka başlıkta daha konuşmuştuk bunu, daha sıcak/analog tınılı tonlar istiyorsanız ve esas aradığınız şey iyi bir drive/gain karakter ise (ki galiba böyle...) o zaman Vox Tonelab LE gibi sinyal yolunda lamba olan ve kullanımı kolay şeyler hem daha iyi sonuç verebilir, hem de daha hesaplıya çıkabilir. Ben senelerce Line 6 cihazlarını kullandım, ama artık tonlarını pek başarılı bulmuyorum. POD XT'den sonra bıraktım kullanmayı ve o cihazdan bu yana da ton konusunda çok yol almış görünmüyor Line 6. Fazlasıyla ticarileştiler, ama kalite düştü bence.
Ben bir kaç pedallık analog set up ile çaldığımı itiraf edeyim stüdyoda... Axe'in üzerine daha düşük seviye modelleyici/prosesör kabul etmiyor kulak:) İlk seri Tonelab (SE, LE) ve Zoom G9 (çok ağır, pratik değil...belki Zoom G7...) dışında tonunu beğendiğim prosesör olmadı. Epeydir de prosesör denemeyi bıraktım artık.
 
Ben senelerce Line 6 cihazlarını kullandım, ama artık tonlarını pek başarılı bulmuyorum. POD XT'den sonra bıraktım kullanmayı ve o cihazdan bu yana da ton konusunda çok yol almış görünmüyor Line 6. Fazlasıyla ticarileştiler, ama kalite düştü bence.
B

İnanın düşündüğünüz gibi değil aslında. POD 2.0, POD XT ve en sonunda HD 500 kullanan biri olarak ton konusunda bayağı yol kat ettiklerini düşünüyorum. Elbette bu iş bir tercih ve zevk meselesi. Line 6 avukatlığını yapmak gibi bir durumum yok ama HD500 gerçekten başarılı iş çıkarıyor.
 
Bu arada su an itibariyle HD 500 X serisi de piyasaya cikti, DSP islemci gucu eskisinin iki kati. Iki ampli modellemesini ayni anda kullaninca epey basarili sonuclar veriyor. Line 6 alternatifini dusunecek arkadaslar bunun Turkiye semalarina dusmesini bekleyebilirler belki...En onemli artisi da ayak tuslarinin kalitesinin HD 500 dekilere gore arttirilmasi olmus ki bu prosesoru yerde kullanacak adam icin onemli bir avantaj. Ben bu modeli her yonu ile begendim pek tavsiye ederim. Bu arada kimse alinmasin ama AXE FX ile, Kemper ile veya, SOLDANO amfi ile falan bar programi olmaz yahu gunahtir. Kendi muziginizi icra etmiyorsaniz, seyircinin de ozel bir beklentisi yoksa (ornegin caz kulubu falan degilse mekan) o aletleri tasidiginiza yaziktir...Line 6 tam bu noktada cok degerli bir alternatif bence...
 
Geri
Üst