Seymour Duncan Hot Rails -- Tb4 ?

Köprüde hot rail mi tb4 mü seçiminizi yapın :)
Fender stratocaster için modifiye düşünüyorum bilgili arkadaşlarım yardımcı olurlarsa sevinirim
 
hot rails single sized humbecker diye geçen,yüksek çıkışlı,bass response ı sıkı olan bir manyetik.tb 4 humbecker jb olarak geçer.bir de jb jr var.hotrails i jb jr ile kıyaslamak daha doğru olur.jb jr ın çıkışı daha düşüktür. sesi daha parlaktır.manyetik seçerken gitarınızın ağacıda önemlidir.fenderlerde alder gövde ve maple sap tiz ve midrange iken,rosewood sap daha dengeli bir eq ya sahip (bu kişisel fikrim,kişiye göre değişebilir)müzik tarzı da önemli.mesela hotrailsi iron maiden dan dave murray ve cazcı mike stern kullanır.tb 4 ü ismini veren jeff beck kullanır.S.D.nin sevilen ve en eski manyetiklerinden biridir.jb jr. bu manyetiğin single boyutta taklidi gibi bişi.pop ve rock için ideal bir manyetik.ama daha sert türler için yetersiz olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
tşk cevabınız için.
Benimki alder gövde maple sap ve maple klavye dediğiniz gibi rosewood'a göre daha tiz sesler dolayısıyla köprüde bass karakterli bir pickup istiyorum amaç metal çalmak
sss konfigürasyonunu hss olarak değiştirmek var aklımda bunu tb4 humbucker ile yapmak isterken
sss konfigürasonunu bozmayıp hotrails kullanabilirim
düşünceleriniz yazarsanız memnun olurum
 
hotrailsi tavsiye ederim.hem pickguard değiştirmek zorunda kalmazsınız.diğer manyetiklerle de daha uyumlu olacaktır.tb 4 ün daha çok maun ve basswood gitarlara,özellikle sabit köprülü veya neckthru gitarlara daha çok yakıştığını düşünüyorum.metal için daha yüksek çıkışlı manyetikler öneririm.
 
Gayet iyi öneriler gelmiş. Ben de kendi deneyimi söyleyeyim. Cort G270 (strat gövde bir gitardır) için modifiye yapmıştım. Gövdesi ash (dişbudak), sap akçağaç, klavye rosewood idi. Ben sap pozisyonuna hot rails taktım:) Bu mümkün, Duncan sitesinde de yazıyor. Ama köprüde de Hot Rails'i dengeleyen güçlü bir humbucker lazım ki, ben Tone Zone takmıştım. Tam bir shred canavarı olmuştu gitar. Ama eğer pickguard değiştirmek istemiyorsanız tabii ki Hot Rails köprüde mantıklı seçim.
 
Yakın zamanda SSS stratımın köprüsüne Hot Rails taktım. Seymour Duncan'ın en yüksek çıkışlı manyetiği olduğunu orta sertlikteki dist. pedallarında bile hissettiriyor. Yeterli amfi-pedal desteğiyle tabiri caizse 'öttürüyor' :) Ama gerçek bir humbucker hacmini hissetmiyorsunuz. Yine de baktığınızda stratlar çoğunlukla alder veya ash olan gitarlar ve bu single boyutlu humbucker'larla gayet iyi anlaşıyor. Sonuçta 'gerçek humbucker'ların en anlaştığı ağacın maun olduğu sır değil..
 
Hot rails'ı coil tap ile kullanırsan (hem single hem humbucker olarak), ton yelpazesi oldukça geniş bir manyetik... Yalnız şunu söyleyeyim, bu manyetiğin çıkışı single olarak kullandığında bile oldukça yüksek... eski fenderimde kullanırken en büyük sıkıntım, ses yüksekliği idi... Köprüde bu manyetiği, ortada ve sapta fabrika çıkışı manyetikleri kullanıyordum ve özellikle clean ve crunch'larda köprüden sap manyetiğine geçtiğimde ciddi anlamda ses düşmesi oluyordu... Yine de güzel manyetik, tavsiye ederim (y)
 
Ben de Hotrails demiştim Volkan, değil mi? ;)
Gel sen beni dinle; ortayı boş bırakıp sap kısmına da bendeki STK-S4m'yi takalım.

"Neden middle manyetik? Neden neck manyetiği değil?" diyenler olacak.
Cevap: Split edilebilir bağlantı yapınca köprüdeki manyetikle dip gürültüsüz birleşirler. Hem de gitarda sap kısmında yarı yarıya düşük çıkışlı bir manyetik daha uyumlu durur. Bir de sap kısmında gitar Fenderliğinden birşey kaybetmemiş olur.

Zaten bağlantıyı da ben yaparım. 5 yollu switch yerinde durur. Ton yelpazesi de geniş olur.

"5 yollu switch bağlamak mı? Nasıl olacak ki?" diyenler olacaktır. Pozisyonlar şu şekilde olacak:
1. pozisyon: Köprü humbucker
2. pozisyon: Köprü ve sap birlikte
3. pozisyon: Sap (dip gürültüsüz)
4. pozisyon: Köprü ve sap split/tap
5. pozisyon: Köprü split/tap
 
2sini de kullandım, 2si de iş görür, yalnız 2si de mid frekansları biraz yüksek manyetiklerdir. tb4 zaten endustri standardı gibi birşey oldu, çıkışı da oldukça yüksektir ve daha geniş bir alandan sinyal aldığı için daha bir farkı daha bir humbucker gibi tınlayacaktır. Strat alder gövdede çok iyi tınlar, dk2mlerin ve çoğu charvel ve eski dönem strat tipi alder gövdeli esp'nin üstünde olan bir manyetik. Dengeli güzel bir ton alırsın.

Hot-rails çok güçlü, kompresyonu da yüksek bir manyetik, neredeyse overdrive tonu alınmıyor diyebilirim. Stratta kullanırken aşağıya indirmen iyi sonuç verir, ben öyle yapıyorum. yoksa mid fışkırıyor. gümbür gümbür, çok rahat pmleri de verebilen bir manyetik. Biraz daha dengeli, her yola gelen bir manyetik olsun dersen jb jr. tavsiye ederim, açıkçası fender'in kalan 2 manyetiğiyle de daha uyumlu olur.

Bir de nasıl bir tarzda kullanacağın önemli, örneğin daha bir 80ler, hard-rock, hard'n heavy düşünüyorsan alder gövdeye humbucker çok süper sonuç veriyor, zaten o dönemdeki espler, charvellar, jacksonlar hep alder gövdeydi, zaten fenderleri biliyoruz. Biraz daha yırtıcı keskin, bağıran tonlar alınırdı, yok ben thrashci adamım, daha sert heavy-metal, hatta zakk wylde tarafı stonercıyım, pmler önemli, baslı, baskılı, koyu kütür kütür kuru tonlar istiyorum dersen o vakit strat tipi gitarlardan uzaklaşman daha maun gövdeli gitarlarla manyetik düşünmen daha doğru olur.

Örneğin bu 2 manyetik de stratta gayet stabil tonlar verecektir, hiçbirşey abartılı olmayacaktır, yalnız dediğim gibi midler biraz çıkık olacaktır. Biraz daha cazgır olacaktır tonların, hani gitarı öttürmek derler ya tam öttürmeli tonların olur, tabii yine ton senin elinde ekipmanın son sese karar verir.
 
Konu eski baya ama olsun bu konu eskimez:) Peki USA Standart strat (Alder-mapple-rosewood) için bu iki manyetikden birini seçmeyip ikisini de taksak? 80's, hard, hard'n heavy, biraz blues biraz heavy aralığında tonlar için misal köprüde TB-4 humbucker, orta ve sapta Hotrails. Veya başka bir alternatif köprüde hotrails, sapta JB jr. Veya tam tersi....Sizce uyumları nasıl olur? Hepsi yüksek çıkışlı volume konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama eq değerleri gibi daha hassas durumlar hakkında bir fikrim yok. Tabi bu arada bu 3 manyetikteki dip gürültüsü durumu nasıl olur fender stok manyetiklerin göre (HSS). (Bu arada yorum yaparken pick guardın delinmesi, değişimi göz ardı edilebilir).
 
Geri
Üst