Sansamp Tri-ac / Sansamp Gt-2

gorkyeah mt2 ile sansamp tri_ac ın birlikte kullanma önerimin nedenini sormuşsun.. benim onu söylemekteki amacım tri_ac güzel bi setup ın distortionu olmamalılı görüşümdendir.. normalde gt2 kullanmanı önerebilirdim ama tri_ac taki kaydedilebilir kanallar oldukça kullanışlı.. ayrıca mt_2 ile birlikte kullandığında tri_ac ın drive larıyla desteklemek mantıklı olur
 
MT2 ile distore edilmiş sesi GT2 gibi bir simülatörle tekrardan distore edip kabin simülasyonu ve mikrofonlama simülasyonuna tabi tutmak -amaç deneysel bir sound değilse- bence başarılı olmayacaktır.

Boost işlemi için karakteri biraz daha az gainli pedallar tercih etmek her zaman daha iyi sonuç verir.

Sonuç iş toplama işlemi değildir.Yani Mt 2 den 20 gain triacdan 30 gain etti 50 gain olmaz.

MT 2 sesi distore eder zaten kırılmış titreşimi bir daha kırmak, hele üretim amacı simülasyon olan bir cihazla çokta tatmin edici olmaz diye düşünüyorum.
 
MT2 ile Triac ı kullanmak yani ikisinin de drive ını açıp kullanmak inanılmaz kötü bir sonuç verir. Dark-Saga nında dediği gibi GT2 veya Triac en güzel overdrive pedallarla iyi sonuç verir. Ben aşırı drive ı olmayan distortion pedalında bile GT2 ile kullanımda berbat sonuç aldım defalarca. Ama overdrive ile kullanıldığında tam bir shred canavarı oluyor ton.

Bu arada GT2 ve Triac ile ilgili bir gözlemimi paylaşayım sizinle. GT2 ve Triac ve GDI21 de gözlemlediğim olumsuz tek husus şuydu : bu cihazlar telinizin hacmine göre tonlama yapmıyor özellikle direkt pc ye girdiğinizde. Ama amfiye giriyorsanız daha iyi. Tele göre tonlama yapmıyor derken neyi kastettiğime gelecek olursak:

Bir solo ve ritmin en güzel unsurlardan birisi çaldığınız setup ınızın, gitarınızın tellerinin hacmindeki farklılıklara göre sesi baslaştırıp güçlendirmesi. Örnek : ince mi telinde bend yapıp yavaş yavaş yukarı tellere çıktınız diyelimki her bir üst tele çıktığınızda kolonlardan gelen ses, size bir üst tele çıktığınızı hissetirecek derecede ses farkı oluşturmalı. Yani üst tele geçtiğinizde daha kalın daha dolgun daha keskin vs gibi unsurlar.

Ancak GT2, Triac, GDI21 de teller arası hacimden kaynaklanan ton farkı neredeyse anlaşılmıyor gibi. Sanki ses doğal bir limitasyon a girmiş gibi hepsi aynı ses hacim, bas tiz yapısında geliyor. Bu da çalımı biraz keyifsiz kılabiliyor. Bu konu ile ilgili beni ilk uyaran kanada dan sürekli yazıştığım Micheal Rowenson adında usta bir gitaristti. Önceleri çok dikkat etmemiştim biraz rahatsız etmiyor değildi ama daha sonra deneysel bir iki kayıt yapıp üzerinde biraz çalışınca gerçekten tel hacim farkının tona yansımadığını çok net gördüm. Micheal ın iddiasına göre bu durum PSA-1 lerde bile varmış ama onu deneme fırsatım olmadı. Micheal tech21 ile bu konuda görüştüğünde kendisine cihazın asıl kullanımının PA veya amfi ile kullanımı olduğunu pc ile direkt kayıtta bir çok üretici firmanın aynı sorunu yaşadığını söylemişler.

Doğru veya değil tech21 in bu sözleri ama gerçek olan processorlerdeki yapaylıktan kaçmak için analoga geçiyoruz ama burdada bu tip sorunlar yaşayabiliyoruz. Benim söylediklerimden hiçbir şey anlamamış olanlar çıkabilir bu da normaldir. Ama gerçek bir amfiye giripte çalanlar tel hacminden kaynaklanan ton farkının amfilerde ne kadar belirgin olduğunu göreceklerdir. Aslında bunu tetikleyen en büyük unsur büyük 12" lik hoperlörler celestion gibi. Öyleki bu hoperlörün yanında dururken gitar çalınsa gitarda üst tellere çıktığınızda oluşan bas ve volume hissini miğdenizde fiziksel basınç olarak hissedebilirsiniz. İşte bu noktada bu hoperlörlerin oluşturduğu bu hacim farkını pc de amfi simulasyonu yapan cihazlar vermekte maalesef zorlanıyor.

Diyebilirsiniz ki PC ye girer ordanda dev kolonları açrsam bende aynı etkiyi oluştururum. Maalesef öyle olmuyor işte. Herşey hoperlörde değil çünkü.

Neyse kullananların bu hususu dikkate alıp kendilerinin de konuyu test etmesini tavsiye ederim. Yurtdışında bayağı yaygınlaşmış bir eksiği bu söylediğim tel hacim farkının tona yansımaması olayı.

Günümüzde dijital bir kaç amfi simulasyonu yapan firma bu işi çözmüş örnek GT-8 ve POD XT, Korg AX serisi gibi. Onlarda bu sorunlar yok gibi.

Peki sen nasıl giderdin sorununu diye soracak olursanız. Ben amfi simulasyonu denen olayı tamamen hayatımdan çıkardım artık direkt pc ye kayıt olaylarında. Direkt istediğim tekli pedalları birbirine bağlayıp sonuna da ultra-g yi koyuyorum direkt mixere ordan pc ye. Ne tel hacim farkı sorunu kaldı ne birşey. Üstelik pedalın sesinin en doğal hailini alabiliyorum. Ekstra amfinin pedalın sesini değiştirmesi gibi dertlerde yok. Hemde çok ucuz bir yöntem. Bu söyldeiğim yöntem son yıllarda bir çok usta gitaristin de tercihi olma yolunda (Dimitar Nalbantov vs gibi)

Amfi simulasyonu ile yatıp kalkıyoruz hepmizi gerçekten iyi amfi simulasyonu yapmış falan diyoruz ama gerçekten bir amfi simulasyonu ile simule ettiği amfinin gerçeği arasında fersah fersah fark olduğunu hep görmemek istiyoruz bu açık bir gerçek. Alıyorum bir processor ve amfi simulasyonu, adamlar yazmışlar yok marshall yok fender tonu mesa boogie falan. Hiçç alakası yok oynamışlar eq ayarlaıyla bir daha kalın biri daha ince birisi daha tiz biri biraz boost edilmiş bir sürü ton elde ediyorlar sonra da "hımmmmmmm bu bayağı marshall a benzedi bunun adı marshall amfi simulasyonu olsun" diyorlar. :LOL:


Selamlar...
 
Teşekkürler sevgili gogostar, aynı düşündüğümüze gerçekten sevindim.

Aslında çoğumuzun hep temel sorunu bu ama niyeyse yine çoğumuz görmezden geliyoruz. Yinede arkadaşlarla paylaşmakta fayda olabilir diye yazayım dedim.
 
Yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra gidip özellikle tekrar denedim(GDI21). Yukarıda anlatılan şey kesinlikle o şekilde... Ton güzel, dinamikler iyi, harmonikler iyi, (aletin kullanımı vs iyi) ama tellerin farklı oluşunu hissedemiyorsun... Daha doğrusu bu his sıfır değil ancak hiç mi hiç yeterli değil.
Bunu nasıl anladım; GDI21'li setuptan sonra gitarı direk amfiye girdim(Marshall VS30R). Overdrive kanalında çaldım. Farkı anladım. Ama ton olarak bu amfinin overdrive tonunu sevmiyorum. Drive olarak da bana bundan daha çok seçenek veren bir pedal bilmiyorum, o yüzde uzun bir süre daha GT-2 niyetiyle GDI21 kullanmaya devam edeceğim. :roll:
 
ton değişiyor denedim, mt 2 mid düşmanı bi alet, sadece ritim atıyosan işine yarar ama soloların bir grup çalışmasında ezilir gider kullanmanı pek tavsiye etmem,

benim asıl merakım gt2-> ultra g -> amp şeklinde bir yol izlesem tel hacim farkı ortadan kalkarmı?

saygılar..
 
iyi bi amfi şart ama iyi bir amfi 800$ dan başlıyor kanaatimce, ve ordan oraya taşıma zorluğu var.. sansamp preamp olarak çok başarılı ancak önüne ultra-g bağlasam performans ciddi derecede artacak mı onu merak ediyorum.

saygılar.
 
GT2 ye yada tri ac ye overdrive çok rahat giriyorum. burada dikkat edilmesi gereken mevzu;
gitar plain çıkış sinyali ne ise Od pedalından ısalk olarak çıkan ses sinyali de aynı seviyede olmalı , eğer od nin volümü fazla iste Preamfide Kendi içinde bir Şişme meydana getiriyor. oda çamur gibi çıkıyor. kullanıcılar dikkat etmeli
 
gt2 pre-amp mı,, amp. modelleyicimi,, distortion pedalımı ne? nette dolanıyorum herkes bişiler diyor tech 21 sitesinde ''Tech 21 SansAmp GT2 preamp'' yazmış.bide ultra-g ile kullanmak normalmidir? eğer amp modelleyici ve mikrofon seçenekleri varsa zaten bir nevi kabin modelleyici gibi olmazmı? bir amfi yapıyorum ve gitar pre-amp olarak gt2 yapmayı düşünüyorum. kafam bulandı biraz? pre-amp dır diyinde kurtulim yahuu
 
GT2 üzerinde 3 farklı kanal (x3 tane de mod (Clean, Hi-Gain, Hot Wired)=9 farklı kanal) bulunan bir preamptır. Yani basit bir amfi 2 kanallıdır: Clean ve Overdrive. Daha gelişmişler 3 kanallıdır: Clean, Crunch, Rhythm. GT2 ise 9 kanallıdır. Sadece Fender Clean tam clean verir, kalan 8 mod drive potu sıfırı bile gösterse bir miktar drive içerir.
Distortion pedalı demek doğru mu yanlış mı bilmiyorum, GT2 distortion sesi verebilen bir preamptır ve pedal şeklindedir.
Amfi modelleyici lafına çok takılmaya gerek yok. Bu, aletin çıkartabildiği seslere verilen lakaptır. Taklit edilen markalarla teknik olarak bir bağıntısı kesinlikle yokmuş, pedal yapan kişilerin yorumuyla...
 
gogostar demiş ki:
GT2 üzerinde 3 farklı kanal (x3 tane de mod (Clean, Hi-Gain, Hot Wired)=9 farklı kanal) bulunan bir preamptır. Yani basit bir amfi 2 kanallıdır: Clean ve Overdrive. Daha gelişmişler 3 kanallıdır: Clean, Crunch, Rhythm. GT2 ise 9 kanallıdır. Sadece Fender Clean tam clean verir, kalan 8 mod drive potu sıfırı bile gösterse bir miktar drive içerir.
Distortion pedalı demek doğru mu yanlış mı bilmiyorum, GT2 distortion sesi verebilen bir preamptır ve pedal şeklindedir.
Amfi modelleyici lafına çok takılmaya gerek yok. Bu, aletin çıkartabildiği seslere verilen lakaptır. Taklit edilen markalarla teknik olarak bir bağıntısı kesinlikle yokmuş, pedal yapan kişilerin yorumuyla...

ya özür dileyerek müdahale etmek istiyorum.. gt2 9 kanaldır tabiri biraz yanlış durmuş sanki...hadi öyle olduğunu kabul edelim. ama bu sefer de kanallar arası geçiş bulunmadığını belirtmek lazım. yani üstünde tek swicth var ve on/off yapıyor. misal Dist/Clean yapmıyor. yani ya aleti açıyorsunuz ya da kapatıyorsunuz. bu da bence eksi bir puan. bu sebepten triAC aldım. umarım açıklayıcı olmuştur.. :roll:
 
Herkese selamlar!Elimde bir Sansamp Triac mevcut,aletten amfi simulatoru özelliği açısından çok memnunum fakat bu aletin drive'ı çok yüksek sayılmaz,tamam solo tonları açısından güzel tonlar elde ettim,ama yinede sert bir ton alınamıyor bu aletten!
Dist. olarak kullandığım diğer bir digitech xmm'i triac'ın drivelarını kapatarak(sadece amp sim. özelliğini kullanmak istediğimden) triaca bağlayınca bu seferde hiç bir tadı olmayan ot gibi bir ton elde ediyorum!
Boss mt-2yi önermiş bi arkadaş fakat benim digitech xmmle pek bir farkı yok tanj açısından!
Bana önerebileceğiniz alternatif bir çözüm varmı acaba?

Saygıyla bakın,sevgiyle kalın!
 
selamlar

kurmaya çalıştığım set up için sansmp tri ac ya da gt2 den hangisini kullanacağıma karar veremedim..

gt2 yi de tri ac i de denedim.. gt2 nin ton çeşitliliği sebebiyle aklım gt2 de kaldı. o yüzden şu şekilde bir setup düşündüm ilk önce:

SET UP 1

alt-1.jpg



(add+ tube drive izmir'de atilla abinin yaptığı, ibanez ts9'un muadili olan bir pedaldır. comptainer da yine onun yaptığı, compressor ve sustainer birleşimi bir pedaldır; yukarıdaki kombo pedal da bu ikisinin birleşimidir.. bkz. http://www.turkrock.com/ftopic59563.html)

yukarıdaki setup ı kullanırken gt2 hep clean de duracak. yumuşak drive olarak tube drive, sert drive olarak da marshall jh-1 kullanmayı düşündüm. içinde clean olmayan şarkılarda da gt2'yi drive li olarak başlatıp sololarda ts9 ya da jh-1 ile boost ederim diye düşündüm. yani şu şekilde, bir şarkı içindeki farklı kombinasyonları düşünürsek;

1.gt2 clean>clean
2.gt2 clean-ts9(%100 gain)>yumuşak gainli ritm
3.gt2 clean- jh-1(%100 gain)>sert gainli ritm (guns'n roses-it so easy gibi şarkılar için)
4.gt2 clean- jh-1(%100 gain)-ts9(çok az gain)>(isteğe göre solo için)


ya da clean olmayan şarkılarda (mavi sakal-ne kadar) kullanmak üzere

1.gt2 drive (%100 gain)>ritm
2.gt2 drive (%100)-boost (ts9 ya da jh-1 ile (çok az gain))>solo
----------------------------------------------------------------------

bundan sonraki alternatif set up da şu şekilde:

SET UP 2

alt-2_TriAC.jpg


bu 2. setup ı düşünmemin sebebi de bir önceki setup dan farklı olarak sadece gt2 yerine tri ac kullanmak, çünki gt2 nin preamp olarak tri ac den daha kötü olduğunu duydum, gürültü yapıyomuş vs..

kombinasyonlar yine SET UP 1'de olduğu gibi
----------------------------------------------------------------------

son olarak da şu şekilde bi setup düşündüm

SET UP 3

alt-2_TriAC_2.jpg


bunun sebebi de bu başlığın altında daha önce tartışılmış olduğu gibi tri ac nin önüne distortion pedalı yerine overdrive bağlamanın daha uyumlu olacağını söylemiş olmaları..


şimdi bütün bu setup lardaki ortak nokta şu, benim bardaki repertuarı çalmak için

clean
mid drive (ritm için)
sert drive (sert ritm ya da solo için)

şeklinde 3 farklı kanala ihtiyacımın olması..

bu mantığa göre SET UP 1 mantık olarak olur gibi gözüküyor. benim de olmasını istediğim alternatif bu, çünki ben bu setup ı evimdeki marshall jcm 2000 tsl 602 ampli ile birlikte de kullanmak istiyorum, dolayısıyla gt2 nin farklı ton seçeneklerini kullanmak da istiyorum, ayrıca direk bilgisayar çıkışı olması da iyi.. ("böyle amplin var neden preamp, dist vs alıyosun" diye sormayın, ampli 36 kg kadar, ev ile bar arasında özel araç imkanım yok, ki olsa bile apartmanda asansör yok, ki bu da 36 kiloluk, düzgün taşınamayan bir aletin 5 kat taşınması demek oluyor. bu da bar programı için haftada 1 kere yapılırsa büyük ihtimalle bikaç ayda bel fıtığı olmama sebep olur.. )

ama forumda önceki okuduğum mesajlardan gördüğüm kadarıyla preampların distortion pedalları ile çalışması sırasında hoş olmayan sesler ortaya çıkabiliyomuş..

bir de şu var, bütün bu alternatiflerde ts9>jh-1>preamp sırasını izlemiş olmamın sebebi ts9 un her halükarda ana booster olarak kullanmak istemem, yani jh-1 aktifken onu boostlamak için, jh-1 kapalı sadece gt2 clean olarak açıkken ts9 u yumuşak drive olarak kullanmak için..

ya da gt2 yine clean de açıkken ve jh-1 den distortion alırken onun önündeki ts9 ile drive artırmak, boost etmek için

bu mümkün mü?


bir de bunların dışında bu setuplardaki sıra ile ilgili düzeltme/önerileriniz varsa onları da bilmek isterim çünki ilk defa çok pedallı bir setup ayarlicam..

özellikle boost işi ile ilgili, çünki yanlış hatırlamıyorsam şöyle bişey duymuştum; "drive olarak boost etmek için bir pedalı, istenen pedaldan sonra koyulmalı, sadece volume olarak boost etmek için ise istenen pedaldan önce koyulmalı" gibi..

son olarak şunu merak ediyorum, gerçi önceki mesajlarda da anlatmış ama, emin olmak için soruyorum, tri ac ya da gt2 yi gainli olarak kullanırken gaini artırmak için bir distortion pedalı kullanılabilir mi? yani biliyorum gt2 nin gaini zaten fazla ama, ve bir arkadaş da demiş "gainler sayısal olarak toplanıyor gibi değil bu iş" diye.. ama yani hani belki birini az açıp ötekini fulleyerek filan, böyle şeyler olabilir mi? yoksa tri ac ya da gt2 nin yanına jh-1 ya da başka bir distortion pedalı bağlamak tamamen yanlış mı?

umarım yeterince açık anlatabilmişimdir

saygılar



not (ilgisiz gerçi ama, chorus'u yanlış yazmışım ce5 olacak)
 
Geri
Üst