Gittler Guitar - Titanyum Gitar Tasarımı

gittler-guitar.jpg


Oldukça ilginç bir tasarım.

Ayrıca bakabileceğiniz linkler:
http://gittlerinstruments.com/gittler-guitar
http://www.theverge.com/2013/10/14/...guitar-aims-to-overcome-design-traditionalism


 
Kısa bir süre önce bu gitar hakkında biraz araştırma yapmıştım. Konsept tasarım ve fikir açısından başarılı dursa da, bildiğim anlamdaki gitar kavramı ile ilişkilendirilmemeli. 6 telli fütürüstik bir müzik enstrümanı olarak değerlendirilmeli.

Boş bir vaktimde bir tane yapmaya çalışıcam bundan. Bakalım ne derece başarılı olurum (kullanılan alaşım paslanmaz çelik). Alaşımı, benim bulamayacağım bir şey ise sadece onda zorlanırım. Geri kalanında denemek amaçlı çok zor bir durum yok gibi. Gerçi ne kadar zor ne kadar kolay olduğunu yapmaya başlayınca öğrenebilirim sanırım. :) Yoksa adamlar boşuna 6000$ a ön ödemeli satış yapmıyorlardır herhalde. :)
 
fender in kurulus yili 1946 dir, 46 dan 50 ye kadar sadece "lap steel" adinda bir gitar üretmistir , bu gitarin teknik olarak daha ilkeli olsa da , ayni mantiga sahip bir alet :) ama esquire modeli yani bu günki telecaster daha cok gitara benzedigi icin , o model tutulmus , lap steel tarihe karismistir. bu gün yeni icat diye adamin 70 yil önce yaptigi seyi üretmeleri cok da büyük bir mevzu degil. buna benzer cam üretimler falan da vardi , hepsi sacma sapan hikayeler , agacsiz gitar ton falan vermez. ayrica titanyum yüksek isiya dayanmasi , isi ile sekillendirildikten sonra sekli bozulsa da ayni sekli almasi , ve hafif olmasi disinda bir özellige sahip degil. gereksiz titanyum israfi var burda , krom- nikel de yapilabilir pekala bu alet , hatta iddia ediyorum sustaini cok daha fazla olur. Tamamen pazarlama odakli bir imalat. Su alete ben sahsim adina konusmak gerekirse 100 dolar dahi vermem , evde kalabalik etmem.
 
Geri
Üst