5 ÇeKer (Blues, Rock, Funk) - İstanbul

Yaşanan bir çok hayal kırıklığı nedeniyle en iyi grubun evde oturma grubu olduğunu düşünen ve müzikten kopmak üzereyken birbirini bulan 6 kişinin o anki ruh haline göre blues, funk, rock ve fusion yaptığı bir grup 5 ÇEKER.

Grubun esas maksadı eğlenmek ve hoşça vakit geçirmek olduğundan, dinleyenler de aynı atmosferi yakalayabilmekte, o bar bu bar zıplayıp hoplayan bir grup olmayan 5 ÇEKER bu avantajı sayesinde ticari kaygılara düşmeden istediği müziği istediği şekilde ortaya koymaktadır.
 
Böle grupları bu forumlarda görmekten büyük keyif alıyorum...Asıl müziği yapan sizsiniz babalar...Hayatım boyunca sıkılmadan dinliyeceğim iki müzik blues ve funk...Sizi dinlemedim ama eminin işinizi iyi yapıyorsunuzdur...başarılar...
 
tüm playlisti dinledim.

aslında, arada bar proğramlarının cılkı çıkan bi kaç unsuru olsa da, smoke on the water gibi, sırf bu tür tercihleri bile kafi iyi bi grup olduğunuzu söylemek için.

ben en çok hey joe yu beğendim, vokale en iyi giden parça oymuş gibi geldi.bi de tabi parçayı oldukça severim.

keşke dinlenecek parçalar sizin besteler olsaydı, benim için daha anlamlı olurdu, sunday jam de pek bi fikir vermedi eğer sizin paçanızsa tabi.

yolunuz açık olsun
 
Selamlar :)

Seçtiğiniz müzik tarzı ve şarkılar çok güzel ama bu şarkılar sıkı ve güçlü gitar performansı istiyorlar.

Steve Ray Vaughan, Jimi Hendrix, B.B. King ve Deep Purple'dan şarkılar çalmaya soyunan bir grubun biraz daha güçlü bir gitar sound ve performansına ihtiyacı olacaktır.

Özellikle Hendrix'lerde biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

Hey Joe'yu ben de çok severim.
Birkaç sene evvel çıkan "Blue Haze" adlı bir tribute albümde Valter Traut'un çok sağlam bir "Hey Joe" yorumu vardı ("Hey Joe" -Walter Trout & The Free Radicals) Onu bir dinlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. (Ayrıca yeri gelmişken aynı albümdeki "Little Wing" -Aynsley Lister yorumunu da tüm Hendrix severlere tavsiye ediyorum. Tek gitar bu kadar güzel yorumlanabilir bir şarkı bence.)

Şarkı sözlerinde vokal bazen "yazıyor" mu? :)
Hepimiz bazen yaparız ama en azından kayıtlarda olmasa iyi olur.

Yine de şarkı seçiminiz için sizi kutluyorum.

Kolay gelsin.
 
Şu anda "The Thrill is Gone"u dinliyorum.

Gitar tonunu iyi yakalamışsınız ama keşke en azından girişteki melodiyi tam olarak yapsaymış gitarcı arkadaş.

Çünkü bu şarkıyı diğer blues parçalarından ayıran en önemli unsur bence BB'nin o özel gitar tekniği ve şarkının melodisi.

Bu şekilde maalesef biraz sıradan 12 bar blues olmuş :(

Yine de bunca insan bir araya gelebilmiş ve birçok grubun belki de hiç duymadığı parçalara el atmışsınız.

Elinize sağlık.

Başarılar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Arkadaşlar çok teşekkür ederiz bu kadar ciddi ve dolu yorumlar beklemiyordum açıkçası. Hepinize tek tek teşekkür ederim. Zahmet edip demoları dinlemişsiniz. Bu bile yeter.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz, hiç bir iddiamız yok hani biz bu işi şöyle böyle yaparız deme cürretini gösteremeyiz. Tek amacımız müzik yapmak ve bir nebze olsun hoşça vakit geçirmek, dinleyenlere de aynı havayı vermek.

Şimdi bazı soruları yanıtlayayım.

Evet vokal bazen yazıyor :LOL: Takdir ediyorum bugüne kadar ilk farkeden sen oldun Jokermg, ;) bazen bizi bile uyutuyor Ozan. Hatta Foxy lady'de uyutmuş.

Sunday Jam bizim parçamız. Başka besteleri de koyacaktık ama çok iyi kayıtlar değil. Bunların hepsi hücum kayıt ve aslında gitar tonları da o nedenle biraz geri plandaymış gibi kalıyor.

Tüm parçaları kendi kafamıza göre yorumladık, hiç biri orijinaline sadık çalınmadı. Çünkü böylesi daha zevkli. Daha güzel değil elbette ama daha elenceli olduğunu itiraf etmeliyim. :p
 
Başarılar arkadaşlar,bu tarz müzik yapan grupları görmek beni çok mutlu ediyor.Artık piyasa ticari kaygılarla dolu olan gruplarla doldu.Bronx da sizi izlemeye gelmeye çalışacağım.
 
gerçekten çok güzel işlerle uğraşıyosunuz,sevdim baya,tebrik ederim...
Piyasada birbirinin aynısı birton grup varken sizin gibi grupların varolduğunu bilmek gerçekten sevindiryor beni,başarılar dilerim
 
selam arkadaşlar, kendim glam ve hard rock fanıyım, ama bu müziğin temelinde rock n roll ve blues etkileşimleri olduğu için bu tarzlarla da ilgileniyorum, tarzınız çok güzel, uygun bir zamanda sizi canlı dinlemek isterim, yolunuz açık olsun ;) :)
 
There is no rock like hair rock :)

Glam'i ben de severim ne de olsa rock dinlemeye başladığım dönemlerde hakim müzik oydu. Sonra Metallica Garage Days albüünü çıkarttı. Gerisini biliyorsunuz.
 
Geri
Üst