Gitarımı Mofiye Edeceğim, Fikirinize Ihtiyacım Var

Merhaba arkadaşlar, abiler, ablalar. Elimde Epiphonr EM-1 Rebel elektro gitarım var, ve ben buna bir kısım modifiyeler yapmak istiyorum. Öncelikle manyetikleri değiştireceğim, sap pozisyonu için Tone Zone, köprü pozisyonu için ise Invader aldım. Aklımda olan değişiklikler şu şekilde;
5-way switchi 3-way ile değiştirip, ara pozisyon bırakmamak.
Killswitch takmak.
Köprüyü değiştirmek.

Aslında sorum daha çok köprü ile alakalı. Floyd Rose düşünüyorum, fakat sanırım gitarın oyulması vb. Gerekecek. Sizce değer mi buna? Değermiden kastım masrafı değil, gitarın oyulması. Bir de coil split var gitarımda, onu iptal edip yerine killswitch takarak deldirmekten kurtarabilir miyim gitarı? Eğer Floyd Rose taktırmaj değmez ise, sabit köprü yapmak istiyorum, onun için nasıl bir işlem uygulanacak? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için. İyi forumlar.
 
Floyd Rose tel takarken daha fazla uğraştırması ve akord kaçırma problemi yaşatması nedeni ile benim tercih etmediğim bir sistem. Aynı meziyetleri iyi ayarlanmış bir tremolo bar ile de görebilirsin ancak ayar işi gerçekten uğraş gerektiren bir husus. Bence köprü sabitse ve sen de bir dive bomber değilsen hiç değiştirme derim. :) En azından sustain olayını doya doya kullanırsın.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Floyd Rose tel takarken daha fazla uğraştırması ve akord kaçırma problemi yaşatması nedeni ile benim tercih etmediğim bir sistem. Aynı meziyetleri iyi ayarlanmış bir tremolo bar ile de görebilirsin ancak ayar işi gerçekten uğraş gerektiren bir husus. Bence köprü sabitse ve sen de bir dive bomber değilsen hiç değiştirme derim. :) En azından sustain olayının doya doya kullanırsın.
Vintage stili tremolo var üzerinde. Esasen floyd kullanmadım ama, olmasını istediğim birşey aslında.
 
non recessed yaparsan belki deliği azıcık genişletirsin elimde mevcut var arka taraf delinmesine gerek kalmıyor non recessed de charvelin halen kullandığı bir sistem @obican arkadaşımız çok bilgili konuda
 
Floyd taktır deldir gitsin. Kesinlikle değer. Elinde ki gitar zaten bence iyi bir gitar ve floyd tuz biber olur. Charvel gitarım var bi ilanımda görebilirsin, Floyd Rose O2000 serisinden var ve floyd'a divebomblarla hayvan gibi yüklensem de en ufak bir akort oynaması olmuyor. Ayrıca FR bence en büyük zevklerden birisi gitar çalarken. Ki tel değişim süresi de kullanım tecrübesiyle akort etmesiyle beraber 40-45 dakikaya kadar inebiliyor. :D

Vintage tremolo varsa ve sabit köprü yapacaksan da gitarın bu sefer doldurulması gerek diye biliyorum ben. Daha gereksiz bence doldurulması olayı. Yine Wilkinson vintage tremolo falan da gayet hoş olabilir. Bence denemelisin neyin ne olduğunu, neyi sevdiğini görmek için. :)
 
Ben olsam hiç FR'e bulaşmazdım, ağaç oyulacak, illa ki ufak tefek hatalar oluşacak bir de bunları yapınca eşiği de kilitli sistemle değiştirmen gerekebilir. Entonasyonun dikkatli ayarlanması gerek, herşeyin sorun çıkartma ihtimali var. Felsefem sorun çıkartmıyorsa değiştirme olmuştur hep. :) Sonuçta gitarın başlangıçta FR için tasarlanmamış.

Köprüsünü iyi bir Callaham veya Wilkinson ile değiştirmen daha iyi olur. 5 switchi değiştirmene gerek yok, opsiyon iyidir, gerekirse 5 switchi paralel-seri farklı modlarda kullanabilirsin.
 
bende bir rg 250 var 2004 yapımı üzerinde bir alman schaller fr sistem var.Floyd rose sevmeme rağmen kendisini aşık etmiştir bana :S hiçbir akort sıkıntısı da yaratmamaktadır. Bu tip bir fr düşünebilirsin bence
 
Geri
Üst