Krom - Metal Allerjisi

Merhaba,
Yaklaşık 20 yıldır gitar çalıyorum, son 10 senedir de yüzük parmağımda gitar çalınca oluşan allerjik içi itihaplı sarı baloncuklarla boğuşuyorum, dermatologlar metal ellerjisi diyor ve bir takım krem vs reçeteleri yazıyorlar, genel olarak crom allerjisinin yaygın olduğunu söyledikleri için ben çelik teller, farklı metallerden alaşımlardan oluşan teller deniyorum ama bir türlü önüne geçemiyorum, bilindiği üzere eller terleyince teller oksitleniyor ve tel-parmak temasıyla bu sıkıntı meydana geliyor. Şimdi hali hazırda çalarken küçük bir vantilatörü sol elime doğru yönlendirip terlemeyi engellemeye çalışıyorum :) ama yinede çok efektif bir uygulama olduğunu söyleyemem. Konu ile ilgili bildiği olan, yardımcı olmak isteyen olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

[email protected]
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Tünelde bulamamıştım internetten bir bakarım ama artık üretilmediği gibi bir hikaye anlatmışlardı, şimdi sitelerine baktım anti rust ibareli bir ürün gerçekten yok. Bu nanoweb polyweb olayı da yardımcı olur mu bilemiyorum. Daha önce kullanmıştım bir faydası olmamıştı gibi de bir şey kalmış aklımda. Yine de bulup tekrar deneyeceğim. Teşekkürler.
 
Üretiliyor evet. Bi ara kaldırdılar üretimden çünkü fretleri yiyordu resmen. Sonra benim gibi ağlayan müşterileri oldu tekrar ürettiler. Kesin çözüm diyebilirim Anti Rust için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşşekkür ederim bulup deneyeceğim. Farklı fikirleri de bu başlığın altında toplarsak benim gibi google search akabinde bilgiye ulaşamayan arkadaşlara yardımcı olabilir.
 
sorun allerji ise titanyumlu köprü,perde hatta titanyum kaplamalı tel (varsa). Sorun terin yarattığı korozyon ise her çaldıktan sonra telleri temiz bir bezle kurulamak %50 azaltıyor test ettim onayladım. Elixir filan korozyon önleyeyim derken taş gibi tel yapmış o kadar sert ki bend filan yapamıyorum. Gitar çalmadan önce ellerinizi soğuk-ılık su ile yıkama da bir nebze işe yarıyor ama ter olayının kesin çözümü yok. Bende de aynı sorun var.

Titanyum kaplı köprüler için türkiye'de bir alternatif var bildiğim deneyen kullananlar memnun yurtdışına ihraçları var. Ben kullanmadım bilmiyorum.

https://www.facebook.com/hantugcustomguitars

Titanyum,platin ve altın vücutla en az tepkimeye giren yani allerji olayını minimalize eden metallerdir. Altın pahalı, platin ise gitarda kullanılmayacak kadar değerlidir. Kullanan insan öbür tarafta hesabını veremez o derece israftır yani :) Titanyum bu sebeple de bu tür gitaristlerin yardımcısıdır. Ayrıca titanyum, krom-nikel alaşımlarına göre korozyona çok daha dirençlidir. Ona göre de fiyatı tuzludur tabi ki.. Aklınızda bulunsun.

Kolay gelsin,

Selçuk.
 
Geri
Üst