Eq Pedalına Alternatif

elimde 6 kanallı mxr eq var.bir süredir pek bir işlevi yokmuş gibi hissediyorum.işlevi yokmuş derken yanlış anlaşılma olmasın ama sanki fuzuliymiş gibi geliyor artık bana.ben bu pedalı böyle tonu daha canlandırsın falan diye almıştım. basslar tizzlerle oynayıp değişik tonlar elde edebiliyorum ama başka alternatifler arıyorum.gürültüyü de arttırıyor bu mxr.
 
Bende de MXR var ama hiç kullanmıyorum. Gürültüyü artırmıyor ama görüşüm şöyle: Ben doğal tonu güzel, istediğim bir gitar (ve manyetik seti) ve amfi bulduktan sonra artık ufağından bası kısayım tizi açayımı kalmaz bu işin. Sadece belki sahnede grubun diğer elemanlarının enstrümanlarıyla çakışan frekansları düşürmek için belki işe yarar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Demin tuvaletteyken o geldi aklıma. EQ pedalına ne gerek var.istediğim karakterde bir manyetik takayım sorun çözülür dedim kendi kendime.
 
ya stock boss ge7 gerçekten iğrenç ama modlu hali çok güzel oluyor, ikinci el boss ge7 bulup modu denemeni öneririm. Ben sadece midleri arttırmak için kullanıyorum ve bir anda her şeyi topluyor ve dip gürültüsünde de bir değişiklik olmuyor hatta sanki biraz daha azalıyor (bu kullandığım settingden dolayı gerçekleşen bir olay ama olsun). Öneririm, bir şey kaybetmezsin, istanbuldaysan benim modlu pedalı verebilirim karşılaştırman için
 
Fikirleriniz oldukça ilginç geldi bana arkadaşlar. Bende de olay tam tersi durumda. Eq pedalı önem açısından drive pedallarımdan hemen sonra geliyor benim için. Kafamdaki drive/clean karakterini ayarladıktan hemen sonra eq pedalı üzerinden ince ayarlamaları yapıyorum. Bu noktada şöyle sıkıntılarım oluyor sadece. Cleande ayarladığım tonun üzerine drive açtığımda, tonda düzeltmek istediğim noktaları ilk etapta ufak ayarlamalarla drive pedalından, daha sonra eq pedalından yapıyorum. 2 kanal için de mümkün mertebede ayarladığım karakterden uzaklaşmamaya çalışıyorum. Ara ara eq pedalını kapatıp seslere bakıyorum ki gerçekten bazı frekanslar uçup gidiyor ya da çok silikleşiyor. Bu zaten anladığım kadarıyla ilk mesajdaki özetlenmiş hadise. Benim kafama yatmayan konu ise; uygun amfi, gitar, manyetik kombinasyonu ile istenilen ton elde edilebilir mi? Ya da eq pedalı yerine farklı bir pedal (muhtemelen bir kompresör) daha mı yararlı olur? İlk soruya öznel bir olay olduğundan dolayı evet denilebilse de ( :D ) bence setup a kompresör eklenecekse dahi eq pedalı yerine eklenmesi pek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Dip Not: Komite haftası olduğundan çok feci trollemiş olabilirim arkadaşlar :D birazcık sevgi istiyorum bu ara :D
 
Kompresörlerin çoğu da kendi karakterini barındırıyor, yani frekansları değiştiriyor, bunu aslında hemen hemen her pedal için de söyleyebiliriz. Daha transparan kompresörler var, genelde optik olanlar sanırım. Ama bazı kompresörler de tam tamına o karakteri için seviliyor. Zevk meselesi.

Bence gitar, manyetik, amfi'den sonra artık çok obsesyona bağlamamak lazım mümkün oldukça. Ama tona katkı olarak sonic stomp, xotic ep booster, falan tabii denemekte fayda var. Ben bas çalarken bizim gitariste sonic stomp almıştım, gerçekten inanılmaz güzelleştirmişti tonunu.
 
ben yanlış okuduğum için özür dilerim. Fx looptan veya drive pedalı kullanıyorsanız drive pedalından sonra kullanılan od boost genelde tonu toplamak ve canlandırmak için kullanılırmış, istenilirse de bir miktar volume boost katmayı sağlarmış. gilmour bunu colorsound od ve big muff ile yapıyormuş sonra tube driver ve big muff kombinasyonuna geçmiş. eğer düşük bütçeli bir çozüm arıyorsanız boss bd-2 kullanabilirsiniz, timmy benzeri bir pedaldır, yok eğer bufferla uğraşmam paramda var kaliteli olsun diyorsanız fulltone ocd, xotic bb-ac(baxandall içerir tizlerle bası baya arttırmalısınız o tube screamer midini azaltmak için) ve colorsound powerboost/overdriver klonları işinize yarayabilir. Srvde blackout effectors mantra overdrive var fakat düşük gain modlumu bilmiyorum eğer düşük gain modluysa onuda deneyebilirsiniz.
 
ben de esasında son dönemlerde eq pedalının gerekliliği - gereksizliği üzerine bayağı gidip geliyorum.

Benim sorunum da mesela şu , sahnede çok birbirine ters 2-3 gitar kullanmak durumunda kalıyorum , yüksek çıkışlı p-90 veya Seth lover, humbucker manyetikli bir lespaul e geçmem gerekebiliyor ve buanda o baz tonu veya çıkış gücü aynı olmuyor gitarların ne yazık ki bu da sorun yaratıyor.

Bunu da sanırım gidermenin en mantıklı yolu eq pedalı hemen gitardan sonra ?? orada da şöyle bir sıkıntı doğuyor , hangi eq pedalını denediysem hepsi tonun canlılığını alıyor biraz , dip ses ekliyor. 2 ucu boklu değnek yani
 
Geri
Üst