Prosesör Ve Pedal

Arkadaşlar bir sorum olacak bir kaç pedal ve prosesör ü birbirine bağlayıp kullanabilir miyiz ? Mesela pedaldan distortion tonu alıp prosesörden reverb tonunu aynı anda alabilir miyiz ? Daha önce hiç prosesör kullanmadım ilk defa kullanmayı düşünüyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
zaten amacım analog pedalımım distortion efektiyle prosesörün reverb delay efektlerini birleştirmek o olabiliyorsa tamamdır benim için
 
Bazı eski model prosesörler buna gelemiyorlar. Bir de bunu yapabileceğin yani prosesörler yanında bu iş için tasarlanmış Zoom G3, G5 gibi aletler de var, haklarında olumsuz yorum duymadım (ama kullanmadım da, benimki kulaktan dolma bilgi diyelim). Bir iki başlık atayım bari:

http://turkrock.com/konu/32903/
http://www.gitarpedal.net/forum/29728-zoom-g3-hakkindaki-fikirleriniz.html

Pedal boarda koyuyorsun, efektler ondan, drivelar kafana göre, istersen de amfiye FX Loop'tan gir. Bir araştır, karşılaştır istersen. Bütçen ne bilmiyorum G3'ün fiyatı da bana pahalı görünmedi.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=18042&gid=1747
 
Kullanabilirsin. Distortion nasıl olsa ilk sıradaki pedallardan olduğu için Fx send-return'e de gerek yok. Prosesörün yalnızca reverbini kullanacaksan preamp'ı kapatıp yalnızca efektleri kullanabilirsin. Yalnız şu var ki prosesörler true by-pass aletler değil, üstelik bir genel eq'su ve sinyal giriş çıkış seviye ayarları olduğundan (en azından benim GT-8 için öyle), olabildiğince flat ayar çekmen ya da bunu avantaj olarak görüp, eq pedalı olarak da kullanman gerekiyor. Gayet verimli kullanılabiliyor.

Fakat iyi bir prosesörünüz varsa ve özgün bir tonu olan pedalınız yoksa ve de o türde pedalın modellemesi prosesörde mevcutsa (en azından ev ortamında) bence hiç pratik değil. Muhtemelen her iki yöntemde ton prosesörden geçtiğinden arada kimi zaman anlamsız derecede nüans oluyor.

Örnek: Boss OD-3 (bence çok çok iyi bir overdrive) = Boss GT-8 Natural Overdrive. Bana o pedalı sattırdı.
 
Geri
Üst