The Guest(Alternative-Modern Rock)-Ankara

bu daha ne ki diosun yaanii ;) heheh iimiş ozaman..busefer ayık kafayla sölüorum ki bu züper şarkıyı bi an önce dediiniz daha züper haliyle dinlemeyi beklioruz efendimmm,hadi bakalımmm :zipla
 
POWEROCK.NET RÖPORTAJ:
Bugun bizi kırmadığı ve buarada olduğu için The Guest grup üyelerine çok teşekkür ediyoruz..

Öncelikle.. The Guest adı nerden geldi?

(The Guest): Ah bi bilsek nerden geldi, azıcık nefret ediorz da..=)

Siz ne işe yararsınız The Guest?
(Burak): Biz insanlara “gayet” modern-alternative rock coverları ve o çizgide seyreden besteler dinletebilen amatör bi grubuz, hedeflerimiz küçük değil..

Peki ekibin kurulum aşaması nasıldı? Bahsedebilir misiniz biraz?
(Emre): Davulcumuz(Tolgahan) ve ben bildiğiniz gibi aynı üni.de okuyoruz orada tanıştık onunla ve tabi onun eski grup arkadaşı olan Hacettepeli gitaristimizi(Burak) bulmak zor olmadı.. Tabi 2-3 gün içinde oluşan bu sinerjiye bassçı eklemeden bi grup olamicaanı düşündük.. Burak madem Hacettepeli ordan bulsun bize bi bassçı diye söylendik.. Tabi adam gitti bizim bassçımızı(Ökem) buldu getrdi.. Hani bi kaç eğlenelim böle ses çıkaralım die girdiimiz studio Allegro'da gayet müzik yapabildiğimizi gördük ve böyle böyle ilerledik.. Şuan çıksak tam olarak 27 tam cover parça dinleyebilirsiniz The Guest'ten..

The Guest şuan neyi amaclıyor; kısa vadede planları neler?
(Ökem): Açıkçası The Guest şuan yaz mevsimini kazasız belasız atlatmayı düşünüyor, zira amatör gruplar için büyük tehdit bu yaz ayrılığı.. Tabi biz ödev ve planlarımızı hazladığımız için atlatmakta başarılı olacağımıza inanıyorm.. müzik açısından bişeyler sölemek gerekirse daha daha çook konser verip daha da tecrübesizliği üstümüzden atmak; daha bi sahne adamı olmak yolunda çalışıyorz.. Eleştiri gibi olucak ama; örneğin bazı amatör grupların demolarını dinliyoruz gayet güzel çalıyorlar ama sahnede gördüğümde rock grubu demeye bin şahit isteyebilirim -80 tane gitarist 50 tane vokal fln.. çok abartılı rakamlar bunlar biraz ama anlaşılır ne demek istediğim..- Biz sahne duruşumuzu ayarlamaya örneğin kimin ne gbi atraksionlar yapacağına uuraşıoruz, ki seyirci sahneye baktığında bşiler bulabilsin; sadece ses çıkarmaya çalışan bi grup deil.. Ankara'daki çoğu rock barlara çıktık ve en iyilerine çıktık daha da devam edicez.. Sonra bu bi programa dönüşücek biyerde, ki biz henüz istemiyoruz; bi özelliğimiz olsun diyoruz boş çıkmayacağız.. Tabi buarada kayıtlarımızı da insan içine salarak dikkat çekmeye çalışıcaz..

Bende tam bu soruyu sorcaktım; bi stüdyo kaydınız yok ancak bir ev kaydınızı dinledik ve gercekten çok olumlu tepkiler aldık; bu kadar başarılı sarkıların devamını görebilcekmiyiz yakın bir zamanda ?
(Tolgahan): Tabiiki.. Aklımızda daha ne planlar var hayata geçtiğinde olumlu reaksiyon almamak zor görünüo; bizim açımızdan.. Studio kaydı ise bu hafta SALI(16.05) ve PERŞEMBE(18.05) günleri iki güne dağılımlı olarak gerçekleşicek bunu da burdan duyurmuş olalım.. Tabi hücum kayıt olucak, yani hiç bi rütuş yok ne yaptıysak o.. Umarım memnun kalınır çıktığında.. Besteler üzerindeki ince çalışmalar sürüyor; özenmessek çıkaramayız garanti ilerlemeye bakıyoruz..

Peki Gelelim o klasik soruya ; The Guest kimleri dinliyor , örnek aldığı gruplar varmı yada kisiler ?
(Emre): Örnek aldığı gruplar olarak şöyleki; Metallica'daki güveni, KoRn'daki etkileyiciliği, Duman'daki sempatikliği, Mor ve Ötesi'ndeki ayrıntı takıntısını, daha 1hafta önce kurulmuş doğru dürüst hiç bişey çalamayan bi lise grubunun heyecanını, Çilekeş'deki mütevazılığı, ve kendi içimizdeki megalomanlığı örnek alıyoruz..

Görüyoruz ki The Guest kendini sağlam temeller üzerine kurmuş?
(Tolgahan): The Guest kendini herşeyin üzerine kurdu, önümüz sadece çok çalışmalara bakıyor diyebilirim..

Peki The Guest ; size kendinize dair bi soru sormak istiyorum; suan rock müziği nerde görüyorsunuz ve ülkemizdeki amatör grupların sanslarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?
(Burak): Şuan Türkiye’de rock müziği yokuşta hızlanmaya çalışan orta düzeyde bi araba gibi görüyorum, çok yakıt harcıyor, kendinden çok şeyler veriyor.. Eğer yakıt esirgenmesse bu yokuşun bi düzlüğü de var diyorm siz anlayın.. Yani pozitif düşünüorm.. Amatör grupları da rock müzik çerçevesinin içinde tutuorm; ayırmıorm..

Peki The Guest son olarak bizlere iletmek istediğiniz düsünceleriniz fikirleriniz nelerdir?
(Emre): Herkesi dinleyin, sözleri duyun, özentilik yapıolar demeyin onların kendilerine has şeylerini siz arayın bulun, ve her uğraş bir kalitedir unutmayın.. Son olarak grup hakkında; The Guest'in hedefleri hiç küçük deil, merak edenler takip etsinler, desteklesinler..

Cok tesekkürler ediyoruz bize zaman ayırdığınız icin sitem olarak size destek vermekten büyük keyif alıyoruz, biliyoruz ve umuyoruz ki siz "başarırsınız"
 
kayıt konusuna bi açıklık getirmemiz gerekiyor heralde..kendi bestemiz UZAK 'ın kaydı sırasında sorun çıktı bu arada doğan boşlukta şarkıyı biraz daha geliştirme kararı aldık grup olarak ve bu salı cover bişeler kaydetcez çok kanallı hücum olucak heralde bunuda burdan belirtelimde rahatlayalım...;)
 
Geri
Üst