Murat Yılmazyıldırım

Murat Yılmaz Yıldırım Biyografi


muratyana.jpg


1964 İstanbul doğumlu olan Murat Yılmazyıldırım, liseden sonra Kadıköy Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümü'ne girdi. Fakat daha sonra okuldan ayrılıp alaylılar kervanına katıldı. Bu arada değişik enstrümanlara ilgi duydu ve kendi kendine çalmayı öğrendi.

1993 yılında Murat Çelik ile birlikte "Düş Sokağı Sakinleri" grubunu kurdu. Düş Sokağı Sakinleri olarak 3 albüme imza attı. Türkiye'nin pek çok yerinde 500'e yakın konser vererek belki de bir çok grup ve sanatçının ulaşamadığı başarıyı elde etti. Murat Çelik'in müziği bırakma kararından dolayı Murat Yılmazyıldırım müzikal yolculuğuna yalnız başına devam etme kararı aldı. Bugüne kadar 1000'in üzerinde söz yazıp, beste yapan ve 9 albüme imza atan Murat Yılmazyıldırım, gerek müzik tarzıyla gerekse hayat felsefesiyle hem hayranlarına hem de müzisyenlere yeni ufuklar açtı, bir çok gence yaşamsal esin kaynağı ve model oldu.


Murat Yılmazyıldırım, her geçen gün artan sıkı hayran kitlesiyle Türkiye'nin en çok sevilen ve en önemlisi de değer verilen sanatçılarından biridir.



Düş Sokağı Sakinleri Albümleri:
1) Düş Sokağı (1993) (Piccatura)
2) Yaşadıkça (1999) (EMI / Kent)
3) Üç (1999) (EMI / Kent)

Solo Albümleri:
1) Yelkenin Gözyaşları (1999) (Ada Müzik)
2) Kırık Yelken (2000) (EMI / Kent)
3) Cennet (2002) (EMI / Kent)
4) Büyü (2003) (EMI Kent)
5) Kara Aşka Beyaz Göndermeler (2003) (EMI Kent)
6) Gözyaşı Ağacı (2005) (EMI Kent)

Ayrıca rock tarihçisi Güven Erkin Erkal'ın başarılı projelerinden biri olan "Kent Ozanları" isimli karma albümde "Ağladıkça" adlı parçayla yeraldı.

Basılmış Kitapları:
"Serbest Vezin Sembolik Şizofreni" - Beyaz Balina Yayınları, 2002

Kaynakça www.kentrockfest.com
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
15 Nisan - Murat Yılmazyıldırım & Gizli Özne Konseri Kem

15 Nisan Cumartesi (22:00) Murat Yılmazyıldırım ve Gizli Özne Konseri - Kemancı Rock Bar

1142448344.jpg
 
Çok önemli bir isim...Ve bir o kadar da çok önemli..İnsanı bir yerden alıp bir başka yere götüren istisna bir üstad...
Çok sevdiğim dostumu dinlemek hep bana keyif vermiştir....
 
Hiç sevmem ben myy, ben murat çelik'i tercih ederim
Sevmedigim yönü sesidir beni rahatsiz ediyor, hele birde yuxexes de yuzunu boyamis falan rezalet yani, karamsarligi yuzunde yansitma sarkilarinda yansit
 
rock gitar sesidir rock baterist o baterinin hakkını vermesidir ama maalesef bu adamda o yok yani tamam adamin muzigi beni baglamiyo ama rock forumunda olmasinida dogru bulmuyorum o kadar
 
sound666 demiş ki:
rock midir yani bu inanmiyorum
myy ye sorarsan hiçbir kefeye koymaz yaptığı müziği.tarz derdinde değil bazı şeyleri anlatma derdindedir.bunun içinse biz dinleyicileri ile en iyi yolu bulmuştur.rock mıdır değilmidir demekten ziyade kapasitem anlamaya elveriyor mu de?el vermiyor ki rock mı bu diyosun.myy senin piyasada gördüğün çoğu grubun üyesinin şapka çıkardığı bir insandır.bu camiadada yeni değildir.
 
offical site'sinde benimle adıma yapılan hiçbirşeyi kabul etmiyorum gibi bir yazı vardı,hatta dava açıcam gibi birşeyde vardı.
 
murat abimizin güzel şarkıları var bunu kimse inkar edemez zaten çoğu gitar çalan arkadaşalr onun parçaları ile ısısndılar gitara biz ünizerstede onun parşaçalrı ile duygulandık ama daha çok parçalrında slow bunalım takılıyo psikoloji kokuyo ama hoş kendine özgü...!
 
Geri
Üst