Pinhani

Ankara konserinizde ordayız hep beraber eğleniriz artık, daha önceki konserlerinizde başarılar sonrakiler için o gün canlı canlı derim ben hoşça kalın görüşmek üzere
 
bu grubu nıye bu kadar abarttınız anlam vermıs dıılım süper ötesı falan.komık olmayın ya.tamam emek verılmıs ama cokta ahım sahım bısey dııl........
 
28 Ekim NHKM konseri hakkında yazmış olduğum kritik



Fotoğrafların tamamı bana aittir.



28 Ekim Cumartesi akşamı. 20:30’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Pinhani konserine 15 dakika geç kalmış olmalarına rağmen karşılarında başlamamış bir konser ve en önden iki tane sandalye bulan biz, bu güzel başlangıcın devamının geleceğini tahmin edememiştik işin aslı.

NHKM, Pinhani için bir yuva gibi artık. “Beni Al” ile giriş yapan grubun vokalisti Sinan Kaynakçı birkaç parça sonra bunu kanıtlayacak sözler de söyledi zaten. Kabul etmem gerek, kendisi biraz utangaç, durgun bir insan. Bundan dolayı da oldukça sessiz, kendi kendine konuşuyormuş gibi bir hava çizdi bazen, seyirciyle o kadar konuşmasına rağmen. Arada geçen espriler falan bu genellemenin dışında tabi. İçtenliğini – bütün grup elemanlarıyla birlikte – kaybetmedi hiç ama. Su içtikten sonra mikrofona dökülen “Ooh!” nidası, seyircilerle aralarında olan diyaloglar, grup içi konuşmaların mikrofondan duyulacak bir şekilde yapılması bu içtenliğin kanıtları olarak kabul edilebilir aslında.

“ Bir seyirci: ‘Hele bi gel! ‘
Sinan: Zaten çalacağız, 5 albümümüz yok, çalmak zorundayız o yüzden (güler). Bu parça da sana cevap olsun o zaman. Şimdi ‘Sırası Değil’ “

“Sırası Değil” albümde olmayan, başladığı anda aklınıza tek bir isim getiren bir parçaydı: Akın Eldes...Tahmin edilebileceği üzere konuşturdu gitarını Eldes, kendisini sürekli grubun gerisinde tutarken. Hemen ardından “Hele Bi Gel” çalındı, seyircinin yükselip de sonuna kadar eşlik ettiği sesiyle birlikte. Akın Eldes karşımızdaydı tam anlamıyla şimdi. Sinan ile hafifçe paslaşırken neden gitar üstadı olarak kabul gördüğünü gösterdi bize. Ve “Dön Bak Dünyaya”...Bir kez daha Akın Eldes, tam iki buçuk dakika boyunca. O andan sonra büyülenmiş gözlerle Eldes’e bakmayan insan kalmamıştı salonda.

“Unutuldular” ın girişindeki Zeynep Eylül Uçar vokali ve Sinan Kaynakçı’nın “Haftanın Sonu” ndaki ıslık yorumu Akın Eldes ile birlikte konseri zirveye taşıyan noktalardan en önemlileriydi.
Giriş parçası, aynı zamanda bitiriş parçası oldu Pinhani için. Bir kez daha “Beni Al” çaldılar ve bitirdiler konserlerini. Bu ana kadar çekmiş olduğum süper fotoğraflar birazdan alacaklarımın yanında oldukça sönük kalacaklardı. Akın Eldes’in penasını ve konser setlistini aldım önce. Sonrasında baterist hariç herkese imzalattım setlisti. En sonunda ise Sinan ve Akın ile fotoğraflar. Bu seferki ganimet büyüktü=)

Pinhani yaklaşık bir ay boyunca İstanbul dışında (imiş). Dönüşlerinde onları yine NHKM’de seyredebileceğiz sanırım. Akın Eldes’i ve grubun tadından yenmez parçalarını bir kenara bırakırsak pek de bir şey sunmuyorlar size; bundan fazlasına ihtiyacınız olup olmadığı tartışılır zaten. Sinan’ın da dediği gibi, size sunabilecek “görsel” bir şeyleri yok, müzikleri var sadece. Bu samimiyeti tatmamak, sıcak bir ortamda birbirinden güzel Pinhani parçalarını dinlememek bence büyük bir kayıp olur.


Yiğit Arda TÜRKOÐLU





1002205dt1.jpg


1002206yo7.jpg


1002223ft6.jpg


1002234ba6.jpg


1002260vk9.jpg


1002261rv9.jpg

Akın Eldes, arkadasım ve ben

1002262kt8.jpg

Sinan Kaynakçı ve ben


- En önde oturup da, ayaga kalkan emokidlere sevgilerimi ilettim. Sinan da farkında olmadan ayar verdi zaten arkadaşlara.

- Geç gelmemize rağmen önde yer bulan, fotoğraf çeken, destek olan Gizem'e teşekkürler

- İnsanlık için ufacık, bizim için büyük bir adımdı bu konser=)

- Toplamda 64 tane fotoğraf çektim ancak maksimum 10-12 tanesi düzgün çıkmıştır. Talep olursa upload ederim onları da.

bu kadar...
 
sevgilimin "beni al" sarkısı bizim sarkımız ılan etmesi üzerine dnledigim grup :)
gercekten cok basarılar her gece en az 3 4 kere dınleyıp yatıyorum tüm negatif enerjimi alıyor. :)
 
Tüm şarkıları çok mthiş bence bu senenin en iyi albümüne imza attılar her şarkının ayrı bi hatırası mevcut...pinhaniyi dinlemek büyük keyif verici işallah dier çıkıcak albümlerdede bu çizgiyi bozmazlar...Onlara güveniyoruz...Bursa konserinin ertelenmesine çok üzüldük :( yinede ilerdeki tarihi belirsiz konseri heyecanla bekliorz helee bi gel pinhani :D :D
 
Dün Balıkesir konserinde 'Ağlama' ve 'İstanbul'da' yı telefondan canlı bağlantıyla dinlemiş bulunmaktayım :)
Uzun zaman olmuştu canlı izlemeyeli.Özlemişim mutlu oldum.
 
Geri
Üst