Rg550 Hangi Köprü Var?

Arkadaşlar Rg1570 2550 bakarken bunu gördüm. 1400 fiyatı var. Eski serilerin hem ton, hem işçilik hemde köprü olarak daha iyi olduğunu okudum ama bundaki köprü hangisi tam olarak çözemedim. Lo edge pro geldi aklıma ama emin değilim.

Birde bu gitarı alsam köprüde sorun yaşar mıyım? Daha önce Rg2550 edge pro ile kullandım ve akort problemi yaşadım. Kimse kullanmayı bilmiyorsun demesin. Çünkü gitarın komple bakımını Feridun beye yaptırdım ve aldım, eve gidip köprüyle 2 dk oynayınca yine kaçırmıştı. İçindeki bıçaklar körelince kaçırır normal demişti Feridun beyde.



IbanezJapanRG550.jpg
 
Köprü "Edge". Bugüne kadar denediğim en stabil köprü, ama bıçakların durumuna göre stabilitesi değişir gitardan gitara. Yeni stud'lar ve temiz bıçaklar ile sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Anladım zaten Ibanez'de 2 köprü var sanırım çok beğenilen lo edge pro ve edge.

Stud ve temiz bıçaklar her yerde bulunabilen şeyler mi? Birde fiyatları nasıl?
 
Bir de yeni tellerin havasını almak gerekir önce, Feridun bey yaptığı bakımda yeni tel takmış ve o teller sağlam bir bendler silsilesine maruz kalmadıysa ilk oynamada kaçırması çok normal.
 
Anladım zaten Ibanez'de 2 köprü var sanırım çok beğenilen lo edge pro ve edge.

Stud ve temiz bıçaklar her yerde bulunabilen şeyler mi? Birde fiyatları nasıl?

Ibanez'de 8-10 farklı köprü var, benim en başarılı bulduklarım Edge ve Lo-Pro Edge. Malzeme, tona etki, dayanıklılık, konfor hepsi var bu ikisinde. Stud bulunur, çok da pahalı bir şey değil çifti 20-25 doları geçmez. Bıçaklar değişmez, törpülenir genelde.

http://www.ibanezrules.com/tech/setup/sharpening.htm

Burada törpü ile ilgili detaylu bilgi var.
 
Geri
Üst