In Rock (Rock-Blues) - Ankara

Her ne kadar amatör diye nitelendirmeye dilim varmasa da...

Salı günleri Gölge Bar, Cuma günleri Gölge Tunalı ve Cumartesileri IF Bar'da sahne alan Ankara'nın en "kaliteli" müziğini yapan abiler :)

Gitar : Süleyman Bağcıoğlu (Elleri öpülesi yüce insan)
Vokal: Fatih Korkmaz
Bass : Fethi Okutan
Davul: Barış Menküer
Klavye: Kemal Ayvalık (Odela'ya tesekkürler)

Bilenler bilir, fazla söze gerek yok...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Başlık açma fikri geçtiğimiz salı günü grubun vokalisti Fatih Korkmaz'a önerilmiş, olumlu yanıt alınmıştır, destek, teşvik görülmüştür.

Saygıda kusur etmeyiz ;)
 
bence In Rock Amatör Gruplar kategorisinde yer almamalı. Neden? Çünkü onlar bu işi profesyonel olarak barlarda çalarak yapıyorlar ( Profesyonel = Bir işi para karşılığı yapmak veya yapılan işten para kazanmak )

Bu lafım asla kötü olarak anlaşılmasın, adamlar çatır çatır yardırıyorlar ve Johnny B. olsun diğer çaldıkları parçalar olsun hakkını sonuna kadar veriyorlar. Ayrıca kısa bir sürede olsa Fatih' le Knightmare' da çalma fırsatım oldu. Ne kadar kaliteli bir vokal olduğunu çok iyi biliyorum. Diğer elemanlarda ( abilerim desem daha doğru yaş itibariyle ;) ) en az Fatih kadar başarılılar kendi enstrümanlarında.

Dediğim gibi bir bar grubu ve bu işi para karşılığı yapan bir grup olarak bence In Rock, Amatör Gruplar kısmında yer almamalı. In Rock' a profesyonel ve/veya albümlü grupların yer aldığı Turk Rock kısmında başlık açılmalı bence ( şayet açılmadıysa veya açılmamışsa tabii ;)

Son olarak çalışmalarında başarılarının devamını dilerim ;)
 
Bence söylediklerinde çok haklısın ama, durum itibariyle Anarada uzun zamandır çalan bir çok grup (Şeytan Tüyü, Green, Diplomatik Immunity, Wattz Up.. aklıma bunlar geldi) her ne kadar çok profesyone müzisyenler olsalarda albümleri olmadığı için profesyonel sayılmıyorlar ... (Bir anlamda)

Yukarda bi arkadaş şey demiş, başlık açılmasaydı die... Doru valla ne konuşulabilir ki bu adamlarla ilgili, ne diyeceksin en fazla "üstad be çok iyiydiniz gene.." eleştirilecek bişi yok...
 
LiMoN, doğru diyorsunda ama bence orda bir söyleminde bence ufak bir yanlışlık var bence...

"her ne kadar çok profesyone müzisyenler" demişsin ya işte bence o küçük yanlışlık orada. Bence "çok iyi müzisyenler olup bu işi PROFESYONELCE yapıyorlar" tarzında bir kullanım daha doğru olur. Önceki mesajımda belirttiğim gibi profesyonelin ve profesyonelliğin anlamı çünkü bir işi para karşılığı veya para kazanmak için yapmak veya o işten para kazanmaktır. Yani Profesyonellik bir iyilik, güzellik sıfatı veya öylesi şeyleri belirten bir kelime değildir.

Şimdi ohooo amma taktın diyeceksin ama öyle yane. Benimde bu kelimeyi yanlış kullanımlarım olmuştur epeyce. o yüzden kelimeyi en doğru anlamında kullanmaya dikkat ederim. Amatör de kelime anlamı olarak bir işi çok çok fazla severek, hatta delicesine severek yapmak veya sevmek demektir.

Yani bence In Rock hem çok iyi çok çok iyi hatta müzik ve müzisyenlik olarak. Hemde profesyoneller. O albüm olayınada katılmıyorum. Tamam albümleri yok ama belki geçimlerini bu bar programlarından kazanıyorlar ( Fatih' i biraz tanıdığım için en azından Fatih bu şekilde hayatını devam ettirmek için gerekn parayı kazanıyor. Bu işte de çok ama çok başarılı )

Bu yüzden profesyonellik için albüm olayı bence illaki gerekli bir şey asla değil...

belki saçma ve anlamsız bir açıklama oldu ama içimden paylaşmak yazmak geldi...

Dediğin gibi üstadlar gerçekten.

Kendilerine bir kez daha başarılar diliyorum ki zaten başarı ellerinde ;)
 
Burda da tartışma alanı yaratmaya gerek yok sanırım.
Albümlü bir grup olmadığı için ve bir cover grubu olduklarından ötürü turkrock.com içerisinde girecekleri kategori burası.Ama şu bir gerçek Ankara'nın en iyi grubundan bahsediyoruz.

Harika bir grup.
 
in rock ankara nın en iyi gruplarından biridir. bu adamların ne çaldıklarını, nasıl çaldıklarını bilen bilir :LOL: . burada hangi başlık altında olmaları gerektiği tartışmasına girmeden internette kendileriyle ilgili haberleri,değişiklikleri,organizasyonları duyurabilecekleri, dinleyicileriyle iletişim kurabilecekleri bir platform yaratılmasının gayet sevindirici olduğunu vurgulamadan geçmek istemedim. daha önce böyle bir imkan olduğunu sanmıyorum, en azından ben hiçbir yerde rastlamadım.

devam..başarılar..
 
amatör piyasada şuan merak ettiğim tek grup In Rock! insanlardan çok güzel sözler duydum In Rock hakkında ama malesef hiç dinleme şansım olmadı... yaklaşık 1aydır gideceğim dinlemeye-gidemiyorum :S çok yakında bir fırsat yaratıp en önden dinleyeceğim kendilerini :)
 
In Rock için söylenenlere genel olarak katılıyorum. Gerçekten de Ankara'yı daha güzel kılan, canlı müzikte kalitenin standardını belirleyen yegane gruplardan biri. Gerek grup elemanlarının yetkinliği, gerekse de repertuarlarıyla her ne kadar cover grubu olsa da kendi stilini bulmuş, çaldıkları her şarkıyı kendi harmanında demleyen bir topluluk.

Bununla birlikte genel olarak bu forumda amatör/profesyonel tartışmasına değinecek olursak... Bence terminolojiye uygun olarak yaptığı işin maddi olarak karşılığını alan kişi profesyoneldir, yaptığı işi ne düzeyde yaparsa yapsın, emeği takdir görmüş ve maddiyatla ödüllendirilmiştir.

Bu işten maddi çıkar sağlamayan; çeşitli parti, şenlik gibi organizasyonlarda performans sergileyen gruplar veya kendi başına evinde müziğini yapıp burada insanlarla paylaşan insanları da amatör diye nitelendirmek doğru olur sanırım.

Burada önemli olan ortaya konulan ürünün kalitesi, dokunduğu insan üzerindeki etkisi... Profesyonel olmak insanı yüceltmediği gibi amatör olmak da küçültmez... İnsan bu işten para kazanır veya kazanmaz, kazanırsa kendi başına yer parayı, ama yaptıkları herkes tarafından değerlendirilir, konuşulur, eleştirilir, takdir görür ya da görmez...

Sonuçta "Amatör Gruplar" başlığı altında yeralmak, bedava biraya çalan grupları yüceltemeyeceği gibi, bu işte yıllarını devirmiş In Rock, Trip, Soul Stuff gibi grupları da küçültemez. Ama terminolojiye uygunluk açısından keşke genel başlığın ismi "Yerel Gruplar", "Albümsüz Gruplar",...vb. (iyi bişey bulamadım isim olarak :D ) şeklinde değiştirilse... ;)
 
Olympos gölgede dinledim kendilerini ortamı dağıtan Züper zonik insanlar ne yapsak ne etsek deep purple çaldıramadık :) süleyman abimiz olayı aşmış bir gitaristtir elleri öpülesi insan :) umarim askerlik bitince tekrar dinlemek nasip olur
 
ehhh arkadaşlar bende zaten adamlara sağlam diyorum. tamam bişi demiyorum artık daha bu konu hakkında :)

son olarak şunu belirtmek istiyorum: sizler o grubu elemanları ve Fatih' i dinliyorsunuz. Ben Fatih' le aynı sahneyi paylşatım bir kaç konser olsada. olay bu yani ;) :) :twisted:

saolsun kendiside benim power metal davullarımı fena bulmamıştı :D :p

Değil mi Fatiiiihhh ??? This culd be the end of your lifeeee !!! ;)
 
ehhh arkadaşlar bende zaten adamlara sağlam diyorum. tamam bişi demiyorum artık daha bu konu hakkında :)

son olarak şunu belirtmek istiyorum: sizler o grubu elemanları ve Fatih' i dinliyorsunuz. Ben Fatih' le aynı sahneyi paylşatım bir kaç konser olsada. olay bu yani ;) :) :twisted:

saolsun kendiside benim power metal davullarımı fena bulmamıştı :D :p

Değil mi Fatiiiihhh ??? This culd be the end of your lifeeee !!! ;)
 
Türkiyede vay efendim bizim albümümüz var diyen konserden konsere koşan bir dolu grupdan cok cok daha iyiler. Ben bu cumartesi if de sadece 6 şarkılarını dinledim ve gitmem gerekti ama beri zor cıkarttılar ifden tam da pink floyd çalıyolardı... :| Bence bu müzisyenlerin gerçekten cok daha profosyonel çalışmalarda bulunması gerek... Umarım cok daha geniş kitlelere tanınırsınız ve gerçek müziği millete gösterirsiniz..
 
Bu adamlardan You Don't Fool Me dinlenilir, sonra bir daha dinlenilir, sonra gene istenir, tekrar dinlenilir, ölene dek dinlenilir kesinlikle.
 
Geri
Üst