Lambalı Overdrive Yardım?

Bir de EHX in Graphic Fuzz ı da yine benim için bir merak konusu, bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
 
Madem satılmıyor dediğim gibi, çivi çiviyi söker hesabı modlat o MT2'yi, yarın öbür gün daha işe yarar bir pedal haline gelir en azından :)
Denemeden de bir halt alma. Çok yamuk bir alemde yaşıyoruz zinhar. Ürüne bakıyorsun oooh! 10 üzerinden 9 - 10 aldığı yorumlar havalarda uçuşuyor, bir videolar çekilmiş ki neredeyse hipnotize oluyorsun falan. Ama ürünü bir alıyorsun, fıssss!!
 
Mt-2 olayına sınavlar bitsin bakacağım, dediğiniz gibi denemeden bir şey de almam zaten hala bekliyorum inatla. Bütçem de öğrenci bütçesi olduğundan iyice içime sinmeden, iyice araştırmadan istesem de alamıyorum :)
 
Merhablar. Forumdaki ilk mesajım buraya kısmetmiş. Konu ilgimi çekti. Öncelikle herşey tabi ki zevk, tarz ve kulak meselesi tabi ki ama özllikle söyleyeceğim şey odur ki özellikle lambalı amfilerin preampleri - ki burada v1 den bahsediyorum şüphesiz - kendilerinden önce başka bir pre amp lambası görmeyi çok da sevmiyor gibiler sanki. O nedenle ne zaman bir lambalı amfide lambalı bir pedal kullansam aşırı sert, gritty diye tabir edilen, bir ton geliyor kulağıma. Onun yerine yük anlamında daha uygun olan opamp pedallar yada doğrudan manyetik daha mantıklı sonuçlar verebiliyor. Belki de o nedenle birçok profesyonelin pedalboardunda daha çok görüyoruz opamp pedalları. Eric Johnson vs örnekleri de var tabi. Ama oradaki ton örneği hem çok kendine özgü -violin like- hem de fuzz faktörü oldukça önemli bir rol oynamakta. Yani bana amfilerin yapılış mantıkları ile alakalı gibi gelmiştir her zaman. Ha burada hiçbir zaman bunlar birlikte kullanımamalıdır demek istemiyorum. DI box olarak mesela çok iyi sonuçlarını biliyorum. Mesa boogie V-twinin mesela. Neyse benimkisi sadece bir tespit.
Sevgiler
 
Geri
Üst