Pedalboard Kendi Yapımım

Merhaba arkadaşlar benim ufak setup için yaptığım pedalboard projemi sizle paylaşmak istedim :)

Aluminyumdan imal ettim oldukça hafif ve dayanıklı oldu :) Şu an elimdeki kabloların el verdiği şekilde yerleştirebildim pedallarımı ,gerekli kablo düzenlemeleri yapılınca 2 ya da 3 pedallık daha yer açılabilir üstünde .

Buna ek olarak barların altına şerit led eklemeyi düşünüyorum :)
Yorumlarınızı bekliyorum :)

ImageUploadedByTapatalk1385297485.849449.jpg

ImageUploadedByTapatalk1385297501.049296.jpg

ImageUploadedByTapatalk1385297511.149441.jpg

ImageUploadedByTapatalk1385297520.199393.jpg
 
Gayet güzel görünüyor elinize sağlık, üst kıvrımlarına biraz radius verilebilirmiş taşıma çantasına zarar vermemesi için. Ayrıca paslanmaması ve hafif olması açısından alüminyum baya iyi iş görür. Nasıl yaptığınızı yazarsanız kendi pedalboardunu yapmak isteyen arkadaşlar için referans olabilir :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim @KoNt87 bahsettiğin gibi köşelerin radius'unu arttırmak faydalı olacaktır ilk fırsatta bu tavsiyeyi uygulayacağım :)

@CAJEMIR Kablo klipsleri onlar , pedalların altına birşeyler yapıştırmak istemediğim için onları kullandım :) Olumsuz olan bir yanı var mı peki pratikte , atıyorum , boyasını kaldırıyor gibi bir sorun varsa, başka bir çözüm geliştirmemiz lazım gelir :)

Nasıl yaptığıma gelince , çok amaçlı el motorlu makinelerden ne zamandır almak vardı aklımda ,nitekim bir dremel aldım, DIY işlerine merakım olduğundan baya işime yarayacak bir alışveriş oldu :)

Aluminyum parçalar eski bir rack deney ünitesinin parçaları idi o standart dikdörtgen delikler vs. kendinden vardı parçalarda , o üniteyi görünce "Aaaa ben bundan board yaparım!!!" diyerek almıştım .
Yan parçaları oluşturan düz levhalar 130 mm yüksekliğinde idi , pedalların bir kısmını iki katın arasına gömmek ve board'un toplam kalınlığını çantaya sığdırmak için 70 mm'ye indirdim bu yüksekliği Tri-AC nin tasarımından esinlenerek de ön kısımların eğimli gelmesinin hoş olacağını düşündüm, switchlere bastığımda ayağıma/ayakkabıma vs. temas etmeyecek kadar yüksekliğe elveren bir eğimle o parçaları da keserek bu hale getirdim.

Yan plakaların arkada kalan fazlalıklarını kesmedim çünkü , farklı pedallar ile değişik boyutlarda bir set-up kurmak istersem onları alyanlarını söküp rahatlıkla konumlandırabilmek istedim.

Altta çok küçük bir eğim vermesi için tahta çubuğu koydum kablo klipslerinin aşağıda kalan kafa kısımları yüzünden sallanmasın diye. Ve işlem tamamlandı, prototip olarak yaptığım board'um kullanıma hazırdı :) Board konusunda daha ince, hafif ve aynı mukavemeti sağlayabilecek tasarımlar yapmayı düşünüyorum. CAD ve mekanik analizlerini de yaptıktan sonra yeni projeleri de burda paylaşacağım :)
 
Ağırlığı çok önemli aslında, ayağınızla kırılması çok zor bükümlü olduğu için, 2.5mm kalınlığındaki paslanmaz çeliğe büküm koymadığımdan, board yamuluyordu ayağımla her bastığımda :) ben ettim siz etmeyin :))
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Zaten gördüğümde barların şeklini işte bu demiştim yığılma olmaması açısından çok güzel şekilleri :) sağlamlık konusunda hiç şüphem yok ama aşırı yoğun çıktı keserken 2 tane kesici dişli bitirdi :)
 
Geri
Üst