Analog Pedalları Amfisiz Mixere Girmek?

Elinizde hughes&kettner vardı. Piyasada bilinen en naturel clean ton veren pedaldır. Kabin similasyonuda mevcut. Gene aynı markanın yanlış hatırlamıyorsam cream machine diye başka bir preanfisi vardı ama artık üretilmiyor. Magnum diye bahsettiğiniz pedal sadece bir poweramp. Dolayısıyla miksere değil kabine bağlamak için. Amaç benim gibi anfi taşımamaksa kabin similasyonlu bir preamp (drive değil ama) iyi bir reverb pedalı ve bir booster işi çözüyor. Ortak arkadaşımız Argın processor ile güzel tonlar yakalıyordu. Ama bazen procesorle uğraşmaya gitar çalmakdan daha çok zaman ayırmak gerekiyor :)
 
Tech 21 character serisi pedalları ya da eski modeller olan sansamp serisini mixer ya da ses kartına doğrudan bağlayabileceğiniz amfi simulator leri gibi düşünebilirsiniz ya da bir amfinin önünde harika preamplar olarak ayrıca arkasına herçeşit ambians ya da modulation efektleri bağlanabilir örneğin Liverpool modeli vox ac30 2×10 ya da blondie modeli fender bassman 4×10 jensen gibi tepki verecek şekilde tasarlanmıştır inceleyiniz ayrıca özellikle clean ler amt den çok daha iyi bence . Bizzat hepsini sahnede kuulandım
 
Joyo American Sound Fender Amfi clean tonlarını güzel modelliyor. Pedalboardın önüne ekleyip direkt Pa ya girebilirsiniz. Fiyat olarak da çok uygun. Sıfır 110 tl idi sanırım.
 
Abi ben de amfisiz çalışıyorum bu sıralar analog pedallarımın arasında Tech21 SansAmp TriA.C. var amfi modellemesi olarak onu kullanıyorum, Clean'lerde bir kanalı Fender bir kanalı Marshall modellemesine ayarladım, OD içinse Mesa simülasyonunu kullanıyorum ve oldukça mutluyum :) Kayıtlarda da aynı şekilde kullanıyorum en kısa zamanda kayıt örneği de asarım buraya ;)
 
Merakla bekliyorum örnekleri...

Alel acele bir kayıt yapmaya çalıştım, kötü çalım için kusura bakmayın aklıma ilk gelen parçaya girişeyim dedim :)
Kayıt zincirim ve detaylar şu şekilde:
Müzik : Ben de Özledim Dizi Müzikleri - Dağılma
MXR Super Comp - Uyar Elektro Octave - Boss DS1 (kullanılmadı) - EHX Small Stone (kullanılmadı) - Focusrite Scarlett 18i20 - Waves RVerb
Logic PRO X ile kaydedildi , umarım beğenirsiniz :)
 
benim anladığım şu, bie preamp ünitesi ya da pedalı kullanacaksak tüm drive ve clean tonlarımızı ondan alıp üzerine fx ekleyebiliriz. analog pedallarda da preampta da kabin simülsayonu istersek ultra G tarzı bi kabin simülasyonu kullanmak lazım. ultra G nin amacı amfi kullanıyormuş gibi değil de kabin kullanıyormuş hisii vermektir. analog drive pedallarını amfinin inğutundan değil de returnden girersen analog pedallara ultra G bağlamış hibi olursun. preamp pedalını direkt mixere girersen amfinin line outunu mixere girmiş gibi olursun. tam eşit değil ama işlevsel mantık olarak böyle sanırım. ton olarak tüm varyasyonlarda farklı sonuçlar alınacağı da gerçek. ben sahnede analog drive + ultra G kullandım. sonuç fena değiildi. yani aslında kullandığımız amfiler preamp+power amp+kabin üçlüsünden oluşuyor. bunların üçünü de kendi bünyesinde barındıran pedal amfinin kendisidir. :D setupta analog drive yerine beğendiğin bir preamp bulundurmak en temizi gibi geliyor bana. amfi varsa send den, yoksa kabin siml. ile mixere girersin.
 
SansAmp TriA.C. high gain distortion pedallarla nasıl anlaşıyor onu merak ediyorum açıkcası. Super Crunch Box ın tonlarını amfide çok beğeniyorum. Ama ofiste amfi kullanma imkanım yok. Hiç high gain tarzı distortion pedal ile denediniz mi ?
 
Pek hi-gain olduğunu sanmıyorum ama davullu kısımda leadleri çaldığım drive'ımsı mesa tonumu Boss DS1 ile boostladığımda güzel sonuç elde edebiliyorum :) Bir hi-gain pedal bulabilirsem onun da deneyini yaparım şu sıralar bende ya da yakın çevremde o kadar sert bir pedal yok hemen ulaşabileceğim :)
 
Aynen..
biraz önce benzer bi basliga yazmistim benzer cevabi.
Amfi modelleyicileri ile sorunun cozulmesi bi yana, daha fazla sorun ortaya cikar. Cunku amt yada sansamp gibi pedallar zaten birer preamp pedallaridir. Bunlari setup ta clean bile kullansaniz drive a drive bindirmek demektir..
Elinizde zaten bi preamp pedali oldugundan size gerekli olan sey kabin dir. Bunun simulatorude ultra g ile olacaktir. Ucuz basit ve cok ise yarar bi cozumdur. Tum pedallarinizin en sonuna koydugunuzda ayri ayri tum pedallari birbirinden bagimsiz çalıştırabilirsiniz. . Ve ayni pod veya boss gt serilerinde oldugu gibi her sistemde kullanabilirsiniz. Mixerden 2+1 hoparlorlere kadar..
Bu arada elinizdeki blackstar dual in kendi kabin sim.varsa ordan degil, normal cikisi varsa ordan cikis almaniz gerek
 
Son düzenleme:
Şu şekilde direk sisteme girme şansım var mı?
Drive pedalları > Magnum 44 (poweramp)> Palmer PDI09>Mixer
Magnum44 direk kabine bağlanıyor bunu biliyorum mixere girilmeyeceğiniz. Fakar sona bir Palmer pdi09 koysam kabin sim. ordan mixere çıkış alsam problem yaşarmıyım? Yoksa gereksiz mi olur?
 
Şu şekilde direk sisteme girme şansım var mı?
Drive pedalları > Magnum 44 (poweramp)> Palmer PDI09>Mixer
Magnum44 direk kabine bağlanıyor bunu biliyorum mixere girilmeyeceğiniz. Fakar sona bir Palmer pdi09 koysam kabin sim. ordan mixere çıkış alsam problem yaşarmıyım? Yoksa gereksiz mi olur?

Tonedrive selamlar, bildiğim kadarıyla Palmer pdi attenuator ve dibox birleşimi bir ürün, içinde dummy load dediğimiz poweramp(magnum)'ten gelen yüksek çıkışlı sinyalin gücünü sönümleyecek bir devresi yok bu yüzden aynı kafa amfiyi kabine bağlamadan çalıştırmış gibi bir durum çıkar ortaya bu da magnumun çıkış katına zarar verebilir.

Palmer PDi-03 bahsettiğin setupda sorunsuz çalışır o hem speaker simulator hem de dummy load var içinde.

Nacizhane görüşüm olarak da preamp olmaması bir eksiklik hissettirebilir tonda, çok uzun oldu kusura bakma umarım cevaplayabilmişimdir.
 
Aslında drive pedalı>magnum 44> kabin. Bu bağlamda güzel tonlar dinledim video olarak. Bazen amfi taşımak sıkıntı olabiliyor. Kabin yerine mixer ve monitörler olsa diyerekten palmer i zincirin son halkasına katmayı düşündüm. Ama dummy load olayını hesaba katmamıştım.
 
Bu konuda kullandığım en iyi sistem
Gitar - Bosster ya da drive pedalı - Sansamp triac- - zamanlayıcı efektler (delay , reverb v.s) - palmer pdi09 kabin simulatörü - mikser

Not . Neil Zaza'da görüp amfi taşıma derdinden kurtulmak için kopyalamıştım.
 
Geri
Üst