Telecaster Için Akort Burgusu Önerisi

Akort kaçırmama olayında tek kriter burgu değil bizzat kendim tecrübe ettim. Tel gerilimi stabilizasyonu, köprüyü bağlayan yayların performansı vb. gibi etmenler de önemli. Burguyu taktım ooohhh çaaak bakalım bi diveebombeer dedin mi olmaz. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
akort burgusu ne için alınır hocam? tabi ki bir sürü değişken var ama kilitli bir sistemle kilitsiz sistem arasında elbette fark olmalıdır. akort burgusunu değiştirmek tek çözüm değil ve sorunun tek kaynağı da değil ama diğer aksamlarında sorun gözükmeyen bir gitarda değiştirilmesi mantıklı olan bir parça.
 
Her teleye gitmez bunlar. Teleler genelde strate göre daha hafif oluyor. Bu kulakçıklar biraz daha ağırca ve gitarın dengesini bozabilirler.

İlla alacağım diyorsanız da benden alın . :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
ağır olması iyi bir şey değil mi?öyle okumuştum sanırsam Fatih Yılmaz ın yazısında.tabi fazla ağır olması değil.
 
Esas sorun ağırlık değil, ağırlık merkezinin yeri veya dengesizlik diyelim. Ayakta veya gitar bacak üstündeyken sapın ağırlığını elle kolla dengelemek zorunda kalmamak lazım. Telecaster'daki ağır potans başları ve metal control plate bile muhtemelen gitarın ağırlığını biraz da olsa dengelemek amaçlı. (araştırmadım, varsayımdır) Stratlerde köprü ve tremolo bloğu biraz daha dengeleyici oluyordur tabii.

Bunlardan alıp, gayet hafif bir G&L ash asat'a taktım. Ve dengesizlik sebebiyle memnun kalamadım.
 
sizden almamı istediğiniz burgular neler ? bir de sizin önerileriniz neler?

edit:sanırım aynı burguları siz de satıyorsunuz
 
Son düzenleme:
Geri
Üst