Dean Dime V Mi , Yoksa Epiphone Lp Plus Top Mu ?

yakın bir zamanda yeni bir gitar alıyorum @leaddd abimizin gitarıyla anlaşmamızdan farklı yanlış anlaşılmasın o konuda... black metale kaçmasam da sert tonları ağır riff leri çok severim amfi olarak da alacağım şey hakkında blackstar olası diye düşünüyorum sorularım şunlar;
başlıktaki gitarlar hakkındaki yorumlar ?
bu gitarlar dışında görünüşü de beni cezbedecek pasif manyetik ve devresi olan gitarlardan neler önerirsiniz ?
lambalı amfi olarak küçük çaplı evde kullanacağım önerileriniz neler ? distortion sağlam olmalı...

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
ayrıca bir detayı eklemeyi unutmuşum LP alırsam manyetik modifiyesini eksik etmeyeceğim şekilde düşünmek daha mantıklı olacak sanırım :)
 
Sert tonlar icin arada kalan bir gitar değilde aktif takilsan daha iyi olmaz mi? Dean dime v yi ankarada bi arkadas satiyordu gitarın kafa kisminda vuruk var ağaç gorunuyor ama cok takilmiyorsan onu düşün bence guzel gayet yekpare maun aktif 81/85 isini görür diye düşünüyorum :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
canım benim bilisin canı gönülden severim dean i ancak dimebucker olmayanını kullanmaaaaaam emg sevmiyorum ben hiç nedense bana itici geliyor onlar SD candır can ne alırsam alayım SD modifiyesi düşünüyorum gibi bir durum var :)
 
LP Plus top al bence. bende vardı. çok uzun süre severek kullandım. sapta sd invader, köprüde gibson dirty fingers vardı, tam bir kamyondu :D çok sağlam gitardır ayrıca plus top. son bir ayda önerdiğim 4. kişisin :D pişman olmazsın. eğer olursan da ben alırım senden :D
 
V kasa gitarlar şekil itibariyle insanları uğraştıran gitarlardır oturarak çalmak bir derttir, ayakta denge problemi yaşatabilirler, olur olmadık yere çarparlar,kılıf hardcase bulma konusu sıkıntıdır. Bahsettiğin Dean tabi ki çok spesifik bir gitar, Les Paulle daha geniş bir yelpazede takılabilmen mümkün. Yaptığın ve yapacağın müzik kafanda tam olarak oturmuşsa ve V gitar istiyorsan Deani al tabi çünkü böyle şekilli gitarlar insana cazip gelir içinde kalmaz:) Sound olarak ise iki gitar da yaptığın tarza uygundur ancak tabi Les Paulü stok manyetiklerden kurtarmak gerekebilir artık zevkin nasılsa. Ama böyle şekilli gitarları tercih olarak sununca insanlar pek öneremiyorum çünkü zaman içinde müzik tarzı değişebiliyor ve elindeki gitar ne kadar iyi olursa olsun yaptığın işe uymayabiliyor. Ayrıca ikinci elde satması da birazcık zor oluyor. Yıllarca Jackson RR-3 ve DK-2 BOF kullandım böyle janjanlı gitarlarla indie pop vs çalmak zorunda kaldım, ha çalındı mı çalındı ama görüntü olarak komik kaldı :) Bu nedenle bu faktörleri de düşünmeni öneririm ayrıca.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
dean lere sh-13 ve sh59 takıldı mı hem metal hem akustik gibi clean tonu alınıyor kullandığımdan biliyorum tek artısı da floyd rose gibi LP ye göre ayrıca case falan herşeyi var tek sorun sabit köprü ???? veya floyd rose ???!!??!? işte seçim burada yoksa ağaç falan aynı yani :)
 
blackstar ht1r iyi ama üstünde clean kanal var sadece. ht5r süper ama lambaların verimli çalışmasın sağlamak için sesi epey açmak gerekir. komşu derdin falan varsa sıkıntı yaratabilir.
 
Geri
Üst