Bas Gitar

C

Chiarra34

İyi günler.Foruma yeni katıldım.Bu yüzden konuyu yanlış yere açmış olabilirim affınıza sığınırım.Benim sorunum müzikte çoğu zaman bas gitarı duyamamak.Arka planda kaldığı için çok net duyamıyorum.Bas gitarı duyabilmek için ne yapabilirim ? Yardımınız için şimdiden teşekkürler:)
 
http://turkrock.com/forum/32/ başlığınızı bu linke taşırsanız daha doğru olur ve birileri görür öncelikle.Müzik dinlediğiniz sistemleri değiştirirseniz, eq ayarlarını değiştirirseniz ya da bas hassasiyeti olan bir ses sistemiyle dinlerseniz müzikteki bass gitarı duyarsınız.Eğer bass gitar vs çalmıyorsanız bass gitar sesini ayrı olarak seçmekte güçlük çekmeniz normaldir, çünkü genelde ön planda olan seslere dikkat edersiniz.
 
Aslında duyuluyor fakat bas frekanslarını (30-100hz arası) her sistem net veremediği için az geldiğini düşünüyorsunuz, tabii bazı gruplarda bilinçli olarak arkaya saklanabiliyor.

Ses sistemini değiştirmen gerekiyor, ayrıca bahsettiğim frekans aralığını eq açarsan en azından duyarmış gibi olursun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bu frekans ayarlarını nerden değiştirebilirim ? ve başlığı nasıl taşıyabilirim ?
 
hocam müziklerinizi arkadaşların da dediği gibi kaliteli sistemlerde dinlemeye çalışın. İmkanınız yoksa bile en azından bir woofer ı olan bir 2+1 de olur o da yoksa hoparlör yerine ortalama bir kafa kulaklıkla dinleyin. Bir de kendimden örnek vereyim; bas gitara başlamadan önce ben de duymuyordum basları mesela malt-deprem deki o yüksek ve keskin basları bile duyamamıştım. Bas gitar çalalı birkaç ay oluyor ama inanın çok farkediyor. Bu seferde sadece baslara dikkat ediyorum. (normalde e-gitar çalıyorum) Size önerim dinlediğiniz tarzları da göz önüne alarak mutlaka farklı enstrümanlar çalmaya çalışın sesleri daha iyi ayırt edersiniz. Müzikleri hangi platformda dinlediğinizi (mp3 çalar, Windows, telefon) söylerseniz eq konusunda daha iyi yardımcı oluruz.​
 
Geri
Üst