Aydilge

Bilgiler beynime kodlanıyor, hızla kodlanıyor. Düşünceler, yapılması gerekenler, kötüler, çirkinler, güzeller kalıp kalıp beynime iniyor. Annemin arzuları, babamın nasihatleri, arkadaşlarımın beklentileri, reddedilme korkusu, Pazar sabahları saat onda başlayan amerikan filmleri, tüm kızlar aşık olduğu için aşık olduğum mavi gözlü çocuk, tüm kızların aşık olduğu birine aşık olmayı kendime yediremeyip terk ettiğim çocuk, öğrenmek adına değil, sırf beğenilmek ve saygı duyulmak için çalıştığım dersler, bayramda kesilen hayvanlar, trafik kazasında ölen insanlar, televizyonda göbek atan kocamış kadınlar, hediye kazanmak için sunucuya yalvaran sesler, tanrıya ilk kırılışım, yediğim hamburgerden zehirlenip, sonra tekrar yiyişim, sahilde balık tutan adamların kovasında can çekişen balıklar, babamın pişirdiği lezzetli lüferler, yalnızlığım, ıssızlığım, uçurumdan düşüm, boynu bükük kalışım, hiç düşünmeden kırdığım hayaller, hiç bitmeyen arkası yarınlar, hangi şarkıyı dinleyeceğimi, hangi filme gideceğimi, hangi giysiyi giyeceğimi söyleyen reklamlar, ancak o sıvı yağla lezzetlenen patatesler,üniversiteler televizyona, televizyondan depresyona düşen profesörler, uzun boylu ince kadınlar, uzun boylu ince kadınlara benzemek isteyen kısa boylu şişman kadınlar, akan bilgi içinde kayboluşum, boğuluşum, acıkmasam da ayıp olmasın diye yediğim misafirlik kekleri, güçlü, parlak saçlar için aldığım şampuanın döktüğü saçlarım, daha sağlıklı ve temiz bir cilt için harcadığım harçlığım, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ama adını hatırlamadığım olaylar, asla vazgeçemem diyip, bir anda vazgeçtiğim insanlar, beni yeni versiyonlarımla değiştiren dostlarım, sürekli, güncellenen batıl inançlarım, birbirilerini sağlamlaştırıp, yeniden üreten ön yargılarım…Doğal olarak kabullendiğim için üzerinde düşünme ihtiyacı duymadığım tüm yapaylıklar, kurallar ve öğretiler… Hepsini koparıp atıyorum bu gece, çünkü akmaya hazırım artık, karanlığımdan boşluğa damlayan sesle…
su sozdekı sadelige bakarmısınız...
 
Yönetici Uyar

ısı: Mesaj içeri ği anlaşılmayı güçle ştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalar ına sahip olduğundan yönetim tarafı ndan silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmay ınız ve kelimeler üzerinde gereksiz k ısaltmalar yapmayınız. Kas ıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden at ılacaksını z. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.


Ayrıca bknz; http://www.turkrock.com/ftopic28283.html
 
beğenenlere saygı duyuyorum ve kimseye dinlemeyin falan tarzında birşey demiyorum bu sadece kendi görüşlerim, eleştirim lütfen çarpıtılmasın...

sözlerde de müziklerde de abartılacak hiçbir güzellik yok ve hatta çok vasat ve tekdüze kalıyor. bu aydilge furyası nedir bir türlü anlamadım.

özgün bir vokal tarzı denmiş ama vokalde bir "tarz" yok ki, sadece çok berbat söylemiş sonrasında "aa çok değişik oldu ben bunu değişik tarz diye etrafa yaymalıyım" demiş ve heryere özgün tarz olarak geçmiş.

hani bu kadar berbat müzik yapanlar nasıl bu kadar abartıldı da rockncoke a dahi çıkacak diyorsunuz, aklınıza yine müzik yapmayıp güzel olduğu için albüm satan hatunlar geliyor, e ben bu vatandaşta bir güzellik hoşluk şirinlik vs. de görmüyorum.

ve yine soruyorum, nasıl abartıldı?, niye abartıldı? ya sıklıkla dinlediğim grup&kişiler bunun yanında çok vasat kalıyor ki ben bu "muhteşemliği" anlayamıyorum ya da hakikaten durup bir daha düşünülmesi gereken şeyler var.

böyle bir müziğin(!) Türkiyeden çıktığını ve bu kadar popülerleştiğini görmek insanı üzüyor ama elimizden ne çare gelir...
 
calpıtılmasın demıssın o kadar cok carpıtmıssın ki..
sen dinlediğin şarkıları indirip dinliyor olabilirsin ama biz dinlediğimiz sarkı veya sarkıları arastırıyoruz..

yasamında nelere dıkkat ettıgını vs..

sen güzel,şirin oldugu ıcın mı albüm alıyorsun?
aydilge cok güzel değil kabul ediyorum ..
zaten bızler sanatcıların dıs gorunuslerıne bakmayıp ıc guzellıklerını begenıp alıyoruz albümleri.. ki öyle yapmasaydık bugun ebru destan satıs rekorları kırardı ;)

2 tane sarkı dınleyıp elestırıyorsun allah bilir...

sözlerdeki incelik sadelik onu muhteşem yapan..
belkide arjantin senin anlayısını değiştirdi bilemiyorum.
 
arkadaşım ben kimseyi tipi için dinliyorum demedim ki bi mesajımı oku da iyice ondan sonra cevap ver istersen...

çarpıttığım birşey yok yorum yapmak için bütün sözlerini ezberlemem de gerekmiyor. sadece beğenmediğimi ve dinlemeyeceğimi belirttim bu başlık aydilge başlığıysa her türlü eleştri yapılabilir illa göklere çıkarmaya gerek yok.

sana göre ince ve sade olabilir sözler bu birazda tarz meselesi ondan 1000 kat daha güzel yerli&yabancı sözler gördüm, aydilge hanımın sözlerini beğenmemem, müzik tarzım hakkında ileri geri yorum yapmanı da gerektirmez...

niye boşu boşuna tartışalım ki?..
 
mithrandil demiş ki:
ondan 1000 kat daha güzel yerli&yabancı sözler gördüm
niye boşu boşuna tartışalım ki?..
senın bu yaptıgın elestırmek degıl, alcaltmak ..
mesaj kasmak ıstıyorsan baska yerde kas.
elestirebilirsin fakat alcaltamassın.
begendiklerinin topicine git orada kas.
hatta yoksada ac baslık.
tartısmayı bıtırelım kısısel tartısmalar yasak.
 
Yönetici Uyar

ısı: Mesaj içeri ği anlaşılmayı güçle ştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalar ına sahip olduğundan yönetim tarafı ndan silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmay ınız ve kelimeler üzerinde gereksiz k ısaltmalar yapmayınız. Kas ıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden at ılacaksını z. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.


Ayrıca bknz; http://www.turkrock.com/ftopic28283.html
 
müzikleri bok gibi,sözleri bok gibi,kızın seni mal gibi daha nasıl bu guruptan ne kadar nefret ettigimi söyleyebilirim bilmiyorum.IGRENC YA!!!SADECE VE SADECE Türk rock[tabi rock dememiz ne kadar dogru olur bilmiyorum] müziğinde kocaman bir leke!!!
 
aynen katılıyorum çok özenti duruyor kendisi şarkı sözleri ve müzikleri nasıl rock diye nitelendirildi birden böyle tanındı çözemedim doğrusu benim hayatta dikkatimi çekmeyecek birisi tabi zevkler tartışılmaz çoğu kişi beğeniyor gibi
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği kişilere yönelik hakaret ve/veya küfür içerdiğinden silinmiştir. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
sarfettiğimiz sözlere dikkat edelim ... beğenmemek ayrı bi olay ; ama aşşağlayıcı ve argo sözler sadece kişinin kendisini kötüler ... ayrıca uyarı da alabilirsin moderatörlerden ...
 
arkadaşlar sizi anlayamıyorum.ortalık gülbenlere,gülşenlere mi kalsın.evet beğenmeyebilirsiniz.aydilgeyi rock katagorisine de koymayabilirsiniz.evet eleştri de yapabilirsiniz.ama eleştrinin de bi dozu var.bence bu kadar eleştirmek yerine başarılar dileyip müziğin bu follofoş insanlara kalmasını engelleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
saygılar...
 
sesi kollarımı geriyo dişlerimi gıcırdatıyo,hakkında hiçbirşey bilmeyip ilk defa radyoda biraz dinleseydim kanalı değişirirdim.
şimdiii bide şunu ekliyelim;
ama yine de "bok gibi" "ay çok salaaakça" "mal bu yaaa" ve benzeri malak eleştirileri tasvip etmiyoruz.ayıp
 
"Bok gibi" diyip "zevkinin içine sıçtığınız" müzikte en azından bir emek var. Yıllarca süren bir birikim var. En azından Aydilge bir enstrüman çalabiliyor, sözlerini kendi yazıp bestelerini kendi yapabiliyor. (Ç)alıntı yollu müzik yapmıyor. Bari buna saygı duyup şu terbiyesizliklerden vazgeçin. Emeğe saygı denilen olay budur. Bazı sitelerde bahsedildiği gibi emek = korsan şarkı upload ederken klavyeye değen parmakların yorgunluğu değil! Yeri gelmişken söyleyeyim dedim..

Edit : Bu arada, Ebru Destan güzel mi ki ya?
 

Benzer konular

Geri
Üst