Sleepy Hollow (series 2013)

Bu diziyi izlemeye başlayacak mısınız?

  • Hayır.İzlemeyeceğim.

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    3
Sleepy_Hollow_TV_Series-279832324-large.jpg


Pilot bölümün ilk dakikalarından itibaren gerilimi ve heyecanı üst düzeyde tutmayı başaran bir dizi. Şuan için 3 bölüm izlememe rağmen bağlanmış durumdayım .
IMDb skoru 7.8
IMDb Sayfası : http://www.imdb.com/title/tt2647544/?ref_=fn_al_tt_1
Alıntı özet:
"Fox’un yeni sezonda en büyük kozlarından biri olarak öne çıkan Sleepy Hollow, 16 Eylül’de yayınlanan pilot bölümüyle meraklı bekleyişi sona erdirdi. Washington Irving‘in kısa hikayelerinden biri olan “The Legend of Sleepy Hollow” un, Tim Burton tarafından da 1999 yılında beyaz perdeye sunduğu yapıtın, oldukça farklı bir anlatım ile günümüze uyarlanmış hâli olarak dikkat çekiyor. Doğaüstü fantastik dizimizin yaratıcıları ise; Fringe‘den hatırlayacağımız Alex Kurtzman, Roberto Orci ve Underworld serilerinin yazarı Len Wiseman‘dan oluşuyor.

Adını, hikayenin geçtiği kasabadan alan dizinin günümüzde geçtiğine bakmayın, hikaye oldukça eskiye dayanıyor: 1781 yılında Ichabod Crane iç savaş döneminde büyük bir düşmanla karşılaşır ve onu canı pahasına da olsa öldürmeyi başarır. Yüzyıllar sonra, günümüzde bir mağaradaki mezarında gizemli bir şekilde uyanan Crane, aklındaki birçok soruyla beraber hiç alışık olmadığı bu yeni dünyaya ayak uydurmaya çalışır. Ancak bilmediği birşey vardır ve o da kendisiyle beraber öldüğünü sandığı esrarengiz düşmanı da dirilmiştir. Kasabanın şerifi ve genç yardımcısı gelen bir anons üzerine gittikleri çiftlikte efsanevi “Başsız Süvari” yle karşılaşırlar. Yaşanan bu olaylarla ilgili olarak, eski savaş elbisesiyle dikkatleri üzerine çeken Crane gözaltına alınır ama gördükleri karşısında sessizliğini koruyamayan Abbie Mills olaylara farklı yaklaşır. Abbie’nin ve Crane’in geçmişten gelen birçok sırrı ortaya çıkardığı ve Başsız Süvari’yle başlayan doğaüstü olaylarla mücadelesi ise bu şekilde başlar.

Dizide, Ichabod Crane karakterini İngiliz oyuncu Tom Mison canlandırıyor. Mison için bu dizi ilk başrol aldığı yapım ve belki de oynadığı en büyük projelerden birisi. Abbie Mills‘e hayat veren ise güzel oyuncu Nicole Beharie. The Good Wife , Law & Order dizilerinde konuk oyuncu olarak katılmış ve irili ufaklı birçok Hollywood filminde rol almış genç aktristimizin de Sleepy Hollow, ilk ciddi anlamda dizi tecrübesi olmasıyla dikkat çekiyor. Ichabod Crane’in güzeller güzeli karısı Katrina‘yı da yine aynı güzellikteki İsveçli oyuncu Katia Winter oynamış. Dexter‘ın 7. sezonu izleyenler onu Nadia karakteriyle hatırlayabilirler. Saydıklarımız dışında birçok diziden aşina olduğumuz isimler de dizi kadrosunda yer alıyor. Bunlardan bir kaçı ise şu şekilde: Orlando Jones (House M.D., CSI: Miami), John Cho (FlashForward, Go On), Lyndie Greenwood (Nikita, Lost Girl), Nicholas Gonzalez (Mental, The O.C.). Megali - Ali Şahin / birdizihaber" - ALINTIDIR.
 
bu sezon amerikan ulusal kanallarından izlemeye başladığım tek yeni drama dizisi. gerçekten iyi bir iş çıkarmışlar. supernatural falan sevenler izlemeli.
 
Geri
Üst