Dahili Ses Karti Tavsiyesi ( Kayit Için )

Merhaba arkadaşlar . . Behringer XENYX 802 MİKSERİM VAR . NODE NT1A MİKROFONUM VAR. .

KAYIT ALIRKEN TÜM AYARLARI EN İYİ ŞEKİLDE YAPSAMDA DİP SES BENİ DELİ EDİYOR . İSTEDİĞİM PERFORMANSI ALAMIYORUM . SİZCE DİP SESİ ENGELLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIM . . MİKSERİMİ SATIP HARİCİ SES KARTIMI ALMALIYIM . YOKSA DAHİLİ SES KARTIMI DEĞİŞTİRDİĞİMDE SORUNU ÇÖZERMİYİM .

BAŞKA DORUMLARDA ARKADAŞLAR TOPRAKLAMAYLA ALAKALI OLABİLİR DEMİŞLER ANCAK MANTIĞIMIN ALMADIĞI BİR NOKTA VAR . MİKSERDEN MASTER SESİNİ AÇTIKÇA DİP SES ÇOĞALIYOR . MİKSERİN ELEKTRİK KABLOSUNDA DA ZATEN PRİZE TAKILAN FİŞİNDE TOPRAKLAMA BULUNMUYOR .
NT1A DA EN DÜŞÜK DİP SESLİ MİKROFONLARDAN BİR TANESİ . SİZCE SORUN NEDİR . . SES KARTIMI MİKSER Mİ KALİTESİZ ? ?
 
Sebebi bağlantısı yanlış yapılmış kablo bile olabilir, dip ses bana hiç normal gelmedi. Elimden 2-3 farklı kondanser mikrofon geçti, dip sesle sadece problemli kablolda karşılaştım. Elinizdeki mixer bozuk değilse o problemi yaratmaz. Yalnız PC'e girerkenki ses kartınızın girişi problem yaratabilir, on-board birşeyse acil şekilde ondan kurtulun, hele ki mic-in'den bağlıyorsanız gürültü son derece normaldir. Öncelikle line-in'den giriş yapın. PClerin on-board ses kartlarında dip gürültüsü olağan bir problemdir, ben de seneler önce çok sorun yaşadım. Tavsiyem her durumda ucuz da olsa prof. bir ses kartına geçmeniz olur. Bence kayıt yapan bir müzisyenin ilk edinmesi gereken prof. ses kartıdır, mixere bile gerek yok. Sonuçta aynı anda 4-5 kanal kayıt almıyorsunuz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ses kartım creative ct4810 modeli . eski bir ses kartı . 16 bit kalitesi . . . harici ses kartları bütçemi aşıyor . mikserimde varken mikrofon preamfisi ses kartı almak mantıklı gelmiyor . bende yeni kuruyorum evime stüdyoyu .1 adet kablo var kullanılan . mikserden ses çıkışını bilgisayarın kırmızı mikrofon girişine takıyoruz . . kmic girişinin yerine line in yani yeşil girişe taktığımda kayıt ayarlarınıda line in yaptığımda daha kaliteli bir ses mi alırım ?
 
İşte, tam düşündüğüm şeyleri yapmışsınız. Gürültü o şartlarda normal.

Tabii ki. Zaten mixer'den çıkıınız line seviyesidir, onu yine girerken line seviyesinde girmeniz gerekir, mic-in sadece pc tipi elektret mikrofon bağlamak için kullanılır, oldukça düşük empedansa sahiptir, siz ona en az 10klık empedans gönderiyorsunuz şu an.

Keşke mikrofon, mixer alana kadar öncelikle 100-150 tL'e 2. elden eli yüzü düzgün bir ses kartı alsaymışsınız. Çünkü en önemli bileşen o.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
şimdi hemen deniyorum . olumlu yada olumsuz cevabı vereceğim birazdan umarım olur . ses kartı işine gelincede . . . ben radyo programcısyım . evimde ses kayıtları yapıcam . amacım hem bilgisayardan müzik sesini hemde mikrofon sesimi mikserde toplayıp aynı bilgisayarda kayıt etmek . bu yüzden bir miksere ihtiyacım var . bu yüzden harici ses kartı almadım .
 
O dediğinizi ses kartıyla da yapabilirsiniz, ses kartlarında hem line-in hem de 2 adet mic-in girişi olur, zaten ses kartları da aynı anda 4-5 kanal sağlarlar. Yani mixere çok ihtiyacınız yok.
 
Ne oldu son durum? Çözülmediyse size yeni bir ses kartı önerebilirim ya da aynı ses kartı ve mixeri sorun var mı diye başka sistemde bir kontrol edin derim.
 
Yeşil line-out. Orası çıkış, giriş değil. Ayrıca bu ses kartında line-in/mic-in girişi aynıymış, belki software olarak siz karar veriyorsunuzdur bilemiyorum ama sonuçta kayıt için üretilmiş bir kart değil, çok fazla birşey beklemeyin.
 
KIRMIZI VE MAVİ GİRİŞLERLE ALDIĞIM SES KAYITLARINI PAYLAŞTIM . DİNLEYİP SORUNUN NERDEN KAYNAKLANDIĞINI ANLAYABİLİYORMUSUNUZ
 

Dosyalar

  • kırmızı.mp3
    310.3 KB · Gösterim: 213
  • mavi.mp3
    229.7 KB · Gösterim: 199
Şu an burada bir dip-gürültüsü yok, bu tamamen hiss, tek sebebi de preamp kalitesizliği. Böyle olması normal, yani bunu düzeltemezsiniz.

Arkada arada mouse ya da benzer birşeyden dolayı 1 saniyelik zzzz sesi çıkıyor, onu cd sesi vs.sesi hepsini kapatarak yok edebilirsiniz.

Ayrıca güzelim kondanser mikrofondan çıkan sese üzüldüm; kalite, ses kartınız yüzünden acayip düşmüş. Resmen 8bit midi gibi duyuluyor. Çözünürlük inanılmaz düşük.
 
sizce dip ses yokmu yani . ben daha kaliteli kayıt almak istiyorum azda olsa hissediyorum .arkadaki seste mouse u hareket ettirdiğimde oluyor .
 
Bu "hiss" olarak geçiyor. Dip gürültü ayrıca bir ses çeşidi. Bunu bu ses kartında engellemeniz mümkün değil malesef.
 
Son düzenleme:
teşekkür ederim bilgilerinizi kullanmış oldum . son bir soruyla konuyu kapatmak istiyorum .
yukarıda linkini gönderdiğim ses kartı 24 bit 96.000 khz
benim kullandığım ses kartı .............16 bit 44100 khz . . . sizce bu ses kartını almalımıyım . yoksa mikseri satıp harici ses kartımı alayım ?
 
Birşey değil. :)

24bit 96khz'inin çok önemi yok, forumlarda çok tartışıldı 44100, 16bit endüstri standardıdır, önemli olan, 44100'de ne kadar iyi konvert ettiğidir. Zaten bütün prof. ses kartları 24bit destekler, kayıtları 44100, 24bitte almanızı tavsiye ederim, fazlasına gerek yok. Hele ki 96k'da kayıt alıp sonra herkes dinlesin diye onu 44,1k'a konvert ettiniz mi hiçbir anlamı kalmıyor.

Mixeri satın, 2.elde eli yüzü düzgün bir ses kartı alın, farkı gördüğünüzde değdiğini anlayacaksınız, şu an dinlediğim kayıt kalitesi gerçekten çok kötü.
 
teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz tüm detaylar için . pazartesi ilk olarak o ses kartını alıcam bi kaç gün içindede foruma tekrar bilgi amaçlı yorum yazarım . sorunu çözüp çözmediğime dair . tatmin edici sonuç alamazsam mikseri satıp harici ses kartı allıcam . teşekkürler
 
ses kartını değiştirdim . 24bit 96 khz creative ses kartı aldım . ve hiss sesini oldukça azaltmış durumda . . kayıt 10 liralık en ucuz dinamik mikrofonla alınmıştır . . . . ses kalitesi ondan kötüdür .ancak dip ses hiss sesi oldukça az . kullandığım kablooyu değiştirmekte fayda olur mu
 

Dosyalar

  • creative sb0680-24bit-96khz.mp3
    751.1 KB · Gösterim: 402
Geri
Üst