Zoom 707 Ii Mi? Yoksa Digitech Gnx1 Mi?

Selam arkadaşlar. İlk defa prosesör alıyorum. Amacım efektler nedir tam olarak tanımak test etmek vs. Elimde LTD EX 350 gitar ve marshall mg10cd amfim var. Heavy metal ve türevlerini arada sırada da soft dinlerim. İkisini de ikinci el almayı planlıyorum bütçemden ötürü. Zoom'u 140 liraya; gnx1'i ise 175 liraya buldum alabiliyorum. Nedir öneriniz? nedenleriyle birlikte olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Gnx 1, 707 II den daha karmaşık bir alettir. 707 II de ton yazmak senin için daha kolay olacaktır. Fakat Gnx 1 den alabileceğin tonlar bana göre 707 II den hatırı sayılır derecede iyi olacaktır. Uzunca bir süre Gnx 2 kullandım. Bir o kadar zaman da 707 II kullandım. Digitech bir süre sonra -her ne kadar özenli kullanılsa da- potlarında ve tuşlarında kronik bir şekilde arıza vermeye başlamıştı bende. Ben yaptırdıkça o bozuldu. Fakat Zoom'da bu tarz herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Fakat dediğim gibi Digitech Gnx modelleri -özellikle 1 ve 2- kullanım arayüzü olarak seni çok çok zorlayacaktır. Fakat özverili davranır da sabırla öğrenmek için çabalayacaksan Digitech almanı öneririm ben.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İlginiz için çok teşekkür ederim. Peki seslerin -dijtallik gerçeğe yakınlık- konusunda bir fark var mıdır? varsa ne kadardır?
 
Onu anlatmaya çalıştım az önce. Digitech'ten alacağın tonlar Zoom'a nazaran daha gerçekçi olacaktır. Zamanında Gnx serisinde Dna adını verdikleri bir teknoloji kullanmışlar. Ben çok sevmiştim o olayı.
 
Geri
Üst